Kordon Napisano 24 Października 2015 Udostępnij Napisano 24 Października 2015 hejka, od dłuższego czasu myślę o szosówce, jako że dostałem ostry opiernicz na temat fat bajków, postanowiłem zakupić szosówkę, ALE DOBRĄ! i właśnie oglądam sobie SzajBajk i zawuażyłem Canondale, o ile to się tak nazywa. Ktoś posiada takie coś? i nie wiem czy moja waga jest zbyt wysoka, 20l - ok 170 kg, tak wiem obżerałem się. Ale rowerzę cały tydzień dzień w dzień po 2x na razie mam prosty rower, z kołami 28. A nie chciałbym marnować kasy skoro mogę kupić rower na parę lat. i tak odejdę od tematu, mam 2 angielskie rowery szosówki ale hybrydy, jak myślicie inwestować kasę i odbudować je? bo na jednym jeżdżę do pracy i niestety musi być. dostałem też propozycje z kupnem szosówki peugeot za minimum 80 funtów Tylko jak widzicie stan tej szosówki nie zabardzo zadowala. Po prostu proszę o pomoc w wyborze. Jeśli macie jakieś lepsza i tańsze szosówki to dawajcie propozycje, byłbym wdzięczny. Tak jestem grubaskiem ale zmieniam się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Października 2015 Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Nikt nie robi szos na 170 kilo. Opon, kół, ram, nikt nie projektuje mocy hebli na 170 kilo. Nikt Ci nie powie że rower X będzie miodzio na 170 kilo. Waga standardowo uwzględniana to połowę tego. Żeby rama była na tyle to musiałbyś zlecić projekt jakiejś firmie robiącej ramy na zamówienie. Innych komponentów wychodzących z fabryki rowerowych gratów też nikt nie projektuje na tyle. Takie są realia. Jeśli jeździsz na szosowych kabanosach 23 mm przy takiej masie i nie łapiesz snejków ani centr na kołach a rower nie wije się pod Tobą to też właściwie cud albo turlasz się parę kaemha na godzinę. Jeśli masz lepsze doświadczenia to masz lepsze niż ktokolwiek tu. Zazwyczaj pojawiają się tematy od ludzi w okolicach 130, to maks. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 24 Października 2015 Udostępnij Napisano 24 Października 2015 ciężka sprawa nie wiem może jakiś tytan czy coś ale to sporo kosztuje. Moim zdaniem to przy twoich gabarytach to szosa długo nie pociągnie, lepiej przynajmniej póki nie zrzucisz paru kilo w coś bardziej wytrzymalszego zainwestować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kordon Napisano 24 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Tobo, jezdze Na 28 kolach I przy mojej wadze dojezdzam 30 minut do pracy I nie mam zadnyxh problemow z jezdzeniem, jedyny problem to dobor siodelka, wiem ze jestem za ciezki ale teraz nawet zapieprzam pod gorki Misiek, to moge zrzucac kilosy I dozbierac kasy Na cos lepszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kordon Napisano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2015 a co myslicie o takim ? http://www.decathlon.co.uk/triban-500-road-bike-black-id_8331913.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuczek222 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Lepszym wyborem na tą wagę będzie cross, zbijesz wage to przejdziesz na szosę. Do crossa założysz szersze opony które wytrzymają twoją wagę, rama tez wytrzyma, koła proponuję złożyć na piastach maszynowych 36H, zaplot na 3X i markowe kapslowane obręcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kordon Napisano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Zobaczym, miałem okazje a raczej nie wiem czy to była okazja MTB za 60f, troche porysowany i kierownica do wymiany, nie oryginale kółka, dałem sobie spokój. Zbieram na coś konkretnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.