Skocz do zawartości

[amortyzator]Wymiana Suntour XCR AIR 29''

maczet190399

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za pomoc - teraz mam pewność. Wracając do wyboru amortyzatora w miejsce XCR-a to z moich dotychczasowych obserwacji wynika, że najpopularniejszy na forum jest RS bo najwięcej jest temetow w wątku o RS i paradoksalnie jest najmniejszy wybór tej marki w sklepach w necie - a może ja źle szukam ? W zasadzie tylko Santour za sprawą firmy Activia jest dostępny w pełnym asortymencie a następnie sporo jest Manitou. W jednym z Krakowskich sklepów jest kilka sztuk RS w cenie od 3000 a jak zapytałem o tańsze modele to mi powiedzieli, że na tych tańszych to się "w ogóle nie da jeździć" ?! No kurde to ile trzeba wydać żeby się "dało jeździć" !!!? :wallbash:

najwięcej jest temetow w wątku o RS
A sprawdzałeś czego one dotyczą? Większość dotyczy problemów(tak samo jak większość tematów na forum :whistling: )

Rs są popularne bo bardzo często są one montowane w nowych rowerach ale w przypadku wymiany częściej raczej wybierany jest Suntour ze względu na cenne i dostępność części(ACTIVIA)

paradoksalnie jest najmniejszy wybór tej marki w sklepach w necie
Tutaj jest spory wybór tylko cenny z kosmosu :whistling: http://www.harfa-harryson.com.pl/

tańsze modele to mi powiedzieli, że na tych tańszych to się "w ogóle nie da jeździć"
Jak myślisz dlaczego tak powiedzieli? 

No kurde to ile trzeba wydać żeby się "dało jeździć" !!!?
1000zł Epicon/Epixon RLRC

Czy razem z amortyzatorem kupować pompkę ? Kolega ma RS razem z pompką i twierdzi, że na początku jest niezbędna gdy się przy nowym sprzęcie "kombinuje" z ciśnieniem. Pytanie czy taka od RS będzie pasowała ewentualnie do Santoura ? No i w ogóle po co pompka jeśli mam kompresor na max. ciśnienie 12Bar czyli około 200Psi.

Czy razem z amortyzatorem kupować pompkę ? Kolega ma RS razem z pompką i twierdzi, że na początku jest niezbędna gdy się przy nowym sprzęcie "kombinuje" z ciśnieniem. Pytanie czy taka od RS będzie pasowała ewentualnie do Santoura ?

Pożyczysz od kolegi, będzie pasować.

Po ustawieniu odpowiedniego ciśnienia, tylko kontrola kilka razy w sezonie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...