Skocz do zawartości

[sigma rox 6.0] problem dźwiękowy ze strefami. Jak z tym trenować

menacha

Rekomendowane odpowiedzi

witam tak jak w temacie ustawiłem wiek - waga- tętno maksymalne

strefa fit  tu mam sygnał pierwszy  na 1 strefie , drugi  sygnał na 3 strefie 

strefa fat  sygnał pierwszy  na 2 strefie , drugi  sygnał n 4 strefie

strefa  moja przepuśćmy tętno spoczynkowe 72 - max 185 wpisałem brak dźwięków

czy u was też nie ma dźwięku na każdej strefie  

Nic nie rozumiem z tego opisu, ale o ile się nie mylę dźwięk sygnalizuje jedynie wypadnięcie z ustawionej strefy. Pojedyncze „bip” co jakiś czas o ile jesteś poniżej założonej strefy tętna i podwójne „bi-bip” jeśli jesteś powyżej. Dodatkowo masz sygnalizację „strzałeczkami” na wyświetlaczu.

tylko to wychodzi na to że dźwięki są tylko na dwóch strefach 

jak ustawie strefa treningowa  fit tętno minimalne 132 -151 maksymalne tych parametrów nie mogę zmienić

zmieniam wyświetlacz na 4 strefy 

intensywność strefowa 1 - 60-70% tu mam bip

intensywność strefowa 2 - 70-80% cisza

intensywność strefowa 3 - 80-90% tu mam bip bip bip

intensywność strefowa 4 - 90-100%cisza

jak ustawie strefa treningowa  fat  tętno minimalne 104-132 maksymalne tych parametrów nie mogę zmienić

zmieniam wyświetlacz na 4 strefy 

intensywność strefowa 1 - 60-70% cisza

intensywność strefowa 2 - 70-80% bip

intensywność strefowa 3 - 80-90% cisza

intensywność strefowa 4 - 90-100%bip bip bip

jest jeszcze strefa treningowa indywidualna mogę ustawić tętno min i tętno maksymalne ja wpisałem 72 min i max 185 ale na tym nic mi nie pika 

są kreski na wyświetlaczu  tylko jeżdżę po ciemku i nic nie widać jest jakieś  podświetlenie ale na sekundę, jakoś stałego podświetlenia nie znalazłem

to chyba tak się nie da ustawić 

intensywność strefowa 1 - 60-70% bip

intensywność strefowa 2 - 70-80% bip-bip

intensywność strefowa 3 - 80-90% bip bip bip

intensywność strefowa 4 - 90-100%bip bip bip bip

Wpisałeś MIN 72 i MAX 185, co oznacza, że pikać będzie przy zejściu poniżej 72 i wyjściu powyżej 185, poza tym każde tętno jest "w strefie" więc nie pika. musisz ustalić jakiś mniejszy zakres :) Te 4 strefy z procentami nie mają w zasadzie związku z tym co ustawisz w strefie, one zawsze odnoszą się do Twojego HRmax z ustawień. 

Ale ześ się znowu naprodukował ;)

Może czas zajrzeć po prostu do instrukcji?

Ten ekran z 4 polami to prosta statystyka ile % czasu przebywałeś w danym przedziale tętna i tylko tyle, taka informacja i nic więcej.

Trening z pulsometrem ma polegać na tym, że zależnie od swojego celu zakładasz jazdę w danej strefie tętna. Sigma proponuje tu strefy FAT, FIT i bodajże można zdefiniować coś własnego. Dwie pierwsze strefy są wyliczane automatycznie na podstawie HRmax, wieku, itp. które wpisałeś do licznika. Ustawiasz sobie strefę i jedziesz, a alarm informuje Cię jak jesteś poniżej i powyżej założonej strefy, tylko tyle i aż tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...