Skocz do zawartości

[arkus vip] Arkus VIP

xx737

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szkoda że hamulce mechaniczne a nie hydrauliczne. ale za tą cenę ciężko będzie znaleźć coś z lepszym osprzętem 

Jak chcesz używać ten rower? Wzrost? Waga? Długość nogi?

Napisano

Adres firmy z aukcji to Dębica AG Motors. Do Dębicy mam 25 kilometrów. Napisałem czy można rower oglądnąć na żywo w dębicy to odesłali mnie do producenta czyli ARKUS/ROMET żeby pytać czy mają taki rower na stanie w Dębicy bo tam mają siedzibę. Prosiłem o pełną specyfikację albo dokładniejsze zdjęcia niestety moje pytanie zostało bez odpowiedzi. 

Napisano

Oczywiście mogę kupić poza allegro ale jeśli ktoś coś sprzedaje to raczej dysponuje tym rowerem i ma go na stanie. Więc chciałbym go zobaczyć na żywo. A jeżeli sprzedający nie chce udostępnić dokładnej specyfikacji roweru ani dokładniejszych zdjęć to coś tu jest nie tak. Napisałem w tej sprawie do sprzedawcy i zobaczę co odpisze.

Napisano

A jeżeli sprzedający nie chce udostępnić dokładnej specyfikacji roweru ani dokładniejszych zdjęć to coś tu jest nie tak.

Coś mi się wydaje,że nie są to rowery nowe,tylko odnowione,po reklamacjach klientowskich.

Jest jescze inna opcja,rowery składają z zapasów magazynowych(części).Druga opcja jest do przyjęia,pierwsza może być loterią.

Napisano

Możliwe ż bierze prosto od producenta bo firma jest w tej samej miejscowości co producent i sprzedający kazał mi pisać do producenta czy ma ten rower na stanie. Niestety oficjalny sklep producenta nic mi nie odpisał i dalej nic nie wiem. Sprzedający nie potrafi mi przesłać nawet szczegółowej specyfikacji roweru więc ciężko coś stwierdzić. Oficjalny sklep też milczy. Dla mnie to nie poważne podejście do klienta.

Napisano

Rowerek zakupiony bezpośrednio u producenta. Zadzwoniłem i na drugi dzień rower czekał na mnie skręcony i przygotowany do jazdy. Zrobiłem nim przez 2 dni kilka kilometrów w terenie i po szosie i jestem zadowolony z zakupu. Dziękuję wszystkim którzy pomogli w zakupie. Za tę cenę bardzo opłacalny zakup.

Napisano

@xx737

Na jakiego się w końcu zdecydowałeś? Dodaj jaką specyfikę i fotki bo jestem ciekawy jak to wygląda, bo nawet na str. Arkusa nie zdjęć tego sprzętu.

Życzę ci jak najwięcej kilometrów :D

Napisano

arkus vip

przerzutka tył: deore LX

przerzutka przód: deore

klamkomanetki: deore

korba: deore

hamulce: tarczowe mechaniczne shimano

opony: schwalbe table top

koła: 26 cali

lampki tył i przód: basta comet III

amortyzator: rock shox

cena: 1339zł + stopka +tylni błotnik

Napisano

Fajny sprzęt nawet. A Rock Shox jaki? XC28, XC30, XC32.....?

Też akurat jestem w trakcie szukania roweru w podobnej cenie, lecz an aukcji są tylko ramy 17 :( , a ja potrzebowałbym 19/20

Napisano

Nie mam pojęcia który nawet nie wiem gdzie to sprawdzić napisz w którym miejscu jest oznaczenie to ci odpisze który to jest. A jak to jest z przerzutkami? Na początku chodziły świetnie a teraz chyba wszystko się dotarło bo jak kręce do tyłu na największej zębatce z tyłu to tylnia przerzutka lekko skacze tak jakby dolny trybek z przerzutki nie trafiał dobrze na łańcuch. ktoś wie co mam z tym zrobić i czy tak powinno być? wszystkie biegi wskakują dobrze. A nie chce mi się go wieść do serwisu na kalibracje bo mam go dopiero kilka dni. Zrobiłem na nim z 15 kilometrów dopiero.  

Mały błąd popełniłem powyżej korba jest ALIVIO nie DEORE.

Napisano

Sprawdzałem i to jest model XC28. A te regulację mogę sobie zrobić sam jest do tego jakiś poradnik albo instrukcja? Czy muszę w do serwisu jechać?

Napisano

Poradnik np. http://www.forumrowerowe.org/topic/41729-regulacja-przerzutki-tylnej/ , dodatkowo możesz się wspomóc jakimś filmem z YT, po prostu wpisz regulacja przerzutki tylnej. Lecz gdy nigdy nic takiego nie robiłeś, masz 2 lewe ręce albo nie wiesz czy ci wyjdzie to może lepiej do serwisu się przejść, kosztuje to pewnie 5-10 zł. Ale najpierw na 100% upewnij się czy przerzutka tego potrzebuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...