reba29er Napisano 30 Października 2015 Napisano 30 Października 2015 Reba29er czyli wszyscy grają w h... tylko Canyon stosuje uczciwe ceny? A może wszysc Reba29er czyli wszyscy grają w h... tylko Canyon stosuje uczciwe ceny? A może wszyscy są uczciwi tylko Canyon leci na ilość i handluje na jednym procencie. Targowanie, negocjacje istniały od czasów starożytnych więc takie życie. A cena realna jest takla jaką klient jest w stanie zapłacić. nie bronie tutaj canyona, radon'a czy moze kreidlera. tylko zauwazam ze canyon ma sztywne ceny (poza wyprzedaza) i generalnie to jest rowerowo max co da sie w jakiejs kwocie kupic. wszystkie zapytania o rowery w okreslonych kwotach sa porownywane z oferta canyon'a. co do handlu (z punktu widzenia kupujacego), to teraz mamy rozne serwisy ceneo i inne, i kazdy sobie sprawdza gdzie cos jest najtaniej. a w przypadku rowerow to jak mowie, prawie kazdy robi porownanie z ofereta canyona, bo ich biznes plan na sprzedaz rowerow w takiej formie, pozwala zjechac z cena do absolutnego minimum. plus ich rowery sa chyba dobre, skoro biznes sie kreci i z tego co tutaj wyczytalem to ludzie polecaja canyony. moze juz pisze subiektywnie, z racji tego ze zdecydowalem sie na jakiegos canyona slx z rocznika 2016, ale zanim padlo na canyona to jednak troche tych ofert przejrzalem.
Avatarus Napisano 30 Października 2015 Napisano 30 Października 2015 tylko zauwazam ze canyon ma sztywne ceny (poza wyprzedaza) i generalnie to jest rowerowo max co da sie w jakiejs kwocie kupic. Nieprawda, jak chcesz maksymalnie zjechać z ceną na dół to zamawiasz chińczyka z jednej z sprawdzonych fabryk. Canyon do tych cen się nawet nie umywa On też ma swoje marże (nie takie małe!!!) a inni wiadomo, bazują jeszcze na prehistorycznym systemie łapania niedzielnego rowerzysty za kieszeń . Inaczej zwanym: A cena realna jest takla jaką klient jest w stanie zapłacić Jak uda się coś w miarę normalnej cenie znaleźć w okolicy, to dopiero wtedy warto przemyśleć sprawę.
Tomek21001 Napisano 30 Października 2015 Napisano 30 Października 2015 Mały fail roweru ze "sprzedaży bezpośredniej" : (co ciekawe,nadal w ofercie......) Gdzieś jest granica cięcia kosztów i kontroli jakości...... Rezygnujemy z przerzutki,czy bidonu ?
mmisiek9612 Napisano 30 Października 2015 Napisano 30 Października 2015 Mały fail roweru ze "sprzedaży bezpośredniej" : (co ciekawe,nadal w ofercie......) Gdzieś jest granica cięcia kosztów i kontroli jakości...... LKxEDtR.jpg Rezygnujemy z przerzutki,czy bidonu ? podaj markę i model bo takie coś do zdjęcia to każdy umie zrobić Nieprawda, jak chcesz maksymalnie zjechać z ceną na dół to zamawiasz chińczyka z jednej z sprawdzonych fabryk. ale przy takim zakupie to gwarancji jest mniej niż zero... Producenci którzy prowadzą sprzedaż wysyłkową (przynajmniej Radon) nie ma problemu z ewentualnymi roszczeniami. Jedynym minusem może być transport/wysyłka
