Skocz do zawartości
  • 0

Który wybrać-odwieczne pytanie

Gość Matt

Pytanie

Napisano

Bardzo proszę kogokolwiek, kto mógłby mi w sposób fachowy pomóc w wyborze pomiędzy dwoma poniższymi rowerami.80% jazda po mieście 20% weekendowe wypady w lekkie górki.Moja waga 90 kg,wzrost 190cm.Za wszelkie uwagi i sugestie będę dozgonnie :thumbsup: wdzięczny.Potrzebuję jasnej i fachowej podpowiedzi.Linki do rowerów poniżej.

http://www.bikesalon.pl/rower-trek-x-caliber-8-2015-kolo-29-czarnyniebieski

http://www.olimpiasport.pl/produkt/808.12704.5.htm?utm_source=skapiec.pl&utm_medium=referral

Dzięki z góry i pozdrawiam

Matt

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Potrzebuję jasnej i fachowej podpowiedzi.

Scale ma powietrzny widelec i taperowaną główkę. XC32 pod 90kg wymagałby wymiany sprężyny i itak jest denny a jego wymiana coś sensownego w przysłości będzie utrudniona.

Napisano

Trek daje dożywotnią gwarancje na ramę.
Która dozywotnio bedzie jeździć na widelcach klasy xc32 bo nie ma taperowanej główki która w tej klasie cenowej jest już standardem.
Napisano

Która dozywotnio bedzie jeździć na widelcach klasy xc32 bo nie ma taperowanej główki która w tej klasie cenowej jest już standardem.

z tego co wiem, to z Trek-iem można się zawsze dogadać i wychodzą do klienta. Nie dają dożywotniej gwarancji na ramę która przechodzi do lamusa i w razie problemów się wypną na klienta a chcą tylko wyczyścić resztki magazynu. Trek to porządna marka. Skoro kolega rozważa kupno to jest to dość mocny argument, który bierze się pod uwagę.

Napisano
z tego co wiem, to z Trek-iem można się zawsze dogadać

Ale Trek nie produkuje widelców wiec to nie znimi musiałbyś się dogadywać. A dobrych, powietrznych widelców z pod G2 i prostą sterówke jest coraz mniej, i bedzie tylko gorzej.

Napisano

Jeżeli zależy Ci na jakości oraz osprzęcie to wybierz Scotta na którym n apewno się nie zawiedziesz,mi osobiście bardziej przypadł do gustu i cenowo też wychodzi rozsądnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...