MrSeler Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Siodełko starło mi się na tyle, że jak jeżdżę w dżinsach, to zaczyna mi spodnie ścierać i pruć. Można kupić jakąś nakładkę na siodełko, czy lepiej wymienić je na nowe. Mogę dorzucić zdjęcia jak trzeba. No i drugie pytanie trochę poza tematem ale na pewno ktoś mi tu podpowie, proszę o polecenie jakiegoś kanału na youtube, z którego by się można dowiedzieć jak dbać o rower, co czyścić i jak, jak amortyzator serwisować, ustawiać przerzutki itp itd. Bardzo mi się to przyda bo jestem średnio w tym temacie dokształcony, tym bardziej o tej porze roku, bo nadal sobie na uczelnie pomykam rowerem, a pogoda ku temu nie służy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Wymień. A co do YT to jest tego od groma. Dużo podstaw zarówno obsługi jak i jazdy masz w filmikach od GCN/GMBN, odpowiednio dla szos i mtb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manias92 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Ja polecam książkę Lennard Zinn "Sztuka serwisowania roweru górskiego" a tak na dobrą sprawę to wszytsko znajdziesz na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 26 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Nakładka na siodełko to niepotrzebny wydatek. Zdecydowanie lepiej zainwestować w nowe siodełko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 proszę o polecenie jakiegoś kanału na youtube UnitedCyclist Głownie o podróżowaniu ale parę filmów o serwisie się znajdzie Szajbajk Sporo o serwisowaniu pojawiają się także filmy o treningu Dominik z onthebikecom Bardzo dobre filmy jak serwisować rower. PS. Jeśli trafisz na filmy znajdujące się na kanale videotemat to od razu wyłącz ten film. Szkoda twojego czasu. Nic się z nich nie dowiesz a bardzo często informacje z tego kanału są błędne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter123 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Tak przy okazji. Ma ktoś patent na ochronę spodni przy dobrym siodełku? Nagminnie przecierają mi się w miejscu gdzie tyłek ociera o bok siodelka podczas pedałowania. Niszcze tak wszystkie spodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Może masz źle dobraną szerokość siodełka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrSeler Napisano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Tak przy okazji. Ma ktoś patent na ochronę spodni przy dobrym siodełku? Nagminnie przecierają mi się w miejscu gdzie tyłek ociera o bok siodelka podczas pedałowania. Niszcze tak wszystkie spodnie. ja właśnie mam identyczny kłopot. Ale posłucham teraz rad i wymienię siodełko, czym się powinienem kierować przy wyborze nowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 26 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Października 2015 czym się powinienem kierować przy wyborze nowego? Rozstawem kości kulszowych głównie. Sposób pomiaru znajdziesz w czeluściach forum. Jak masz grube uda to jeszcze szerokość/długość dziobu. Pozycja na rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Jeśli obecne Ci odpowiada to szukaj takiego samego albo przynajmniej o podobnych rozmiarach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Października 2015 Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Siodełko starło mi się na tyle, że jak jeżdżę w dżinsach, to zaczyna mi spodnie ścierać i pruć. Można kupić jakąś nakładkę na siodełko, czy lepiej wymienić je na nowe. Mogę dorzucić zdjęcia jak trzeba. W sklepach i marketach jest pełno nakladek żelowych na siodełka, nawet już za kilkanaście zł można kupić. Jeśli żel jest za ciężki albo przeszkadza, to mozna rozpruć nieco pokrowiec od dołu, usunąć żel i zeszyć rozprucie. W ten sposób mamy solidny i ładny pokrowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 28 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Października 2015 W ten sposób mamy solidny i ładny pokrowiec Jak dla mnie pokrowiec jest może i solidny ale żeby zaraz ładny. Mam przed oczami sklep gs-owski zaopatrzony głównie w izotoniki % i faceta na ukrainie z beretem albo innym moherem na siodełku jako pokrowiec. A do rzeczy - ani ładne ani wygodne. A te kilkanaście złotych lepiej dołożyć do nowego siodła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Października 2015 Udostępnij Napisano 28 Października 2015 A do rzeczy - ani ładne ani wygodne. A te kilkanaście złotych lepiej dołożyć do nowego siodła. Nie zgodzę się z żadnym z tych argumentów. A jak ktoś np. ma drogie siodło żelowe i rozciął sobie? To ma od razu kupować nowe? Trochę szkoda i nie każdy ma kasę. Np. w Decathlonie nakładki sa w kilku wymiarach. Jak się je dobierze do siodła i ściągnie od dołu, to dobrze przylega i nabiera kształtu siodła. Są też nakładki profilowane z wgłębieniem w środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.