Skocz do zawartości

[Beskid Sądecki] Hala Konieczna z Rytra

beskid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po zjeżdzie niebieskim przez Wietrzne Dziury do Roztoki Wielkiej potrzebuję w miarę szybko wrócić na grzbiet. Do tej pory wybierałem stokówkę Doliną Roztoki ale z tego co kojarzę jak niebieski wpadał do szutrówki były drogowskazy na Przehybę. Na pewno przez Halę Konieczną tylko mam pytanie jak ta trasa wygląda bo wolał bym uniknąć długiego wypychu. Domyślam się, że to jakaś trasa narciarska ale jak by ktokolwiek napisał słów kilka był bym wdzięczny za info. 

"Nie da się" to dość wirtualna granica. Ja się na tym zjeździe znakomicie bawiłem :) Chyba tylko ze 100 metrów sprowadziłem gdzieś pod koniec + jeden duży próg. Powrotu innego niż przez przełęcz niestety nie próbowałem.

Owszem, jeden z najtrudniejszych zjazdów w Sądeckim jak dla mnie - puść tam kogoś jeśli chcesz sprawdzić czy naprawdę umie jeździć. Nie chciałbym go robić na sztywniaku, wielu xc-eków się kręci w tych okolicach i może stąd taka opinia o niebieskim.

Owszem teraz z racji warunków dolny odcinek dość ciężki jest ale właśnie po to jadę. A sekcji gdzie się "nie da" w takich Beskidach jest 2 w porywach 3. Wszystko się rozchodzi o umiejętności. 

Natomiast jestem dość zdziwiony, że nikt nie zna tego podjazdu przez Konieczną. Trudno trzeba będzie się samemu przekonać. Dzięki za zainteresowanie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...