Skocz do zawartości

[ST-M410] Tech manual

Pyton000

Rekomendowane odpowiedzi

Bry.

Ostatnio miałem przykrą niespodziankę. Urwałam mi się linka od przerzutki w ww.

Niestety nie szło jej wyciągnąć przez otwór właściwy ani wypchnąć czymś z drugiej strony. 

Ostatecznie podjąłem decyzję na zdemontowanie czego się da aby dobrać się do linki.

Rozebrałem, złożyłem i ... nic nie wyszło . Niby działa ale nie do końca.

Dlatego szukam dokładnego manuala budowy tej klamkomanetki.

Widziałem wiele ale albo są to instrukcje dołączane do ww. albo jedna strona ze spisem części ogólnych (bez tych bebechów w środku ze sprężynkami itp.)

Ktoś coś? 

No właśnie nie, to już widziałem.

Mi chodzi o coś podobnego do tego 2 linku ale z rozłożeniem warstwy z mechanizmem naciągu linki. 

Jak się odkręci el. 6 i zdejmie pokrywkę to jest tam śruba 10 po odkręceniu której jest dostęp do sprężyn i blokad naciągu. I o te elementy mi chodzi.

Jak szukasz instrukcji serwisowych do manetek Shimano to możesz sobie dać spokój bo żadna nie wyciekła w internety :P Jeszcze by przeciętny Kowalski dodał gdzieś wewnątrz bolec czy wyciął trochę plastiku i co z Alivio byłby XTR i koncern by z torbami poszedł :P

Starsi mechanicy którzy zaczęli karierę w epoce w której sprzęt się reperowało a nie wymieniało będą wiedzieć jak rozkręcić całość bez zbierania drobnych części i sprężyn z podłogi, jeśli będziesz chciał się sam bawić to mały tip - śruba która trzyma ten mechanizm w całości ma lewy gwint...

Hehe dzięki za radę ;) Jednakowoż ja już ją wcześniej rozłożyłem, wyjąłem urwaną linkę i złożyłem. 

Jednak całość chodzi trochę ciężko, i na dodatek chyba dźwignia rozluźniająca linkę chyba coś gdzieś nie tak siedzi.

Muszę chyba jeszcze raz rozebrać i metodą prób i błędów składać, ew. rozebrać drugą i tylko zerknąć +/- jak jest złożona :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...