GajekL Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Witam. Planuje razem z kolega maly objazd po Gorach Swietokrzyskich w sobote (31.10.2015). Mysle zaczac ze Swietej Katarzyny dalej wdrapac sie na Lysice i dalej juz elegancko leciec w strone Swietego Krzyza, pozniej w dol do Nowej Slupi i z powrotem do miejsca startowego. Moze ktos jest chetny dolaczyc, lub ma lepsza i ciekawsza trase????? @@Supr_CK, ???? @@seraph, ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Mam lepsza i ciekawsza trasę i chociaż nie będziesz wracał z powrotem asfaltem Jedziecie na stacje Orlen w Nowej slupi tam zostawiać samochód i z tamtąd dojazd do zielonego szlaku na Kobylą góre następnie w niebieski i lecicie do bieli następnie kawałek asfaltu do podgórza i wbijać na czerwony, jazda skraju lasu aż do świętego krzyża, pod niego nie musicie podjeżdżac asfaltem bo z lewej strony zaraz za bramą macie ścieżkę dydaktyczna lasem. A potem wyśmienity zjazd czerwonym i wyskakujecie na trasie ostrowiec- kielce, córka do nowej Słupi jakieś 2km i jesteście przy samochodzie. Polecam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2015 @@jahoo84, Masz moze jakis slad gpx?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Niestety nie ale szlaki są dobrze oznaczone i wystarczy tylko mapa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2015 @@jahoo84, Mniej wiecej juz wiem jak jechac, zrobie sobie slad i podesle Ci to sprawdzisz czy dobrze prowadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shah Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 @GajekL jakby co to udostępnij ślad dla potomnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2015 @@jahoo84, Wedlug Twoich wskazowek trasa powinna wygladac tak, oczywiscie orientacyjnie, bez przyblizania, prowadzi po szlakach o ktorych mowiles. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Dokładnie tak! Moim zdaniem jest to najfajniejsze opcja w tym regionie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supr_CK Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 @GajekL Z chęcią bym się załapał tylko czeka mnie wyjazd na groby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Dokładnie tak! Moim zdaniem jest to najfajniejsze opcja w tym regionie. Na pewno sprawdze! Dzieki za pomysl Z chęcią bym się załapał tylko czeka mnie wyjazd na groby. Wiem ze termin nie najlepszy, odbijemy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Chętnie się dołączę, jeśli propozycja aktualna. Sobotę mam prawdopodobnie wolną, a to rzut beretem od mojego domu to żal byłoby nie skorzystać. Tam, gdzie proponuje jahoo84 bywam, ale akurat dokładnie w takim kształcie trasy nie robiłem. Co do pierwotnego pomysłu to muszę powiedzieć, że na Łysicę od strony Św. Katarzyny wjechać się nie da i szkoda tracić czasu na podejście z rowerem na plecach po kamieniach na dodatek w SPD. Czerwony szlak jest bardzo ok na całej długości łącznie ze zjazdem do trasy NS-Kielce. Dalej wiedzie w pasmo Jeleniowskie i jest stromy podjazd na Górę Jeleniowską, zacny zjazd, techniczny (trudny) podjazd na Szczytniak i jeszcze lepszy zjazd, a potem genialny, szybki i lekko kręty odcinek aż do trasy Opatów-Łagów. Bardzo warta uwagi jest też nieoznaczona trasa starej kolejki wiodąca z Nowej Słupi aż do Św. Katarzyny lub Bodzentyna (rozjazd pod koniec) biegnąca północnym zboczem pasma Świętokrzyskiego. Całkiem płaska, ale bardzo szybka i malownicza, bo 100% las i to nie byle jaki... Po zjeździe w kierunku Bodzentyna można wspiąć się na górę miejską, a chwilę za szczytem mamy kilkunastoprocentowy asfaltowy zjazd dosłownie "na łeb" do miasta. Jeszcze dalej można pojechać przez Psary i wjechać na zielony szlak prowadzący przez Bukową Górę aż do Łącznej. Niestety wszystko co opisałem jest nie do objechania nawet w letni dzień, a co dopiero teraz. Trzeba wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Tam, gdzie proponuje jahoo84 bywam, ale akurat dokładnie w takim kształcie trasy nie robiłem. Co do pierwotnego pomysłu to muszę powiedzieć, że na Łysicę od strony Św. Katarzyny wjechać się nie da i szkoda tracić czasu na podejście z rowerem na plecach po kamieniach na dodatek w SPD. Dokladnie, kiedys bylem i praktycznie wiekszosc drogi wnosilem rower. Niestety wszystko co opisałem jest nie do objechania nawet w letni dzień, a co dopiero teraz. Trzeba wybrać Nie znam za bardzo tego terenu, wiec zaplanowalem to co zaproponowal