mekstk123 Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Cześć. W rowerze Kands 1100 Energy skrzypią mi amortyzotory. Najmniejsza dziura i już skrzypi. Daję fotki i mam pytanie: skrzypienie dochodzi od tego prętu, który wystaje. Czy można w jakiś sposób go wyjąć, naoliwić? Co mam zrobić, by nie skrzypiało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Wymień ten badziew na prawdziwy widelec, albo rozbierz, nasmaruj i przyzwyczaj się do tego rytuału oraz dźwięku. Prawdopodobnie to korozja jest czynnikiem powodującym owe przyjemności dźwiękowe. Jeśli też dobrze widzę, jedna z rur złapała już rdzę. A to oznacza, że widelec nadaje się wyłącznie na złom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mekstk123 Napisano 11 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Nie no, wiadomo że nie jest to rower na niewiadomo jakie trasy. Mam niemarkowy rower 10 lat o tam wystarczy naoliwic i amor nie skrzypi.Nie da się nic zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.