Skocz do zawartości

Opony na zimę 26

Kool

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w lesie zimą sypnie śniegiem to najlepsze będą jak najszersze opony żeby się nie zapadały i niskie ciśnienie. U mnie dobrze sprawuje się szerokość 2.4 z przodu i 2.2 z tyłu.  

Napisano

Kolce ... w codziennym dojeździe do pracy w naszym klimacie się nie sprawdzają .

Kolce są świetne jak wiesz że zlodowaciała powierzchnia to będzie normą a nie mniejszością.

Aby w miarę komfortowo pośmigać zima potrzeba opony zbudowanej z bardzo miękkiej mieszanki, która zapewni trzymanie na mokrym.

Ja na okres listopad - marzec do swojej zimówki zakładam Rubeny Scylla i/lub Charybdis zwijane w wersji TOP Design. 

Są miękkie ... latem potrafią się zużyć nawet w około 2 kkm ... za to zimą są świetne, mi osobiście dają spore poczucie bezpieczeństwa :).

Pozdrowienia

Napisano

Zobacz jaki ma profil trasy: 9 km przez las, w jedną stronę, jaka by nie była pogoda kolce mu nie zaszkodzą, a tylko pomogą gdy rano wszystko jest zamarznięte na lód. w mieście też na DDR trafiam na połacie zamarzniętego śniegu lub czystego lodu i po takim czymś spokojnie jadę bez wytracania prędkości, natomiast na suchym asfalcie jedyną przeszkodą jest "grzechotanie" kolców o asfalt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...