menacha Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 witam tak jak w temacie ustawiłem wiek - waga- tętno maksymalne strefa fit tu mam sygnał pierwszy na 1 strefie , drugi sygnał na 3 strefie strefa fat sygnał pierwszy na 2 strefie , drugi sygnał n 4 strefie strefa moja przepuśćmy tętno spoczynkowe 72 - max 185 wpisałem brak dźwięków czy u was też nie ma dźwięku na każdej strefie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Nic nie rozumiem z tego opisu, ale o ile się nie mylę dźwięk sygnalizuje jedynie wypadnięcie z ustawionej strefy. Pojedyncze „bip” co jakiś czas o ile jesteś poniżej założonej strefy tętna i podwójne „bi-bip” jeśli jesteś powyżej. Dodatkowo masz sygnalizację „strzałeczkami” na wyświetlaczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menacha Napisano 29 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2015 tylko to wychodzi na to że dźwięki są tylko na dwóch strefach jak ustawie strefa treningowa fit tętno minimalne 132 -151 maksymalne tych parametrów nie mogę zmienić zmieniam wyświetlacz na 4 strefy intensywność strefowa 1 - 60-70% tu mam bip intensywność strefowa 2 - 70-80% cisza intensywność strefowa 3 - 80-90% tu mam bip bip bip intensywność strefowa 4 - 90-100%cisza jak ustawie strefa treningowa fat tętno minimalne 104-132 maksymalne tych parametrów nie mogę zmienić zmieniam wyświetlacz na 4 strefy intensywność strefowa 1 - 60-70% cisza intensywność strefowa 2 - 70-80% bip intensywność strefowa 3 - 80-90% cisza intensywność strefowa 4 - 90-100%bip bip bip jest jeszcze strefa treningowa indywidualna mogę ustawić tętno min i tętno maksymalne ja wpisałem 72 min i max 185 ale na tym nic mi nie pika są kreski na wyświetlaczu tylko jeżdżę po ciemku i nic nie widać jest jakieś podświetlenie ale na sekundę, jakoś stałego podświetlenia nie znalazłem to chyba tak się nie da ustawić intensywność strefowa 1 - 60-70% bip intensywność strefowa 2 - 70-80% bip-bip intensywność strefowa 3 - 80-90% bip bip bip intensywność strefowa 4 - 90-100%bip bip bip bip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekslon Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Wpisałeś MIN 72 i MAX 185, co oznacza, że pikać będzie przy zejściu poniżej 72 i wyjściu powyżej 185, poza tym każde tętno jest "w strefie" więc nie pika. musisz ustalić jakiś mniejszy zakres Te 4 strefy z procentami nie mają w zasadzie związku z tym co ustawisz w strefie, one zawsze odnoszą się do Twojego HRmax z ustawień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 30 Października 2015 Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Ale ześ się znowu naprodukował Może czas zajrzeć po prostu do instrukcji? Ten ekran z 4 polami to prosta statystyka ile % czasu przebywałeś w danym przedziale tętna i tylko tyle, taka informacja i nic więcej. Trening z pulsometrem ma polegać na tym, że zależnie od swojego celu zakładasz jazdę w danej strefie tętna. Sigma proponuje tu strefy FAT, FIT i bodajże można zdefiniować coś własnego. Dwie pierwsze strefy są wyliczane automatycznie na podstawie HRmax, wieku, itp. które wpisałeś do licznika. Ustawiasz sobie strefę i jedziesz, a alarm informuje Cię jak jesteś poniżej i powyżej założonej strefy, tylko tyle i aż tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menacha Napisano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2015 dzięki wszystkim już wiem , jadę szukać jeszcze książki "Trening z pulsometrem" Joe Friel'a pewnie tu znowu namiesza mi się w głowie. i będę pisał jakieś durne posty. : wallbash: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.