Eazy Napisano 31 Października 2015 Napisano 31 Października 2015 Taką sytuację miał chyba Radon (to zdjęcie z przerzutką). W jednym rozmiarze jednej z carbonowych ram mieli taką wpadkę, ale pisali o tym tłustym drukiem przy opisie roweru, więc każdy był uprzedzony o tej sytuacji. Tak, jak wspomniałem - dotyczyło tylko jednego rodzaju ramy i w jednym rozmiarze. Niemniej jednak wtopa EDIT: Tutaj jest. Damski carbon na kołach 26'': http://www.bike-discount.de/de/kaufen/radon-black-sin-lady-26-238330 I nie ma go już w ofercie. To jest wyprzedaż rocznika 2015. Rower ten nie występuje w ofercie na 2016 rok
MarcinGoluch Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Nieprawda, jak chcesz maksymalnie zjechać z ceną na dół to zamawiasz chińczyka z jednej z sprawdzonych fabryk. Canyon do tych cen się nawet nie umywa On też ma swoje marże (nie takie małe!!!) a inni wiadomo, bazują jeszcze na prehistorycznym systemie łapania niedzielnego rowerzysty za kieszeń .Co to znaczy sprawdzony chińczyk? Jaka jest powtarzalność chinskiego produktu, nadzor nad jakoscia.Jakie to marże dla Ciebie sa nie małe? Chyba zbyt przeceniasz cene chinskiego produktu. Znajdz sprawdzonego chinczyka i canyona w klasie sredniej z roznica chociaz 15-20%. Zerknijcie na porownywalne modele w Giancie i Canyonie. Roznice w cenie to zaledwie połowa ceny kosztow stworzenia sieci dystrybucji. Z tym, ze w skali dzialalnosci Gianta koszty jednostkowe będą jeszcze mniejsze.
Avatarus Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Chyba zbyt przeceniasz cene chinskiego produktu. Znajdz sprawdzonego chinczyka i canyona w klasie sredniej z roznica chociaz 15-20%. Chyba nie , może podam pierwszy z brzegu przykład w budżecie, w jakim roku temu składałem rower: http://allegro.pl/giant-xtc-advanced-29er-2015-slx-xt-sram-wyprzedaz-i5754515053.html Giant oparty na Reconie (ja mam Rebe), kołach GIANT S-XC2 (ja mam ZTR Crest/Dt swiss 350), hamulcach 396 (ja mam SLX), napęd podobny, powyższy Giant nie ma sztywnej osi z tyłu - ja mam. Giant ma aluminiowe komponenty - ja mam sztyce/mostek/kiere no name karbon od producenta. Nie chce mi się liczyć jaka jest różnica, ale pewnie co najmniej 30%. A wagowo to pewnie 2 kg lżej Dodam, że od zakupu zrobiłem 6tys. km, 10 maratonów w górach, kilka gleb i dzielnie się trzyma A jak ktoś chce, to znajdzie na innych forach opinie gdzie warto zamawiać. Jednak nie martw się, ten proceder i tak już zanika, właśnie dzięki lobbystom z branży rowerowej i jakże sprawiedliwemu cłu antydumpingowemu dla zwykłych ludzi (tzw. montowanie rowerowe są z niego zwolnione). Teraz każdy musi kupić "firmówkę", chyba że chce ryzykować dopłatę 50%
hi_all Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Pogadaj z MarcinGoluch. Może się dogadasz o dobry rabat Marcina mogę polecić i ja Super kontakt i szybkość realizacji. O takich warunkach jakie dał mi nasz kolega z forum, w warszawskich sklepach mogę tylko pomarzyć. Zacytuję jeden jak zapytałem o rabat(mowa o salonie gianta): "Jest to nowa kolekcja i o rabacie nie ma mowy", a był listopad. Ciężko nawet 5% wytargować.
