pawels237 Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 witam! Zamierzam kupić pompke do roweru, koszt ok 30 zł dosyć dobrej firmy beto z manometrem. Ale posiadam w rowerze amortyzator SR SUNTOUR SR XCR który trzeba podpompować, lepiej było by kupić pompke do amortyzatorów za 65 zł tylko nie wiem czy będzie można nią pompować opony??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Pompka do amortyzatorów służy do pompowania amortyzatorów jak sama nazwa wskazuje. Niby możesz pompować tym koła ale stracisz na to pół dnia i możesz uszkodzić pompkę. Do amortyzatora kup taka do amortyzatora a do kół taką do kół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Pompki nie uszkodzi ... ale się namacha i to sporo ... no chyba że ma zamiar tym pompować szosowe kabanoski 21mm szerokości . No ale skoro potrzebujesz pompkę do amortyzatora to masz tower MTB i myślisz o pompowaniu jego kół ... więc ... aby było dobrze to musisz mieć minimum 2 pompki. Jedna do amortyzatora, druga do kół przewoźna ... warto mieć też trzecia stacjonarną w domu . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Jest serfas mp 2in1, tylko cenowo wychodzi jak dwie pompki do opon + jedna do amora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Wygooglowałem cenę 169 zł za ten sprzęt ... w tej cenie kupisz zestaw 3 pompek ... Amor, przemożna do kół , stacjonarna do kół ... i wszystkie te pompki będą takiej jakości że będą działać . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 no chyba że ma zamiar tym pompować szosowe kabanoski 21mm szerokości Też mam wątpliwości. Kiedyś próbowałem dopompować 35mm po podniesieniu ciśnienia o jakieś 0,5bar dałem se siana. Nawet przy podłogowej pompce jest duża różnica między pompowaniem koła 700x35, a 700x57. Stosunek zwykłej pompki do amortyzatorowej jest chyba znacząco gorszy Jeżeli amortyzatora nie trzeba co chwile pompować lub jak nie szukamy optymalnego dla siebie ciśnienia, to stawiałbym na dobrą zwykłą, a amor pompował w znajomym sklepie/serwisie rowerowym (zwykle częściej się wpada niż pompuje amortyzator). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.