milosz20 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Witam, mam koła 28 cali. Opony 700x40c. Już jakiś czas myślę o zmianie na opony 700x23. Problem jest taki, że nie wiem czy te opony nie są za wąskie na moją obręcz. Wiem, że jest temat o obręczach i oponach, ale nie ogarniam za bardzo tej tabelki :/ (troche ciemny jestem hehe ) Taki mam rower: https://www.cyklotur.com/rowery/crossowe/p,rower-orkan-m-czarno-szary-2014-romet,263410.html Nie wiem jaką mam szerokość obręczy i nie wiem za bardzo jak ją sprawdzić :/
ludz Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 zdejmij oponę, zmierz wewnętrzną szerokość obręczy (np. suwmiarką - dokładnie, albo linijką - bo na pewno ją masz) i skorzystaj z tabelki.
Looser Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Wiem, że jest temat o obręczach i oponach, ale nie ogarniam za bardzo tej tabelki :/ (troche ciemny jestem hehe ) ...jest sie czym chwalic wg tego co znalazlem o tej obreczy (o ile dobrze trafilem) i przy uzyciu tej jakze ciezkiej tabelki.... wyszlo mi ze teoretycznie nie da rady, praktycznie rob ta co chceta
TomdeX Napisano 4 Listopada 2015 Napisano 4 Listopada 2015 Patrząc na aktualną oponkę (miałem te same) obręcz masz 19mm, w takim wypadku zdecydowanie 700x23 nie jest wskazana. Do 28 jest bezpiecznie, ale lepiej nie działać na granicach 700x32 to według mnie optymalna oponka dla ciebie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.