tomilondyn Napisano 9 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 (edytowane) dla zainteresowanych , kupiłem buciki 23 października na aliexpress, dziś doszły (9 listopad) , po negocjacjach ze sprzedającym udało mi się "wytargować" cenę 65 funtów. 1 . widać gołym okiem że buty dotarły bez pudełka ( ocena - wystawiamy minus) 2. buty jednak są dobrze zapakowane ( ocena - wystawiamy plus) 3 . ogólne wrażenia dobre , na pierwszy rzut oka , buty wyglądają na wykonane z dobrego materiału. (ocena- wystawiamy plus) 4 dokładniejsze sprawdzenia potwierdzają , pierwsze wrażenie , buty wykonane starannie, zapięcia mocne, szwy dokładne , nie widać klejeń itd ( ocena - wystawiamy plus) co do reszty możecie sobie zobaczyć sami, ocenę po zostawiam wam, rozmiar kupiony to 45 ja ogólnie noszę 44, założyłem grubą skarpetę i buty miały jeszcze miejsce ( nie za dużo) mogę powiedzieć że jak by były o 0,5 numeru mniejsze były by idealne, ale są dobre. Edytowane 9 Listopada 2015 przez tomilondyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jastrzi Napisano 9 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 To buty na szosę? Podziel się linkiem do sprzedawcy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 tak na szosę 11-11-15 będzie wyprzedaż , która będzie trwać tylko 24h , ale można negocjować ceny ja tam miałem http://www.aliexpress.com/item/New-men-carbon-fiber-road-cycling-bike-shoes-breathable-non-slip-summer-mtb-bicycle-shoes-ultralight/32416537259.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 9 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Mi się podoba ten napis "higt quality" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nognog Napisano 9 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 To "higt" działa, bo dopiero teraz zobaczyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 bo to angelsko-chinski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 9 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 (edytowane) Tłumacz google chiński->polski "Witam jakości konserwy" Więc może to nie błąd? Edytowane 9 Listopada 2015 przez Marcin9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jastrzi Napisano 9 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Dzięki za link. Miałeś już okazję w nich pojeździć trochę kilometrów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 zrobiłem w nich dziś tylko 7km i złapałem kapcia , ale wrażenia ogólne są naprawdę dobre , dopasowane do nogi zapięcia trzymają bardzo dobrze , za kilka dni , będę wiedział coś więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jastrzi Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Czekamy za recenzja, bo kusisz :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Mi się podoba ten napis "higt quality" Mi zaś napis Vaper (palacz epapierosów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawry Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 W sumie byłem ciekaw butów tej firmy. Widzę dużo butów pod SPD na aliexpress, tej i kilku innych chińskich firm ...jeszcze Tiebao w oczy mi się rzuciło bardziej. Sam ostatnio robię sporo zakupów w Chinach i stwierdzam, że tam najbardziej opłaca się kupować droższe, bardzie zaawansowane technologicznie rzeczy. Różnica w cenie, w porównaniu do podobnych produktów dostępnych w europie, bywa spora, a i jest duży wybór. A tak swoją drogą to nie są te same buty? http://www.aliexpress.com/store/product/SIDEBIKE-Athletic-Cycling-Shoes-Unisex-Mountain-Road-Bicycle-Professional-Bike-Sneakers-MTB-Racing-Bicycle-Self-lock/1766012_32491479694.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 15 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 (edytowane) Mi zaś napis Vaper (palacz epapierosów) lub np w angli masz bardzo znany deser który się nazywa spoted dick...... są dokładnie tak , te same. co do ceny 73f , naprawdę buty robią wrażenie, nie jest to jakaś górna pólka wiadomo, po kilku dniach jazdy wiem na 100%, są bardzo dobrze wentylowane, przy 7 stopniach zmarły mi stopy , zapięcia trzymają 3h jazdy bez minimalnego poluzowania. są lekkie i wygodne, czego jeszcze żądać za tak niską cenę? napisu HIGH QUALITY? Edytowane 15 Listopada 2015 przez tomilondyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 nie ma to jak kupić za duże buty bo taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 15 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 a gdzie jest napisane że są za DUŻE? są o pól numery większe i co się okazało już się przydało, założona jeszcze grubsza skarpetka i już po nodze nie leci tak ostro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawry Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 nie ma to jak kupić za duże buty bo taniej. po prostu można nie trafić z rozmiarówką, ale mam wrażenie, że chodzi o to, że kolega połaszczył się, bo tanie ..a tanie, bo chińskie i kiepskiej jakości? Ech... Napisz mi może lepiej Tomek jak z wagą tych butów, bo te co przeglądałem, to według opisu jakieś ciężkie były. Widzę jeszcze na podeszwie napis "carbon", to tylko napis , czy twoim zdaniem faktycznie wykonana z karbonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 17 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 http://www.aliexpress.com/item/Santic-Professional-MTB-Cycling-Shoes-Ultra-light-Carbon-Fiber-Bottom-Men-Mountain-Road-Bike-Shoes-Zapatillas/32398622760.html Te są fajne. Nie walą tak chińskimi napisami po oczach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 18 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 (edytowane) http://www.aliexpress.com/item/Santic-Professional-MTB-Cycling-Shoes-Ultra-light-Carbon-Fiber-Bottom-Men-Mountain-Road-Bike-Shoes-Zapatillas/32398622760.html Te są fajne. Nie walą tak chińskimi napisami po oczach ta firma ma mniej "lepszych" opinii kupujących, ale może masz racje ,, wyglądają na mniej chińskie po prostu można nie trafić z rozmiarówką, ale mam wrażenie, że chodzi o to, że kolega połaszczył się, bo tanie ..a tanie, bo chińskie i kiepskiej jakości? Ech... Napisz mi może lepiej Tomek jak z wagą tych butów, bo te co przeglądałem, to według opisu jakieś ciężkie były. Widzę jeszcze na podeszwie napis "carbon", to tylko napis , czy twoim zdaniem faktycznie wykonana z karbonu? moim zdaniem to Carbon , te które "macałem" w sklepach są takie same. co do wagi lekkie, jak wrócę do pracy w Poniedziałek , położę je na odpowiedniej wadze i podam info. przymierzałem np SH-R321 i były cięższe .. przynajmniej takie odniosłem wrażenie. edit. nikogo nie namawiam do kupna, po prostu za tą cenę zaryzykowałem , podobały mi się bardziej niż jakiekolwiek inne dostępne w tym przedziale Edytowane 18 Listopada 2015 przez tomilondyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jastrzi Napisano 19 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Powiedz mi jeszcze jakie buty miałeś wcześniej i w jakim rozmiarze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 19 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 shimano R088 rozmiar 44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeminiaczeg Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 shimano R088 rozmiar 44 Hej... dasz recenzję tych butów? chciałby je kupić i brakuje mi opinii kogoś kto zrobił przesiadkę! Proszę, jeśli możesz, to powiedz coś na ich temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Serio...? Przecież od razu widać, że po bardziej intensywnym użytkowaniu to się rozpadnie po 2000 km. Z samych zdjęć widać, że jakość wykończenia nędzna (wykończenie otworów przy siatkach - brak szwów tylko klejenie, które rozejdzie się w kilku jazdach po deszczu; odchodzące nitki ze szwów), użyte materiały mało elastyczne (jestem pewien, że ta "skóra" w miejscach gdzie but pracuje zacznie pękać) i słabej jakości (system wiązania to najtańszy plastik z chińskich zabawek i jeszcze tańsze "linki"). Do jazdy rekreacyjnej może być, do bardziej sportowej i częstej - jestem pewien, że to się rozpadnie. Za 370 zł można kupić znacznie lepsze buty znanej marki, a nie chiński sh*t bez kontroli jakości. Edytowane 7 Stycznia 2016 przez kamfan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Dlaczego mają się rozpaść akurat po 2000 km? Zawsze bałem się klejenia butów sportowych i jak do tej pory, po w sumie kilkudziesięciu parach moich i rodziny nigdy nie miałem z tym problemu. But jest szosowy, więc jego pracowanie jest tak częste jak pełne zaćmienie słońca Co do pokręteł - martwiłbym się dostępnością zamienników, chyba że to zerżnięta kopia pokręteł BOA, ale wtedy trzeba znać dokładnie model, jest ich kilka(naście) 370 zł to faktycznie sporo jak na chińczyki. Strasznie nachalny dizajn wg mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 (edytowane) But jest szosowy, więc jego pracowanie jest tak częste jak pełne zaćmienie słońca Racja, ja głównie jeżdżę na MTB i tak jakoś z rozpędu napisałem... Co nie zmienia faktu, że ten materiał jest sztywny i bardzo podatny na uszkodzenia mechaniczne (tak widzę to na podstawie zdjęć, bo miałem już kilka chińczyków w dłoni). 2000 km to taki dystans z mojego doświadczenia 2-3 miesiące jazdy to minimum, żeby cokolwiek powiedzieć o trwałości buta. Bardzo dużo butów przetestowałem (głównie MTB) i według mnie to już z wyglądu samych zdjęć jest padaczka. Miałem buty z BOA i inne bardziej klasyczne "faststrapy" adidasa, te linki i bloczki są strasznie eksploatowane, wątpię czy przy tej jakości wykonania to długo wytrzyma. IMO ja bym za to nawet 200 zł nie dał, te "kosmiczne technologie" są trwałe tylko przy bardzo dobrej jakości materiałów. O wyglądzie nie dyskutuję, bo to już kwestia gustu - dla mnie też jest "odpustowy". Ciekawe czy ta podeszwa to karbon, czy jakiś plastik pokryty "laminatem"... Edytowane 7 Stycznia 2016 przez kamfan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 To co dla mnie jest jeszcze dziwne to zbyt mała objętość buta - tak to wygląda na zdjęciach (chyba zapięcia są dociągnięte), wejście do buta rozchodzi się mocno. W moich wszystkich rowerowych i nie tylko po zasznurowaniu/zapięciu obie strony schodzą się równolegle. Rzuciłem okiem na inne oferty : http://www.aliexpress.com/item/SIDEBIKE-Professional-Bicycle-Cycling-Shoes-Mountains-BIke-S2-Snap-Knob-Racing-Athletic-Shoes-Breathable-MTB-Self/32351120182.html?spm=2114.01010108.3.48.0XH8nc&ws_ab_test=searchweb201556_1,searchweb201644_1_10001_10002_10005_10006_10003_10004_62,searchweb201560_2,searchweb1451318400_6149 166 dolarów, ponad 600 ZŁOTYCH za chińskie buty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi