rmaciej1983 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Witam, od pewnego czasu z tylnego koła dobiegają takie dźwięki, jakby pękła szprycha (takie uderzenia). Dziś próbowałem dojść o co chodzi i powoli prowadziłem rower mocno naciskając na siodełko. Tylne koło wydawało chyba... stęknięcia. Pytanie jak to zniwelować i czy to może być fatalne w skutkach? Tylne koło ma silnik elekryczny i pogrubione szprychy, które były wymieniane. Obręcz jest wzmacniana, ale ma już za sobą tysiące kilometrów pracy z silnikiem (jazda po każdym rodzaju dróg). Mam pewne obawy, że koło może się rozpieprzyć podczas jazdy.
Marcin9 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Jeśli możesz to postaraj się nagrać ten dźwięk. Sprawdź czy wszystkie szprych są naciągnięte z podobną siłą. Ps. Popraw temat []
rmaciej1983 Napisano 1 Listopada 2015 Autor Napisano 1 Listopada 2015 Nie widzę możliwości zmiany nazwy. Być może to wina szprych ponaciąganych z różną siłą.
chudeusz09 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Masz w tym kole zacisk czy oś na śruby? U mnie bardzo podobny dźwięk do szprych wydawał zbyt mocno zaciśnięty zacisk.
Marcin9 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Co to za rower? Producent? Model? Nie jest to przypadkiem jakiś "full"? Dziwne dźwięki może wydawać praktycznie każda część. Nawet siodełko i sztyca więc pomoc w zdiagnozowaniu może być trudna.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.