Skocz do zawartości

[rower] Merida Crossway 500 2016

Timeslave

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Po głębszej analizie publikacji, doszedłem do wniosku że najlepszym zakupem na moje wymagania to rower turystyczny. Moja jazda dotyczy warunków miejskich, ścieżki rowerowe z kostki, drogi leśne utwardzone, droga asfaltowa. Decyzja zapadła na rower Merida Crossway 500 2016-> CROSSWAY 500 - Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów  Jednak po zakupie chciałbym podjąć się delikatnej modyfikacji, mianowicie zastąpić opony seryjne (bieżnik podobny do górskiego), na opony takie jak ma Merida Crossway 600 2016 -> CROSSWAY 600 - Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów czyli na opony z gładkim bieżnikiem Maxxis Overdrive II 40 fold. Nigdzie nie mogę znaleźć jakie TPI mają opony z Crossway 500 Merida Speed Lite 40 KV, oraz z Crossway 600 Maxxis Overdrive II 40 fold. Aczkolwiek od razu można wnioskować że opony z Crossway 500 Merida Speed Lite 40 KV (bieżnik podobny jak w MTB) mają z pewnością większe opory od roweru Crossway 600 z gładkim bieżnikiem Maxxis Overdrive II 40 fold.  Co sądzicie o takiej modyfikacji ?  Zależy mi na niskich oporach jazdy w mieście, po drodze asfaltowej, jednak z możliwością jazdy czasem po leśnej, utwardzonej drodze. Rower szosowy odpada ze względu na niski komfort jazdy w stosunku do powyższych wymagań.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...