xx737 Napisano 2 Listopada 2015 Napisano 2 Listopada 2015 Co myślicie o tym rowerze? Biorąc pod uwagę osprzęt wygląda lepiej niż nieźle. Stosunek jakości do ceny bardzo dobry. Warto kupić ten rower? W aukcji pisze że to NR6 ale na ramie pisze że NR7. Sprzedający odpisał że zdjęcia są nie pomylone i to ten rower ze zdjęcia. http://allegro.pl/rower-gorski-arkus-vip-nr6-i5603113559.html
Marcin9 Napisano 2 Listopada 2015 Napisano 2 Listopada 2015 Szkoda że hamulce mechaniczne a nie hydrauliczne. ale za tą cenę ciężko będzie znaleźć coś z lepszym osprzętem Jak chcesz używać ten rower? Wzrost? Waga? Długość nogi?
xx737 Napisano 2 Listopada 2015 Autor Napisano 2 Listopada 2015 waga 70kg wzrost jakieś 164cm długość nogi to nie nie pamiętam dokładnie ale było coś chyba 74-75cm.
Pegasus Napisano 2 Listopada 2015 Napisano 2 Listopada 2015 Ten sprzedawca jest jakiś dziwny... zanim kupisz lepiej poproś o dokładną specyfikację techniczną i realne zdjęcia, by sprawdzić co w tym rowerze naprawdę siedzi. Ten rower http://allegro.pl/rower-gorski-arkus-nr10g-mega-wyprzedaz-40-i5726141872.html ma jeszcze dziwniejszy opis, np. przerzutka przód Sram/Shimano, przerzutka tył Sram/Shimano, itp.
xx737 Napisano 2 Listopada 2015 Autor Napisano 2 Listopada 2015 Adres firmy z aukcji to Dębica AG Motors. Do Dębicy mam 25 kilometrów. Napisałem czy można rower oglądnąć na żywo w dębicy to odesłali mnie do producenta czyli ARKUS/ROMET żeby pytać czy mają taki rower na stanie w Dębicy bo tam mają siedzibę. Prosiłem o pełną specyfikację albo dokładniejsze zdjęcia niestety moje pytanie zostało bez odpowiedzi.
nemo2009 Napisano 3 Listopada 2015 Napisano 3 Listopada 2015 Radzę się mocno zastanowić,kupując cokolwiek od teo sprzedawcy.
xx737 Napisano 3 Listopada 2015 Autor Napisano 3 Listopada 2015 Mogę coś kupić od niego ale wyłącznie wchodzi w grę odbiór osobisty.
nemo2009 Napisano 3 Listopada 2015 Napisano 3 Listopada 2015 Ale on nie ma na Allegro,odbioru osobistego.Wówczas wiąże się to z zakupami po za Allegro.
xx737 Napisano 3 Listopada 2015 Autor Napisano 3 Listopada 2015 Oczywiście mogę kupić poza allegro ale jeśli ktoś coś sprzedaje to raczej dysponuje tym rowerem i ma go na stanie. Więc chciałbym go zobaczyć na żywo. A jeżeli sprzedający nie chce udostępnić dokładnej specyfikacji roweru ani dokładniejszych zdjęć to coś tu jest nie tak. Napisałem w tej sprawie do sprzedawcy i zobaczę co odpisze.
nemo2009 Napisano 4 Listopada 2015 Napisano 4 Listopada 2015 A jeżeli sprzedający nie chce udostępnić dokładnej specyfikacji roweru ani dokładniejszych zdjęć to coś tu jest nie tak. Coś mi się wydaje,że nie są to rowery nowe,tylko odnowione,po reklamacjach klientowskich. Jest jescze inna opcja,rowery składają z zapasów magazynowych(części).Druga opcja jest do przyjęia,pierwsza może być loterią.
przmor Napisano 4 Listopada 2015 Napisano 4 Listopada 2015 Jesli nie ma odbioru osobistego to byc moze prowadzi sprzedaz w modelu dropshipping-u czyli kupujesz u niego a wysyla rower ktos inny.
