Skocz do zawartości

[Siodełko] Ochraniacz na siodełko

MrSeler

Rekomendowane odpowiedzi

Siodełko starło mi się na tyle, że jak jeżdżę w dżinsach, to zaczyna mi spodnie ścierać i pruć. Można kupić jakąś nakładkę na siodełko, czy lepiej wymienić je na nowe. Mogę dorzucić zdjęcia jak trzeba. No i drugie pytanie trochę poza tematem ale na pewno ktoś mi tu podpowie, proszę o polecenie jakiegoś kanału na youtube, z którego by się można dowiedzieć jak dbać o rower, co czyścić i jak, jak amortyzator serwisować, ustawiać przerzutki itp itd. Bardzo mi się to przyda bo jestem średnio w tym temacie dokształcony, tym bardziej o tej porze roku, bo nadal sobie na uczelnie pomykam rowerem, a pogoda ku temu nie służy.

proszę o polecenie jakiegoś kanału na youtube

UnitedCyclist Głownie o podróżowaniu ale parę filmów o serwisie się znajdzie 

Szajbajk Sporo o serwisowaniu pojawiają się także filmy o treningu 

Dominik z onthebikecom Bardzo dobre filmy jak serwisować rower.

PS. Jeśli trafisz na filmy znajdujące się na kanale videotemat to od razu wyłącz ten film. Szkoda twojego czasu. Nic się z nich nie dowiesz a bardzo często informacje z tego kanału są błędne :whistling:  :woot:

Tak przy okazji. Ma ktoś patent na ochronę spodni przy dobrym siodełku? Nagminnie przecierają mi się w miejscu gdzie tyłek ociera o bok siodelka podczas pedałowania.

Niszcze tak wszystkie spodnie.

ja właśnie mam identyczny kłopot. Ale posłucham teraz rad i wymienię siodełko, czym się powinienem kierować przy wyborze nowego?

Siodełko starło mi się na tyle, że jak jeżdżę w dżinsach, to zaczyna mi spodnie ścierać i pruć. Można kupić jakąś nakładkę na siodełko, czy lepiej wymienić je na nowe. Mogę dorzucić zdjęcia jak trzeba.

W sklepach i marketach jest pełno nakladek żelowych na siodełka, nawet już za kilkanaście zł można kupić. Jeśli żel jest za ciężki albo przeszkadza, to mozna rozpruć nieco pokrowiec od dołu, usunąć żel i zeszyć rozprucie. W ten sposób mamy solidny i ładny pokrowiec

• Mod Team

W ten sposób mamy solidny i ładny pokrowiec

Jak dla mnie pokrowiec jest może i solidny ale żeby zaraz ładny.

Mam przed oczami sklep gs-owski zaopatrzony głównie w izotoniki % i faceta na ukrainie z beretem albo innym moherem na siodełku jako pokrowiec. ;)

A do rzeczy - ani ładne ani wygodne. A te kilkanaście złotych lepiej dołożyć do nowego siodła.

A do rzeczy - ani ładne ani wygodne. A te kilkanaście złotych lepiej dołożyć do nowego siodła.

Nie zgodzę się z żadnym z tych argumentów. A jak ktoś np. ma drogie siodło żelowe i rozciął sobie? To ma od razu kupować nowe? Trochę szkoda i nie każdy ma kasę. Np. w Decathlonie nakładki sa w kilku wymiarach. Jak się je dobierze do siodła i ściągnie od dołu, to dobrze przylega i nabiera kształtu siodła. Są też nakładki profilowane z wgłębieniem w środku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...