Skocz do zawartości

[rower] Dartmoor primal basic

kali71

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem nowy, więc witam i pozdrawiam  :D Proszę o poradę w sprawie zakupu roweru. W wakacje połamałem starego Giant Warp. Za namową kolegi poskładałem nowy rower na ramie Biria pro race 29 er (deore, acera, suntour xcm lo) wiem szału nie ma, ale taki budżet   ;) Szybko okazało się, że koła 29 mimo wielu zalet nie pasują mi ( czemu ? .... no jakoś nie pykło ) a i amortyzator słabo daje radę. Teraz wkręciłem sobie Dartmoor Primal Basic 27.5/650b ( tyle uniesie mój budżet ) mieszkam w okolicach wałbrzycha więc teren górzysty, jeżdżę głównie po lesie, lubię ostrzej pocisnąć z góry po ścieżkach lub nie  ;) dlatego właśnie zainteresował mnie Primal. Dartmoor pisze o nim All Mountain i Enduro. Ważę 100 kg. wzrost 188 cm. Czy w tej cenie 2500 pln to optymalny wybór ? czy amor xcr w Primalu poprawi sytuację ? czy może coś innego ?

Napisano

XCR nie będzie działał dużo lepiej od xcma a primal ze skoki 120mm nie pokaże pazura w całości .

Imho rozejrzyj sie za używanym rowerem na ramke dartmoor hornet , eccentric , surge itp .

Napisano

XCR działa odczuwalnie lepiej niż XCM, potwierdzone info ;) XCR w Dartmorze ma już teflonowe ślizgi, także wytrzymałość i sztywność spora w porównaniu do XCM. Ja ujeżdżam XCR LO i jestem zadowolony :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...