Ediyo Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Witam. Posiadam rower Northtec Atlas Acera 2010. Mam problem, otóż chcę zacząć jeździć dh/fr lecz ta rama się nie nadaje. Nie mam funduszy na nowy rower, dlatego proszę o pomoc w wyborze nowej ramy możliwie jak najtańszej. Za pomoc serdecznie dziękuję.
Marcin9 Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Northtec Atlas Acera 2010 Jeśli to ten rower to on nawet do jazdy po lesie się nie nadaje otóż chcę zacząć jeździć dh/fr lecz ta rama się nie nadaje Co dla Ciebie oznacza DH? Nie mam funduszy na nowy rower, dlatego proszę o pomoc w wyborze nowej ramy możliwie jak najtańszej W tym typie kolarstwa nie da się tanio. Więc lepiej określi jaki masz budżet.
nemo2009 Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Do takiej jazdy potrzebujesz ramę ?
Ediyo Napisano 24 Października 2015 Autor Napisano 24 Października 2015 Budżet hmm... Nie jestem w stanie jak na razie powiedzieć. Interesuje mnie w miarę tania rama na fr. Mam jeszcze pytanie jaka rama wejdzie do tych części?
Marcin9 Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Mam jeszcze pytanie jaka rama wejdzie do tych części? Ty chcesz zrobić przekładkę części czy co? To co masz teraz to komplety złom. Jedne co jest dobre w tym rowerze to może dętki. A próba przełożenia "amortyzatora" do nowej ramy i jazda w terenie może skończyć się bardzo źle
Ediyo Napisano 24 Października 2015 Autor Napisano 24 Października 2015 Chcę kupić nową ramę i przełożyć do niej resztę części. Może i złom ale na czymś trzeba zacząć .
Marcin9 Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 i przełożyć do niej resztę części. Żartujesz prawda? Czy może samobójcą jesteś? Tego roweru nie można używać w terenie a ty piszesz o "dh". Nawet używanie w mieście zagraża bezpieczeństwu. Może i złom ale na czymś trzeba zacząć Może i prawda. Ale czy trzeba od razu zaczynać od wizyty w szpitalu? Napisz co dla Ciebie oznacza dh/fr bo dla niektórych dh to zjazd z górki w lesie a fr to spokojna jazda po lesie
Ediyo Napisano 24 Października 2015 Autor Napisano 24 Października 2015 Dlaczego uważasz że przełożenie amortyzatora do nowej ramy to samobójstwo?
Marcin9 Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Serio pytasz się dlaczego? Spójrz jak wygląda amortyzator do dh A później spójrz na to masz zamontowane w swoim rowerze. Podobne? Może trochę tak ale przyjrzyj się dokładnie to zauważysz parę różnic które są bardzo istotne dla bezpieczeństwa. Szczególnie w przypadku dh/fr cokolwiek to dla ciebie oznacza
Ediyo Napisano 24 Października 2015 Autor Napisano 24 Października 2015 Czyli wychodzi na to, że bardziej się opłaca kupić nowy rower?
Marcin9 Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Tak jeśli masz budżet minimum 6-8 tys zł. Powiedz co dla ciebie oznacza dh? Czy może po prostu chcesz taki rower bo to "modne"?
Ediyo Napisano 24 Października 2015 Autor Napisano 24 Października 2015 Bardziej co oznacz fr . Jest to poprostu ekstremalna jazda na rowerze po terenach nie zawsze bezpiecznych. Moim zdaniem najprostrza definicja. 6-8 tyś? Jak dla mnie przesada na początek.
Marcin9 Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Próba zrobienia z marketowca roweru nadającego się do fr to też przesada. Możesz spróbować poszukać używki są za około 2-3tys ale nie będą one w najlepszy stanie. Pamiętaj też o zakupie kasku i ochraniaczy.
Ediyo Napisano 24 Października 2015 Autor Napisano 24 Października 2015 Yhym. W takim razie chyba możemy zakończyć temat . Dziękuję za pomoc
nemo2009 Napisano 25 Października 2015 Napisano 25 Października 2015 Yhym. W takim razie chyba możemy zakończyć tema To zabawa dla chłopców,którzy mają dużą kasę.
kaclor54 Napisano 26 Października 2015 Napisano 26 Października 2015 Na początek starczy sztywniak, coś koło 1400
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.