MarcinGoluch Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Chyba nie , może podam pierwszy z brzegu przykład w budżecie, w jakim roku temu składałem rower: http://allegro.pl/giant-xtc-advanced-29er-2015-slx-xt-sram-wyprzedaz-i5754515053.html Giant oparty na Reconie (ja mam Rebe), kołach GIANT S-XC2 (ja mam ZTR Crest/Dt swiss 350), hamulcach 396 (ja mam SLX), napęd podobny, powyższy Giant nie ma sztywnej osi z tyłu - ja mam. Giant ma aluminiowe komponenty - ja mam sztyce/mostek/kiere no name karbon od producenta. Nie chce mi się liczyć jaka jest różnica, ale pewnie co najmniej 30%. A wagowo to pewnie 2 kg lżej Dodam, że od zakupu zrobiłem 6tys. km, 10 maratonów w górach, kilka gleb i dzielnie się trzyma A jak ktoś chce, to znajdzie na innych forach opinie gdzie warto zamawiać. Jednak nie martw się, ten proceder i tak już zanika, właśnie dzięki lobbystom z branży rowerowej i jakże sprawiedliwemu cłu antydumpingowemu dla zwykłych ludzi (tzw. montowanie rowerowe są z niego zwolnione). Teraz każdy musi kupić "firmówkę", chyba że chce ryzykować dopłatę 50% Takimi przykladami mozemy sie przerzucac w nieskonczonosc ale zdajesz sobie sprawę, że ten xtc w takiej cenie bedzie stal w nieskonczonosc. Bez problemu do kupienia na -20%.W tej cenie mozesz obecnie szukac xtc adv 1 29er. A autor jezeli by mial 4-5cm wiecej dostal by rower ktory bije na glowe wszystko co dotychczas bylo prezentowane. Na pokladzie z markowymi carbonowymi kolami i spd m785.
tobo Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Co to znaczy sprawdzony chińczyk? Jaka jest powtarzalność chinskiego produktu, nadzor nad jakoscia. Jakie to marże dla Ciebie sa nie małe? Chyba zbyt przeceniasz cene chinskiego produktu. Znajdz sprawdzonego chinczyka i canyona w klasie sredniej z roznica chociaz 15-20%. Zerknijcie na porownywalne modele w Giancie i Canyonie. Roznice w cenie to zaledwie połowa ceny kosztow stworzenia sieci dystrybucji. Z tym, ze w skali dzialalnosci Gianta koszty jednostkowe będą jeszcze mniejsze. Sprawdzony Chińczyk to taki który jest od paru lat na rynku i którego produkty kupiło do tej pory wielu klientów, na całym świecie i są zadowoleni. I takowi są wśród tej całej alibabowej i aliexpressowej masy. Nazwami rzucał nie będę kryptoreklamy też nie robię.
fan91 Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Zerkałeś na ofertę kreidlera? Nigdy co prawda nie testowałem ale słyszałem wiele pochlebnych opinii. W Polsce wydaje się jeszcze mało znany. Napisz do unitedcyclists, mają dobrą ofertę bo reklamują uch sprzęt na yt. Team replica stał kiedyś u nich po 8,5 koła, kiedy w innych sklepach grubo ponad 9000. A może i jakieś BMC Ci zaproponują, chociaż wątpię żeby BMC mogło konkurować z canyonem stosunkiem cena-osprzęt
MarcinGoluch Napisano 1 Listopada 2015 Napisano 1 Listopada 2015 Kreidler ma przedstawiciela w PL. Sprawdzony Chińczyk to taki który jest od paru lat na rynku i którego produkty kupiło do tej pory wielu klientów, na całym świecie i są zadowoleni. I takowi są wśród tej całej alibabowej i aliexpressowej masy. Nazwami rzucał nie będę kryptoreklamy też nie robię. Tobo znamy teorie a praktykę miałem z kilkoma chinskimi odlewniami żeliwa. Koszt kontroli jakosci to ok 30-40% wartości finalnego produktu. Baaa pierwszorzedne rozpatrywanie reklamacji. Zgłaszam i od ręki uznane. Pozniej 3 miesiace oczekiwania i finał ktory tez nie zawsze wyglądał jak powinien. Kolejny problem to powtarzalnosc produktu.
EmilB81 Napisano 2 Listopada 2015 Napisano 2 Listopada 2015 raczej nie kupiłbym canyona ponieważ cenie sobie kontakt ze sprzedawcą a przy canyonie jest tego brak, jak dobrze porozmawia się ze sprzedawcą to kupi się rower w podobnej cenie co cen canyonowskich takich marek jak scott, giant, trek, specialized, cannondale czy lapierre itd. Te marki bardziej do mnie przemawiają. Mam serwis na miejscu i z tego się cieszę. Pozdrawiam i udanej jazdy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.