JBL748 Napisano 31 Października 2015 Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Witam wszystkich! Dawno mnie tu nie było. Mam do Was pytanie. Otuż posiadam Sigmę 16.12, jest to wersja przewodowa. Czy da się ten licznik przerobić na wersję bezprzewodową poprzez zakup czujnika na goleń (i pewnie też podstawki)? Czy bezprzewodowa jest tylko STS i nie da się inaczej? Pozdrawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doms Napisano 31 Października 2015 Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Nic nie zrobisz, musi zostać kabelek. Sam takiej używam i nie widzę powodu aby kiedykolwiek kupić wersję bezprzewodową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 31 Października 2015 Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Nie ma opcji na bezprzewodowy ... ale za to łatwo da się mu dorobić kadencje "home made" . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBL748 Napisano 31 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Właśnie kabelek mi zaczyna szwankować. Niby nie jest nigdzie nadmiernie wygięty, załamany ani poszarpany ale ma problem z przekazywaniem impulsów z czujnika (ten jest ok, odległość magnesu też). Nawet wiem w którym fragmencie nie kontaktuje. Po prostu myślałem, że jak już muszę kupić nową podstawkę to czemu nie bezprzewodową. Ale jak się nie da - to się nie da. Kupię nową z kabelkiem Dzięki za informację. PS a na czym polega patent z kadencją "home made"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 31 Października 2015 Udostępnij Napisano 31 Października 2015 http://www.forumrowerowe.org/index.php?/topic/161233-[Kadencja]-DIY-czyli-jak-dorobić-kadencję-do-przewodowej-Sigmy [Kadencja] DIY czyli jak dorobić kadencję do przewodowej Sigmy Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Kabelek zwykle można polutować. Jak sam nie umiesz/nie masz sprzętu to w jakimś sklepie elektronicznym powinni ci to zrobić za parę zł. Przy okazji podepnę się pod temat: Przymierzam się do zakupu licznika do szosy. Rozważam właśnie Sigmę 16.12. Warto dołożyć te kilkadziesiąt zł do wersji bez kabla? Nieco estetyczniej wygląda, ale boję się, że będę się wkurzał na problemy z autostartem albo gubieniem sygnału... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Dla mnie estetyczniejszy wygląd ma wersja z kablem. Nie podoba mi się ten wielki odbiornik z wersji bezprzewodowej. Zawsze jest kilka pln taniej i odchodzą potencjalne problemy z zakłóceniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sitek Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Użytkuję 16.12 STS od pół roku i jak na razie żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Podepne sie tez do tematu. mam problem z tym modelem i wykrywania przez niego dwóch rodzai kół. Mam ustawione kolo 26 i 29 cali i zawsze liczy mi dla 29 cali. Co może być problemem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Źle ustawione piny w podstawce. Masz podstawkę dedykowaną na drugi rower? Jeśli tak to przełóż pin do drugiego gniazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 W 29 calowym mam z zestawu z gotowymi zarobionymi pinami. W 26 cali mam dodatkowo jak z Twojego zdjęcia. Sprobuje z przełożeniem pinu z tym, że podstawkę mam na mostku i niewiem, czy będzie możliwe przełożenie aby działał w ogóle, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Też mam na mostku nie ma z tym problemu. Piny powinny znajdować się w tych gniazdach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.