dominik11026 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Witam dzisiaj zakupiłem ten oto hamulec i przewód na koncówce jest nieszczelny i chce go skrócić. Lecz nie wiem za bardzo jak.Jak mam wyciągnąć tą końcówke która przykręca sie do zacisku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Musisz kupić nową oliwkę: http://allegro.pl/avid-oliwka-koncowka-zestaw-do-skracania-przew-i5449265283.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Musisz uciąć i zdjąć nakrętkę drugą stroną. Potem na przewód założyć nową baryłkę, a w przewód wcisnąć/wbić nową oliwkę - trzeba się było zaopatrzyć przez operacją, bo to są jednorazowe rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Oliwka to to samo co "barylka", natomiast do przewodu wpycha sie insert/koncowke wkrecana, ktora jednak mozna wyciagnac z przewodu jesli chce sie zaoszczedzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Planuję skrócić przewód w Avidach i zastanawiam się czy kupić samą oliwkę czy razem z końcówką? Teoretycznie można wykręcić jak wspomniał kolega wyżej, ale ciekawi mnie czy po pierwszym skręceniu jakoś się deformuje i dlatego zaleca się nową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Przecież to jest chyba nawet w komplecie sprzedawane. Warto wymienić dla świetego spokoju, majątku nie kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Planuję dzisiaj dokonać w jednym sklepie zakupu kilku części i akurat kompletu nie mają. Jest tylko sama oliwka dostepna niestety. Chciałem wszystko w jednej paczce kupić, ale chyba komplet do skracania bede musiał kupić osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Nie wykręcisz raczej, bo oliwka zaciska się na przewodzie. Trzeba ją spiłować, to rozluźni zacisk i pozwoli wyciągnąć pin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Dzięki za wyjaśnienie. Na wszelki wypadek kupię komplet, bo aż tak dużej różnicy w cenie nie ma. Najwyżej będę miał w zapasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 końcówka się nie deformuje więc śmiało można użyć jej ponownie, oliwka się zaciska na przewodzie. Ja lata temu skróciłem oba przewody stosując tą samą końcówkę i oliwkę i dział po dziś dzień. Co prawda ciężko ją ściągnąć z przewodu i z tego co pamiętam to pod ogniem roztapiałem przewód żeby to rozdzielić a oliwkę pożniej na jakiś stalowy stożek żeby ją rozszerzyć i potem można ją ponownie zacisnąć. Ale dla świętego spokoju lepiej założyć nową oliwkę a końcówkę śmiało można starą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik11026 Napisano 1 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Wielkie dzięki za odpowiedzi. Przewód skrócony i skręcony na starej oliwce i wszystko ładnie śmiga. Mam zamiar kupić do tyłu jeszcze ten hamulec lecz nie orientuj się ile jest teraz warty a nie chce przepłacić Więc ile ten hamulec jest warty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Juicy3? Musiałbyś być pewien że uszczelki są w dobrym stanie a zacisk nieskorodowany w gniazdach tłoczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik11026 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 A jeżeli jest wszystko ok to ile może być warty taki hamulec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi