Moorzyn Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Cześć. Pomóżcie mi proszę, w układaniu planu. A raczej podpowiedzcie w jaki sposób go układać i doradźcie co powinienem w nim zawrzeć. Ogólnie rzecz biorąc, jestem raczej zmarźluchem, ciepło zaczyna się od 20 stopni, więc w tygodniu jazda odpada (tym bardziej, że brak czasu na jazdę), jak już to w weekendy po ok. 100km, ale teraz coraz mniej, bo coraz zimniej. W związku z tym, że zamierzam dalej ścigać się, a przede wszystkim rozwijać, muszę zacząć coś robić. Do dyspozycji mam: siłownię (niestety, bez roweru, nastawioną jedynie na ciężary - bida w szkole), orbitrek w domu, ew. trenażer (ale nie w domu, więc treningi max 1,5h, bo kiedyś trzeba wrócić do chałupy) i jeżeli trzeba to i basen się znajdzie. Czy wspomniany orbitrek jest dobry dla kolarzy? Może jednak bieganie lepsze? Na siłowni zwykła ogólnorozwojówka czy troszkę bardziej skupiać się na nogach? Czy basen jest konieczny? Wolalbym jak najmniej, bo jakoś nie przepadam za pływaniem. Na razie wiem, że powinienem skupić się na bazie, więc treningi w niewysokich tętnach (tylko jakie to są dokładnie? do III strefy?), bez interwałów. Proszę o jakieś wskazówki Swoją drogą, czy w bikeBoard nadal dodają rozpiskę na kolejne miesiące? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.