Kowax Napisano 27 Października 2015 Napisano 27 Października 2015 Witam Nie dawno doszło u mnie do przykrego przytulenia sie z drzewem w wyniku którego klamka została porządnie rozwalona. Pytanie może trochę głupie i gdzieś takie w internecie juz padło , a więc: 1. Z tego co wiem to SLX będzie się nadawał zastępując Deore , dodatkowo chciałbym skrócić przewód więc muszę założyć nową oliwkę i wkręcić tzw. pin w przewód (?) - oliwka i pin z kompletu Deore będzie się nadwać do nowego SLX'a czy są jakieś inne te elementy ? 2. Gdzie owy pin się wkłada ? Nie mogłem wyszukać zadnego filmiku związanego z wymianą klamki , jeśli ktoś ma jakiś gdzie dokładnie jest wytłumaczone to bardzo bym poprosił Z góry dziękuję. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 28 Października 2015 Mod Team Napisano 28 Października 2015 (edytowane) Klamka podpasuje bez problemu, sam mam klamki BL675 i zaciski Deore BR596. Pina się nie wkręca tylko trzeba go wbić. Przewód delikatnie ściskasz w imadle, wkładasz pin w dziurę i delikatnie młotkiem wbijasz zeby doszedł do końca. Potem dajesz nakrętkę, zakładasz oliwkę, wkręcasz w klamkę i tyle. Edytowane 28 Października 2015 przez sznib Cytuj
modrzew Napisano 28 Października 2015 Napisano 28 Października 2015 Poszukaj filmów o skracaniu przewodów i odpowietrzaniu, przecież to dokładnie to co chcesz zrobić,tylko klamka będzie inna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi