lisster Napisano 2 Listopada 2015 Napisano 2 Listopada 2015 Witam, Posiadam 2 rowery. W jednym hamulce hydrauliczne Magura MT2 w drugim Shimano BR-M395W. Czy jest możliwość zakupu zestawu do odpowietrzania, który obsłuży obydwa modele hamulców? Ewentualnie jakie polecacie osobne zestawy do odpowietrzenia tych hebli? Pozdr.
dran2 Napisano 2 Listopada 2015 Napisano 2 Listopada 2015 Jeżeli chodzi o shimano to poza olejem wystarczą dwie strzykawki i rurka do akwarium. Razem 5zł. Magura chyba to samo.
SlezaFanatic Napisano 3 Listopada 2015 Napisano 3 Listopada 2015 Do magury potrzebny jest zestaw z dwoma gwintowanymi końcówkami .
lisster Napisano 5 Listopada 2015 Autor Napisano 5 Listopada 2015 To prawda, złożyli mi taki zestaw na http://4yourbike.pl który pasuje zarówno do hamulców shimano jak i magura (posiadam 2 rowery). Hamulce shimano odpowietrzyłem bez problemu. Magura czeka, bo muszę najpierw wymienić klamkę. Polecam samodzielne odpowietrzanie
Mod Team durnykot Napisano 20 Listopada 2015 Mod Team Napisano 20 Listopada 2015 Do Magury potrzebna jest jedna gwintowana końcówka i dwie strzykawki. Nie ma konieczności stosowania gwintowanych końcówek przy klamce,jak widac na poniższym obrazku
lisster Napisano 20 Listopada 2015 Autor Napisano 20 Listopada 2015 Zgadza się kocie, z shimano poszło gładko, ale z magurą mam kłopoty, o tym w innym wątku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.