xx737 Napisano 4 Listopada 2015 Autor Napisano 4 Listopada 2015 Możliwe ż bierze prosto od producenta bo firma jest w tej samej miejscowości co producent i sprzedający kazał mi pisać do producenta czy ma ten rower na stanie. Niestety oficjalny sklep producenta nic mi nie odpisał i dalej nic nie wiem. Sprzedający nie potrafi mi przesłać nawet szczegółowej specyfikacji roweru więc ciężko coś stwierdzić. Oficjalny sklep też milczy. Dla mnie to nie poważne podejście do klienta.
nemo2009 Napisano 4 Listopada 2015 Napisano 4 Listopada 2015 Tu masz KRS obu spółek. One są ze sobą w jakiś sposób powiązane,chociażby przez członka zarządu p. Szewczyk. http://www.krs-online.com.pl/ag-motors-sp-z-o-o-krs-362809.html http://www.krs-online.com.pl/arkus-romet-group-sp-z-o-o-krs-223627.html
xx737 Napisano 9 Listopada 2015 Autor Napisano 9 Listopada 2015 Rowerek zakupiony bezpośrednio u producenta. Zadzwoniłem i na drugi dzień rower czekał na mnie skręcony i przygotowany do jazdy. Zrobiłem nim przez 2 dni kilka kilometrów w terenie i po szosie i jestem zadowolony z zakupu. Dziękuję wszystkim którzy pomogli w zakupie. Za tę cenę bardzo opłacalny zakup.
Pegasus Napisano 10 Listopada 2015 Napisano 10 Listopada 2015 @xx737 Na jakiego się w końcu zdecydowałeś? Dodaj jaką specyfikę i fotki bo jestem ciekawy jak to wygląda, bo nawet na str. Arkusa nie zdjęć tego sprzętu. Życzę ci jak najwięcej kilometrów
xx737 Napisano 10 Listopada 2015 Autor Napisano 10 Listopada 2015 przerzutka tył: deore LX przerzutka przód: deore klamkomanetki: deore korba: deore hamulce: tarczowe mechaniczne shimano opony: schwalbe table top koła: 26 cali lampki tył i przód: basta comet III amortyzator: rock shox cena: 1339zł + stopka +tylni błotnik
Pegasus Napisano 11 Listopada 2015 Napisano 11 Listopada 2015 Fajny sprzęt nawet. A Rock Shox jaki? XC28, XC30, XC32.....? Też akurat jestem w trakcie szukania roweru w podobnej cenie, lecz an aukcji są tylko ramy 17 , a ja potrzebowałbym 19/20
xx737 Napisano 11 Listopada 2015 Autor Napisano 11 Listopada 2015 Nie mam pojęcia który nawet nie wiem gdzie to sprawdzić napisz w którym miejscu jest oznaczenie to ci odpisze który to jest. A jak to jest z przerzutkami? Na początku chodziły świetnie a teraz chyba wszystko się dotarło bo jak kręce do tyłu na największej zębatce z tyłu to tylnia przerzutka lekko skacze tak jakby dolny trybek z przerzutki nie trafiał dobrze na łańcuch. ktoś wie co mam z tym zrobić i czy tak powinno być? wszystkie biegi wskakują dobrze. A nie chce mi się go wieść do serwisu na kalibracje bo mam go dopiero kilka dni. Zrobiłem na nim z 15 kilometrów dopiero. Mały błąd popełniłem powyżej korba jest ALIVIO nie DEORE.
Pegasus Napisano 12 Listopada 2015 Napisano 12 Listopada 2015 Sprawdź na naklejkach albo na łączeniu goleni dolnych. Przerzutce zapewne przydała by się regulacja
xx737 Napisano 14 Listopada 2015 Autor Napisano 14 Listopada 2015 Sprawdzałem i to jest model XC28. A te regulację mogę sobie zrobić sam jest do tego jakiś poradnik albo instrukcja? Czy muszę w do serwisu jechać?
Pegasus Napisano 14 Listopada 2015 Napisano 14 Listopada 2015 Poradnik np. http://www.forumrowerowe.org/topic/41729-regulacja-przerzutki-tylnej/ , dodatkowo możesz się wspomóc jakimś filmem z YT, po prostu wpisz regulacja przerzutki tylnej. Lecz gdy nigdy nic takiego nie robiłeś, masz 2 lewe ręce albo nie wiesz czy ci wyjdzie to może lepiej do serwisu się przejść, kosztuje to pewnie 5-10 zł. Ale najpierw na 100% upewnij się czy przerzutka tego potrzebuję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.