Skocz do zawartości

[amazon.com] Beiou - co to za marka?

Pegasus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dziś wszedłem sobie na amazona, by sprwadzić czy w ofercie posiadają rowery. W poszukiwaniach znalazłem rowery marki Beiou - wszystkie mają napęd 3x10 Deore, hydrauliczne hamulce Shimano, karbonowe ramy. Te droższe mają wszystkie rurki z karbonu. Cena najwyższych to około 1200 $, czyli prawie 4,800 zł. Najbardziej zadziwiają mnie amorki tych rowerów - firma UDING ( w necie brak info ) - początkowo myślałem że to FOX z Kashimą ale po wejściu w aukcje mocna się zdziwiłem. Temat zakładam z czystej ciekawości, są to chińczyk jak z alibaby czy jednak jest to jakiś markowy produkt? Co to za amortyzatory?

Jest to fantazyjna kreacja jakiejś chińskiej manufaktury. Oprócz nołnejmów i wszelkich Specializedów, Looków czy innych znanych marek mają też swoje produkty z fajnymi nazwami :) 

A co do widelca - Kashima na goleniach bardzo pomarańczowa, Chińczycy nie wymieszali za dobrze pigmentu :) Co to jest? Coś.

Za 1200 dolców plus ewentualne koszty celne masz karbonową ramę i parę rurek, plus jakiś widelec, najtańsze hydrauliki Siemano (o kulawej jakości), dwie przerzutki i manetki Shimano, korbę firmy produkującej graty do marketowców...

Wg mnie to nie jest okazja, mimo przeceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...