Skocz do zawartości

[Zapięcie] U-lock do crossa

PiotrQ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@PiotrQ

Kryptonite Mini 7 i Kryptonite Series 2 maja ten mam ranking bezpieczeństwa jedyna różnica polega na tym ze mini jest mniejsze i dodają linkę. 

Do onguarda 8003  też można dokupić linkę Akita  

uważam że lepiej brać dłuższego u-locka, można więcej pokombinować przy przypinaniu

Napisano

@PiotrQ

citadel to zapięcie pancerne, tzw kiełbasa, grubo wygląda, masywnie ale w środku byś się przeraził, linka cienka + pancerz osłonięty guma, nie warto, niestety ale kradną.

trelocka.. jakoś nigdy nie polecałem raczej pozostał bym na tym co wcześniejszej poleciłem

Napisano

Dzięki to będę się za polecanymi rozglądał. Długość ulocka 23cm jest wystarczająca żeby dało zapiąć rower w miarę bezproblemowo czy dużo lepiej mieć 30cm? Chodzi mi też o wagę żeby to nie był ciężki kloc.

Napisano

Ale co ma wspólnego cena roweru do zapięcia?

Znam takich co stare rowery zapinają u-lockiem za 200 zł i takich którzy super wypasione rowery zapinają linką.

Kup najdroższy na jaki Cię stać.

A czy wystarczy to zależy od tego co rower chce przywłaszczyć.

Napisano

Ale co ma wspólnego cena roweru do zapięcia?

Uważam, że bardzo dużo. Im droższy rower tym zabezpieczenie powinno być lepsze.

Znam takich co stare rowery zapinają u-lockiem za 200 zł i takich którzy super wypasione rowery zapinają linką.

W takim razie masz dziwnych znajomych...

Kup najdroższy na jaki Cię stać.

W odróżnieniu od Twoich znajomych nie mam zamiaru przepłacać i chcę kupić odpowiedni jakościowo i cenowo u-lock do roweru nażeczonej.

Rower w czasie pracy jest trzymany w pomieszczeniu zamkniętym, aczkolwiek dostępnym dla szerszego grona osób, dlatego potrzeba zabezpieczenia którego nie pokona przypadkowy amator cudzej własności. Zdaję sobie sprawę, że dla profesjonalnego złodzieja nie ma zabezpieczeń nie do przejścia.

Napisano

Witam. Dzięki waszym radom również zdecydowałem się na Kryptonite Evolution 4. Z tym, ze nie mogę sie zdecydować którą wersję wybrać.

Jazda po mieście (Kraków). Rower - Cross (Evado 5.0 2014). Zależy mi oczywiście na wadze i mniejszych gabarytach, ale jakby go miało zabraknąć aby się gdzieś przypiąć to trochę porażka.

Swoją drogą (pytam całkiem poważnie) jak poinno się prawidłowo zakładać takiego Ulocka ? Albo inaczej, jaki sposób jest teoretycznie "najpewniejszy" ?

Napisano

rowerzysta01 dziękuję. A przykładowo w takim "świderku" czy "sprężynce" która jest raczej niska jak najlepiej zapinać ?

Dostanie u mnie takie zapięcie do tej "skośnej" ramy ?

Napisano

@stawek

rozumiem że chodzi o niski stojak rowerowy (wyrwikółka)...  mi się raz  zdarzyło parkować i wstawiłem rower tylnym kołem i przypiołem ale 23 cm w tym przypadku to trochę mało.

uchwyt montażowy do twojego roweru założysz bez problemu, i nie będzie nic przeszkadzało,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...