Skocz do zawartości

[Zakup] Szosa do 3500zł

BRO

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej po prostu kup to co Ci się podoba po przymiarce i jeździe próbnej w sklepie.

Najlepszy rower to taki, który Ci osobiście pasuje. Osprzęt będzie wszędzie podobny. Wyższej klasy trochę może w markecie, czy canyonie. Ale byś musiał dołożyć.

To i tak nie zrobi różnicy w czasie jazdy.

Po paru sezonach i tak będziesz dużo rzeczy wymieniał.

• Mod Team

Koła składam sobie sam i nie mam problemu ani w przełaju ani w szosie, i nie tworze jakiś pancernych kół 1600/1800g za 700-800zł na piastach maszynowych, na moją wagę wystarczają . Nie chcę się rozpisywać, bo tak jest we wszystkich gotowcach ,że trzeba na czymś zaoszczędzić jak nie na kołach to na innych komponentach. Ciężko znaleźć w średniej półce rower na pełnej grupie, zawsze a to korba inna lub hamulce itp., nie wspomnę już o dobrych kołach. Ja rowery składam sobie sam, może trochę drożej ale nie muszę zaraz czegoś wymieniać bo było lichej jakości.

@MarcinGoluch

Pozwolę sobie dołączyć się do tematu, też jestem na etapie szukania szosy, mam do wydania max 3,8tys, co miałbyś do zaoferowania w tej kwocie? Wzrost 190cm. (może być na pw)

@zuczek222

Zgadzam się w 100%, największe oszczędności są zawsze na tym, czego nie widać od razu - czyli piasty i obręcze, często łańcuch i kaseta z niższej grupy. Ale tak to już jest i nic nie zrobimy.

Miałem zaplanowany ten sam budżet (3400 dokładnie). Lary Zębatka z Rzeszowa zaproponował mi

Focus Cayo AL na Shimano 105 - model na 2016r. w cenie 3900zł.

Tenże Focus ma linki prowadzone w środku ramy!

Ja się raczej skuszę.. choć nadal szperam także różne wyprzedaże i ogłoszenia prywatne.

Sprowadzać mają pod koniec stycznia, a w tym roku na jakąś zaliczkę mamy się ustawić.

Gratis wymienią kasetę na bardziej miękką (chcę 12 - 30), sądzę że bez problemu podstawowy

bike fitting i może nawet wysępię gacie + koszulkę ichniejszą firmową ;)

http://www.focus-bikes.com/gb/en/bikes/2016/road/performance-cayo-al/cayo-al-105.html

http://laryzebatka.com/wp-content/uploads/2013/05/DSC012961.jpg

Pozdrawiam!

I teraz Paulsenie drogi jak porownac te dwie grupy 105 z Rose i z Gianta Tcr slr?

Moim zdaniem większość firm jawnie robi w konia klienta oferujac stocki magazynowe na starej grupie 105 2x10.

Nowa 105 oferowana w 2015 przez Gianta to 2x11 i odpowiada ubieglorocznej Ultegrze. W 2016 2x10 to juz Tiagra.

I teraz Paulsenie drogi jak porownac te dwie grupy 105 z Rose i z Gianta Tcr slr?

Moim zdaniem większość firm jawnie robi w konia klienta oferujac stocki magazynowe na starej grupie 105 2x10.

Nowa 105 oferowana w 2015 przez Gianta to 2x11 i odpowiada ubieglorocznej Ultegrze. W 2016 2x10 to juz Tiagra.

ROSE już dawno nie wypuszcza rowerów na 105 2x10 tylko na 2x11. Wprowadziła tę grupę do wszystkich modeli zaraz po oficjalnej premierze w 2014 roku. A za chwilę nie będzie co porównywać, bo zostały 2 sztuki :)

Faktem jest, że wiele firm robi w konia oferując rowery z tańszymi komponentami i ze słabymi kołami. 

Specyfikacja osprzętu tego Rose z wyprzedaży jest taka sama jak na stronie modelu 2016 bo nie mogę nigdzie znaleźć ?

http://www.rosebikes.pl/bike/rose-pro-sl-2000-2015-bike-now/aid:858163/fromtopoffers:1 u brakuje informacji na tamet "komponentów"

Czy tam w przypadku wyprzedaży można coś wybierać typu długość mostka itp ?

pozdr

Hej,

Za 3,5 kpln można kupić używaną szose na karbonowej ramie i osprzecie Shimano 105, lub Sram Apex. Wiadomo, nie jest to nowy rower, ale za podobnny, nowy zestaw trzeba zapłacić jakieś 8-9 kpln. Dodatkowo takie używane rowery często mają całkiem dobre obręcze, których próżno szukać w nowych.

pzdr

M

Witam szanownych forumowiczów,

Korzystając z założonego wątku chciałbym zapytać o opinie na temat poniższego roweru. Generalnie cena wydaje się być atrakcyjna. Od pewnego czasu szukam roweru szosowego, budżet jakim dysponuje to około 3500pln

http://allegro.pl/rower-szosowy-merida-ride-93-przecena-i5795069866.html

Dodam że szukam roweru na 171 cm wzrostu.

Z góry dziękuje i pozdrawiam

R.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...