czupakabra Napisano 5 Listopada 2015 Napisano 5 Listopada 2015 Witam w czasie mniej więcej półtora roku zrobiłem ok 800 km rowerkiem Unibike Mission 29 po ścieżkach rowerowych i leśnych (delikatne zjazdy trochę podjazdów) całkowicie amatorsko i rekreacyjnie. Teraz jestem zdecydowany na pierwszy upgrade i to będzie amortyzator. To co jest fabrycznie zamontowane SR SUNTOUR XCT 29 / SKOK 100MM, to w zasadzie ciężko nazwać amortyzatorem. Jest tam jakaś pseudo regulacja ale kręcenie w lewo i prawo praktycznie nic nie daje, amortyzator nie ugina się wcale i bolą mnie od tego ręce. Unibike w swojej ofercie ma 5 modeli 29er, mój jest tym najtańszym no i dlatego ma najgorszy amortyzator. Kolejne dwa modele z ich oferty mają amortyzatory odpowiednio: SR SUNTOUR XCM 29 / BLOKADA HYDRAULICZNA / SKOK SR SUNTOUR XCR 29 / BLOKADA HYDRAULICZNA Z DŹWIGNIĄ NA KIEROWNICY / SKOK 100MM jak widzicie modele jakie podałem określają też niejako moje możliwości finansowe które nie są za wysokie :-) amortyzator i tak musze wymienić więc pytanie do Was czy wystarczy mi XCM czy może tu nie będzie żadnej różnicy w stosunku do XCT i żeby cokolwiek poczuć na plus to minimum XCR ? a może coś w podobnej cenie innej firmy ? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi ps moja waga zbliża się powoli do wyniku trzycyfrowego :-)
Root Admin Mieciu Napisano 5 Listopada 2015 Root Admin Napisano 5 Listopada 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.