Jahoo84, jesli uwazasz ze cos mozna zmienic pisz, jedno jest pewne, jak najmniej asfaltu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Jak najmniej asfaltu i płaskich lasów, bo u nas to oznacza bajoro, a tylna oponę mam na "dorżnięcie" Na świeżo ciężko mi dołożyć do tego coś tak, aby nie robić "ósemki', ale jeszcze pomyślę. W jakich godzinach planujecie start i powrót? Macie GPS? Ostatnio jak próbowałem obadać zielony szlak w miejscu Kobylej Góry to się pogubiłem, bo oznaczenia są jakoś poukrywane... Kiedyś podobnie nie mogłem znaleźć wjazdu na Szczytniak czarnym szlakiem Można zrobić wyżej zaplanowaną trasę to i jak uzupełnię białą plamę na moich mapach, a jak będzie mało i dnia wystarczy to zdobyć jeszcze jakaś górkę w okolicy. Jest Chełmowa, jest Jeleniowska, Szczytniak - wszystkie 3 to nie jest bynajmniej leśna nudna ścieżka, a dosłownie obok i dojazd nie zbyt długi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2015 W jakich godzinach planujecie start i powrót? Mysle ze start w godzinach 9-10 bo jasnosc szybko sie konczy, na jazde mamy caly dzien. Macie GPS? Wrzuce sobie mapke z szlakami na OruxMaps. Mam caly czas Xperie X8 na mostku. Bede mial tez slad GPS takze nie powinno byc problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 No od 9 to można poszaleć. Jakieś 6-7 godzin do zmierzchu to byśmy ponad 100 km trzasnęli, ale pewnie będę musiał być lekko wcześniej w domu. Jak mi jakaś miejscówka warta odwiedzenia/zdobycia przyszła do głowy to naklepię tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2015 @@seraph, Wstepnie umowmy sie na trase ktora podpowiedzial Jahoo, blizej konca tygodnia bede wiedzial kto ze mna przyjedzie, jesli bedzie to tylko jeden znajomy to bedziemy mogli cos poszalec, jesli dojdzie jeszcze niezdecydowana osoba bedziemy musieli przestawic sie na bardziej turystyczna jazde, ale mysle ze to nie bedzie problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowaPociecha Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Cześć, czy mógł bym się załapać? Wiek ma znaczenie? Mógł bym z kolegą Stary wyjadacz się zgrać, i razem podskoczyć do was na miejsce. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bardok206 Napisano 28 Października 2015 Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Witajcie Jeśli byłaby to ta druga trasa to ja jestem na 100% obecny(jak prognozy się utrzymają). Niestety trasę z 1 postu mam już zbyt wiele razy objechaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 28 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Dla mnie nie ma problem, im więcej rowerów tym większą frajda Jeśli chodzi o trasę to na pewno nie będziemy jechać pierwszą która proponował em, wstępnie jest to ta z mapki która wstawilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 28 Października 2015 Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Aaa tak gwoli ścisłości to nie jestem z Kielc tylko z Rudek - 4 km od Nowej Słupi. Muszę sobie to zmienić, bo z czasów studiów zostało Mi też pasuje większy skład i turystyczne tempo nie przeszkadza. Pogoda ma być genialna, a że jestem miejscowy to trasę jakby co można na bieżąco modyfikować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 28 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2015 @@seraph, W piatek juz umowimy sie dokladnie co do miejsca i godziny spotkania Ja mam juz zrobiona mapke tej trasy ktora wrzucilem, takze nigdzie sie nie zgubimy. Pogoda wlasnie ma byc piekna, oby jeszcze troszke zlotych lisci na drzewach zostalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowaPociecha Napisano 28 Października 2015 Udostępnij Napisano 28 Października 2015 No nic Seraph, to się widzimy wszyscy na miejscu, o której chcecie zacząć? Ja też potrafię przygrzać żebyście nie myśleli hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 28 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2015 o której chcecie zacząć? Ustalimy w piatek. Ja też potrafię przygrzać żebyście nie myśleli hehe Spokojnie, nie bedziemy sie scigac, bedziemy lapac swieze powietrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowaPociecha Napisano 28 Października 2015 Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Kask obowiązkowo czy jak kto woli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 28 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2015 @, Ja zabieram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.