herosa Napisano 8 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Witajcie. Chcę kupić nowe koła pod sztywne osie. Wybór wstępny jest taki: -piasty Novatec 771/772 na sztywnych błękitne -szprychy CN Spoke Aero 424 -aluminiowe błękitne nyple -obręcze Stan's No Tubes ZTR CREST 29" blue edition http://www.wojczal-bike.pl/produkt.php?kod=3378&&id_pod_kat=196&&id_kat=85 Waga tych kół to 1510g - cena 1250zł. Mam pytania... -wydaje mi się, że jest to dobra cena, ale czy na pewno? -czy te piasty są dobre (jakieś opinie?), I CZY BĘBENEK JEST GŁOŚNY? -czy te szprychy to dobry wybór, czy może jakieś inne (moja waga 62kg)? -czy z tymi obręczami mogę stosować zwykłą dętkę? Koła byłyby składane u Wojczal-bike.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 8 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 1.Cena dobra. 2.W tej cenie niema lepszych piast.Sa ok bębenek w miarę głośny na 4 zapadkach. 3.Szprychy dobre jak inne to pillar psr 2016. 4.Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Hej, dzięki za odp. Jednak muszę zmienić preferencje, bo do nowej ramy lepsze będą białe szprychy. Gość odpisał mi: w kolorze bialym mam tylko szprychy Pillar 2.0-1.5. Zaplot kol na tych szprychach bedzie na 2 krzyze. Innej mozliwosci nie ma poniewaz nie ma dostepnych innych dlugosci. Do Pana wagi zaplot na 2 krzyze wystarczy. Moja waga - 62kg Będzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diarem Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Tarcza i dwa krzyże? Lepiej sie w to nie pakować Ja bym polecił obręcze dt xr331 i szprychy dt revo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 10 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Dlatego chyba zrezygnuję... Na Bikestacji są białe szprychy DT Aerolite, ale.nie wiem, czy dostanę takie obręcze tam. Wybór już raczej zapadł, szukam tylko szprych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diarem Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Popatrz na niemieckich stronach, starbike, r2 bike, hibike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 -aluminiowe błękitne nyple rili mejt? Oto moje alu nyple, wprawdzie nie błękitne, po półtora roku użyszkodzenia... Nigdy więcej Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 10 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Aluminiowe nyple mam teraz nic się z nimi nie dzieje. Co ty z nimi robiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 A no nagle zaczęły mi pękać. Jak postanowiłem powymieniać to rozpadały się pod kluczem... A nie były to żadne nołnejmy tylko DT... Nigdy więcej... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 10 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 DT Aerolite nie ma na BS w 29", więc szukam dalej. Okazało się, że trudno znaleźć w Polsce białe szprychy oprócz tych Sapim, więc nie wiem, czy przy nich nie zostanę. Co sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkoko123 Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 siema złożyłeś już koła na 772 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.