kali71 Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Jestem nowy, więc witam i pozdrawiam Proszę o poradę w sprawie zakupu roweru. W wakacje połamałem starego Giant Warp. Za namową kolegi poskładałem nowy rower na ramie Biria pro race 29 er (deore, acera, suntour xcm lo) wiem szału nie ma, ale taki budżet Szybko okazało się, że koła 29 mimo wielu zalet nie pasują mi ( czemu ? .... no jakoś nie pykło ) a i amortyzator słabo daje radę. Teraz wkręciłem sobie Dartmoor Primal Basic 27.5/650b ( tyle uniesie mój budżet ) mieszkam w okolicach wałbrzycha więc teren górzysty, jeżdżę głównie po lesie, lubię ostrzej pocisnąć z góry po ścieżkach lub nie dlatego właśnie zainteresował mnie Primal. Dartmoor pisze o nim All Mountain i Enduro. Ważę 100 kg. wzrost 188 cm. Czy w tej cenie 2500 pln to optymalny wybór ? czy amor xcr w Primalu poprawi sytuację ? czy może coś innego ?
SlezaFanatic Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 XCR nie będzie działał dużo lepiej od xcma a primal ze skoki 120mm nie pokaże pazura w całości . Imho rozejrzyj sie za używanym rowerem na ramke dartmoor hornet , eccentric , surge itp .
Piotrek383 Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 XCR działa odczuwalnie lepiej niż XCM, potwierdzone info XCR w Dartmorze ma już teflonowe ślizgi, także wytrzymałość i sztywność spora w porównaniu do XCM. Ja ujeżdżam XCR LO i jestem zadowolony
kali71 Napisano 25 Października 2015 Autor Napisano 25 Października 2015 Dzięki Czekam na kaskę za Birię więc kolejne podpowiedzi mile widziane.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.