Maki Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Dlaczego niektórzy mają po 3 łańcuchy i co 500km wymieniają je tak w kółko. Ja tam już 3000km przejechałem na jednym łańcuchu i wszystko gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Maki nie trolluj! Masz szukajke? Uzyj jej ! Bo twoje posty są tragiczne :/. A stosuje sie po to zeby sie naped mniej zuzywal - lancuchy sie wolniej "rozciagaja" a to lancuch zabija naped wlasnie ... to tak w skrocie reszta pod przyciskiem szukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiodor Napisano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Dlaczego niektórzy mają po 3 łańcuchy i co 500km wymieniają je tak w kółko. Ja tam już 3000km przejechałem na jednym łańcuchu i wszystko gra. Bo są dwie metody utrzymania napędu, jedna to kilka łancuchów wymiana tak jak piszesz, choć spotkałem się z opiniami że i co 1500, a druga to jazda do zajechania. Obydwie dobre i za takie same pieniadze. Wybierasz tę która ci pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 A ja przy następnej wymianie napędu zastosuje trzeci, nowy system : 2 kasety i 2 łańcuchy - będę na przemian zmieniał zestaw kaseta+łańcuch co 3000 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Sebek to ironia? Czy masz na celu oszczedzanie zebatek korby? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Niee - mówię całkiem poważnie. Chcę właśnie zastosować taką metodę aby wydłużyć żywotność zębatek przy korbie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paveu Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 To moze byc ciekawe Jak przeprowadzisz testy to koniecznie napisz czy to dziala bo ja probuje wlasnie znalezc jakis sposob na oszczedzenie korby. A moze ktos juz cos innego sprawdzal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.