szaitis Napisano 4 Listopada 2015 Napisano 4 Listopada 2015 Witam Chciałabym kupić na prezent kask i bardzo proszę o doradzenie. Dla faceta jeżdżącego głównie po Warszawie, ale zdarza się także wypad po lesie - rower górski. Myślałam o kwocie okoo 200. Znalazłam obecnie w promocji kask: ALPINA KASK MYTHOS DARKSILVER BLACK i mieści się on w tej kwocie którą założyam czy warto? czy ktoś mógłby doradzić inny? Pozdrawiam Ania
Eazy Napisano 4 Listopada 2015 Napisano 4 Listopada 2015 Ja mam podobny kask tej firmy: http://www.sportpoint.pl/pl/kaski-rowerowe-mtb/2650-kask-rowerowy-alpina-spice-light-black.html?gclid=CI_lpvTf9sgCFQH4cgod2-sOyw Zalety: bardzo dobra wentylacja bardzo dobre dopasowanie do głowy dzięki systemowi run system / custom fit siatka w części czołowej zabezpieczająca przed owadami lekki wygodne zapięcie Wady: delikatny daszek - ułamał mi się jeden 'pin' nie wiadomo kiedy i gdzie. Daszek dalej się trzyma na miejscu, ale rusza się z jednej strony gąbka w części czołowej mogłaby być 'przyjemniejsza'. Nie miałem okazji (i obym nie miał) przeprowadzać w nim crash test'u, ale za te pieniądze uważam, że całkiem rozsądny wybór. Ten który podałaś jest zapewne trochę wyższym modelem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.