Kowax Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Witam Nie dawno doszło u mnie do przykrego przytulenia sie z drzewem w wyniku którego klamka została porządnie rozwalona. Pytanie może trochę głupie i gdzieś takie w internecie juz padło , a więc: 1. Z tego co wiem to SLX będzie się nadawał zastępując Deore , dodatkowo chciałbym skrócić przewód więc muszę założyć nową oliwkę i wkręcić tzw. pin w przewód (?) - oliwka i pin z kompletu Deore będzie się nadwać do nowego SLX'a czy są jakieś inne te elementy ? 2. Gdzie owy pin się wkłada ? Nie mogłem wyszukać zadnego filmiku związanego z wymianą klamki , jeśli ktoś ma jakiś gdzie dokładnie jest wytłumaczone to bardzo bym poprosił Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Października 2015 (edytowane) Klamka podpasuje bez problemu, sam mam klamki BL675 i zaciski Deore BR596. Pina się nie wkręca tylko trzeba go wbić. Przewód delikatnie ściskasz w imadle, wkładasz pin w dziurę i delikatnie młotkiem wbijasz zeby doszedł do końca. Potem dajesz nakrętkę, zakładasz oliwkę, wkręcasz w klamkę i tyle. Edytowane 28 Października 2015 przez sznib Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 28 Października 2015 Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Poszukaj filmów o skracaniu przewodów i odpowietrzaniu, przecież to dokładnie to co chcesz zrobić,tylko klamka będzie inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi