Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma 16.12 prośba o poradę.

JBL748

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! Dawno mnie tu nie było.

Mam do Was pytanie. Otuż posiadam Sigmę 16.12, jest to wersja przewodowa. Czy da się ten licznik przerobić na wersję bezprzewodową poprzez zakup czujnika na goleń (i pewnie też podstawki)? Czy bezprzewodowa jest tylko STS i nie da się inaczej?

Pozdrawki :icon_cool:

Właśnie kabelek mi zaczyna szwankować. Niby nie jest nigdzie nadmiernie wygięty, załamany ani poszarpany ale ma problem z przekazywaniem impulsów z czujnika (ten jest ok, odległość magnesu też). Nawet wiem w którym fragmencie nie kontaktuje. Po prostu myślałem, że jak już muszę kupić nową podstawkę to czemu nie bezprzewodową. Ale jak się nie da - to się nie da. Kupię nową z kabelkiem :)

Dzięki za informację.

PS a na czym polega patent z kadencją "home made"?

Kabelek zwykle można polutować. Jak sam nie umiesz/nie masz sprzętu to w jakimś sklepie elektronicznym powinni ci to zrobić za parę zł.

Przy okazji podepnę się pod temat: 

Przymierzam się do zakupu licznika do szosy. Rozważam właśnie Sigmę 16.12. Warto dołożyć te kilkadziesiąt zł do wersji bez kabla? Nieco estetyczniej wygląda, ale boję się, że będę się wkurzał na problemy z autostartem albo gubieniem sygnału...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...