szaitis Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Witam Chciałabym kupić na prezent kask i bardzo proszę o doradzenie. Dla faceta jeżdżącego głównie po Warszawie, ale zdarza się także wypad po lesie - rower górski. Myślałam o kwocie okoo 200. Znalazłam obecnie w promocji kask: ALPINA KASK MYTHOS DARKSILVER BLACK i mieści się on w tej kwocie którą założyam czy warto? czy ktoś mógłby doradzić inny? Pozdrawiam Ania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Ja mam podobny kask tej firmy: http://www.sportpoint.pl/pl/kaski-rowerowe-mtb/2650-kask-rowerowy-alpina-spice-light-black.html?gclid=CI_lpvTf9sgCFQH4cgod2-sOyw Zalety: bardzo dobra wentylacja bardzo dobre dopasowanie do głowy dzięki systemowi run system / custom fit siatka w części czołowej zabezpieczająca przed owadami lekki wygodne zapięcie Wady: delikatny daszek - ułamał mi się jeden 'pin' nie wiadomo kiedy i gdzie. Daszek dalej się trzyma na miejscu, ale rusza się z jednej strony gąbka w części czołowej mogłaby być 'przyjemniejsza'. Nie miałem okazji (i obym nie miał) przeprowadzać w nim crash test'u, ale za te pieniądze uważam, że całkiem rozsądny wybór. Ten który podałaś jest zapewne trochę wyższym modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaitis Napisano 4 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Wielkie dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.