ACTIVIA Napisano 19 Grudnia 2016 Napisano 19 Grudnia 2016 Pod wagę 100kg to niech sprężyny zostaną fabryczne Cytuj
leoms Napisano 5 Marca 2017 Napisano 5 Marca 2017 Witam, jako, że od niedawna jestem posiadaczem raidona i jest to mój pierwszy powietrzny amortyzator mam pytanie, czy nakrętka od regulacji tłumienia powinna się kręcić bez żadnych oporów w kierunkach + i - , czy też powinna być wyczuwalna pewna granica? Cytuj
Pidzej Napisano 5 Marca 2017 Napisano 5 Marca 2017 (edytowane) Jeśli kręci się bez oporu w nieskończoność w obie strony to prawdopodobnie z tej gałki wysunął się taki sześciokątny pręt i utknął w tłumiku (kiedyś tak miałem). Trzeba wyciągnąć gałkę i wcisnąć ten pręcik na swoje miejsce. Edytowane 5 Marca 2017 przez Pidzej Cytuj
leoms Napisano 5 Marca 2017 Napisano 5 Marca 2017 Właśnie wydawało mi się to dziwne, że można kręcić w prawo i lewo bez końca. Dzięki za odpowiedź postaram się to sprawdzić skoro to tylko kwestia wciśnięcia na swoje miejsce. Cytuj
ACTIVIA Napisano 5 Marca 2017 Napisano 5 Marca 2017 Często luzuje się ta śruba imbusowa do której wkłada się te pokretło z imbusikiem. Powoduje to kręcenie się pokrętła wraz ze śrubą Cytuj
leoms Napisano 5 Marca 2017 Napisano 5 Marca 2017 Udało się wyciągnąć czerwone pokrętło ale wyszło wraz z trzpieniem. Śruba, która jest wkręcana na imbus 8 nie jest poluzowana. Pytanie czy próbować rozkręcać dalej, czy oddać na serwis gwarancyjny? Cytuj
Gość Napisano 5 Marca 2017 Napisano 5 Marca 2017 Ten trzpień to chyba imbus. Weź imbusa, wsadź w amor i pokręć. Jeżeli nadal kręci się luźno to odsyłaj na gwarancję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi