Skocz do zawartości

[canondale] czy jest wart zainteresowania?

Kordon

Rekomendowane odpowiedzi

hejka, od dłuższego czasu myślę o szosówce, jako że dostałem ostry opiernicz na temat fat bajków, postanowiłem zakupić szosówkę, ALE DOBRĄ! i właśnie oglądam sobie SzajBajk i zawuażyłem Canondale, o ile to się tak nazywa. 

Ktoś posiada takie coś? i nie wiem czy moja waga jest zbyt wysoka,  20l - ok 170 kg, tak wiem obżerałem się. Ale rowerzę cały tydzień  dzień w dzień po 2x   :P  na razie mam prosty rower, z kołami 28.  A nie chciałbym marnować kasy skoro mogę kupić rower na parę lat. 

i tak odejdę od tematu, mam 2 angielskie rowery szosówki ale hybrydy,  jak myślicie inwestować kasę i odbudować je? bo na jednym jeżdżę do pracy i niestety musi być. 

dostałem też propozycje z kupnem szosówki peugeot za minimum 80 funtów

Tylko jak widzicie stan tej szosówki nie zabardzo zadowala. Po prostu proszę o pomoc w wyborze. Jeśli macie jakieś lepsza i tańsze szosówki  to dawajcie propozycje, byłbym wdzięczny. Tak jestem grubaskiem :) ale zmieniam się. 90589036699950569632.jpg

Nikt nie robi szos na 170 kilo. Opon, kół, ram, nikt nie projektuje mocy hebli na 170 kilo. Nikt Ci nie powie że rower X będzie miodzio na 170 kilo. Waga standardowo uwzględniana to połowę tego.

Żeby rama była na tyle to musiałbyś zlecić projekt jakiejś firmie robiącej ramy na zamówienie. Innych komponentów wychodzących z fabryki rowerowych gratów też nikt nie projektuje na tyle. 

Takie są realia.

Jeśli jeździsz na szosowych kabanosach 23 mm przy takiej masie i nie łapiesz snejków ani centr na kołach a rower nie wije się pod Tobą to też właściwie cud albo turlasz się parę kaemha na godzinę. Jeśli masz lepsze doświadczenia to masz lepsze niż ktokolwiek tu. Zazwyczaj pojawiają się tematy od ludzi w okolicach 130, to maks.

Tobo, jezdze Na 28 kolach I przy mojej wadze dojezdzam 30 minut do pracy I nie mam zadnyxh problemow z jezdzeniem, jedyny problem to dobor siodelka, wiem ze jestem za ciezki ale teraz nawet zapieprzam pod gorki ;)

Misiek, to moge zrzucac kilosy I dozbierac kasy Na cos lepszego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...