Skocz do zawartości

[pompka]czy pompka do amortywatorów też do kół

pawels237

Rekomendowane odpowiedzi

witam! 

Zamierzam kupić pompke do roweru, koszt ok 30 zł dosyć dobrej firmy beto z manometrem. 
Ale posiadam w rowerze amortyzator SR SUNTOUR SR XCR który trzeba podpompować, lepiej było by kupić pompke do amortyzatorów za 65 zł tylko nie wiem czy będzie można nią pompować opony???

Pompki nie uszkodzi ... ale się namacha i to sporo ... no chyba że ma zamiar tym pompować szosowe kabanoski 21mm szerokości :).

No ale skoro potrzebujesz pompkę do amortyzatora to masz tower MTB i myślisz o pompowaniu jego kół ... więc ... aby było dobrze to musisz mieć minimum 2 pompki.

Jedna do amortyzatora, druga do kół przewoźna ... warto mieć też trzecia stacjonarną w domu :).

Pozdro

no chyba że ma zamiar tym pompować szosowe kabanoski 21mm szerokości

Też mam wątpliwości. Kiedyś próbowałem dopompować 35mm po podniesieniu ciśnienia o jakieś 0,5bar dałem se siana.

Nawet przy podłogowej pompce jest duża różnica między pompowaniem koła 700x35, a 700x57. Stosunek zwykłej pompki do amortyzatorowej jest chyba znacząco gorszy ;)

Jeżeli amortyzatora nie trzeba co chwile pompować lub jak nie szukamy optymalnego dla siebie ciśnienia, to stawiałbym na dobrą zwykłą, a amor pompował w znajomym sklepie/serwisie rowerowym (zwykle częściej się wpada niż pompuje amortyzator).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...