MarcinGoluch Napisano 23 Października 2015 Napisano 23 Października 2015 Dotarły nowe koła do Reigna i mam zagadkę. Zakup był podyktowany chęcią spróbowania bezdętki. Obręcze NS Enigma lite niby TLR przystosowane sa pod wentyl AV. Czy ktoś spotkał takie zawory do obręczy rowerowych czy to może być jakiś przeszczep z samochodu? Pozdrawiam Marcin
Fenthin Napisano 23 Października 2015 Napisano 23 Października 2015 Joe's i Stan's oferują takie wentyle.
MarcinGoluch Napisano 23 Października 2015 Autor Napisano 23 Października 2015 Thx Fenthin znalazłem.Vpablov biorę to pod uwagę.
ishi Napisano 23 Października 2015 Napisano 23 Października 2015 A nie możesz normalnie zamontować prestów jak biały człowiek? Przecież takich do TL jest sporo z stożkami do obręczy wierconych pod AV (8mm) Przyład od Effetto Mariposa
detonator Napisano 23 Października 2015 Napisano 23 Października 2015 AV wycinne ze starej dętki. ( muszą mieć na całej długości gwint ) Ja robiłem to tak: https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/Bezdetki#5906003367822502354
MarcinGoluch Napisano 23 Października 2015 Autor Napisano 23 Października 2015 W bezdętce totalny amator jestem więc wszelkie uwagi mile widziane. Detonator podklejałeś czymś tą gumę w okół zaworu czy tylko przykryłeś taśmą?
semow Napisano 23 Października 2015 Napisano 23 Października 2015 Miałem problemy z uszczelnieniem na wyciętych wentylach. Dużo sprawniej poszło na opasce z wentylem (docięta na szerokość wewnętrzną obręczy, nie ghetto). Pod spód dajesz tylko taśmę uszczelniającą dziury na nyple.
detonator Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Detonator podklejałeś czymś tą gumę w okół zaworu czy tylko przykryłeś taśmą? Podkleiłem lekko butaprenem. Nie wiem czy to coś dało. Dodatkowo między obręcz anakrętkę ventyla dałem o-ring.
rzezniol Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Kup zaworki presta od Rubeny tanie i działają... Ja nimi robiłem bezdętkę na CrossRide`ach z otworem 8 mm ... Zaworki presta pod Tubeless zazwyczaj mają nakrętkę, która centruje pręstę w otworze 8 mm. Pozdro
Gość Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Kup coś co jest do tego rozwiązania dedykowane. Nigdy nie rozumiałem takiego podejścia, jak można kupić koła za dobre kilkaset zł, opony które wcale tanie nie są, mleczko itd a potem żałować na zawór i pakować jakąś wycinankę ze starej dętki?
semow Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Nigdy nie rozumiałem takiego podejścia, jak można kupić koła za dobre kilkaset zł, opony które wcale tanie nie są, mleczko itd a potem żałować na zawór i pakować jakąś wycinankę ze starej dętki? Po pierwsze ta dętka ma podwójną funkcję - nie tylko dobrze i łatwo uszczelnia wentyl, ale ponadto podnosi rant opony, po drugie jeżeli coś można zrobić samemu, taniej i lepiej, to czemu nie?
rzezniol Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 @@semow, tylko zabawa z dętką i taśmą przy cenie wentyli od Rubeny wcale nie wychodzi taniej Komplet wentyli Rubena to jakieś 20 zł Jedyny potencjalny zysk wynikający z zastosowania opaski z dętki to łatwiejsze uszczelnienie zestawu pompką stacjonarna. Pozdrawiam
semow Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Ale rubeny są chyba tylko w preście? Ja po prostu wziąłem dętki które miałem i uszczelniłem na nich zwykłe obręcze, jakbym miał je tlr to pewnie bym już się szarpnął na wentyle.
rzezniol Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Tak tylko presta ... ale jak już wcześniej pisałem w 100% działają prawidłowo na felgach z otworaem AV Sprawdzone, jeździłem tak 2 sezony. Pozdro
bobiik Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Polecam jak wyzej. Effetto Mariposa. Do dostania w sklepie Vincere. Sprawdzone w 100%
semow Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Tak tylko presta ... ale jak już wcześniej pisałem w 100% działają prawidłowo na felgach z otworaem AV Sprawdzone, jeździłem tak 2 sezony. Pozdro Do dziur to jasne że wchodzą, a jak z wlewaniem mleka przez wentyl? Do av strzykawka mi wchodzi na styk.
ishi Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Normalnie wlewasz. Kwestia odpowiedniego wężyka. Ja z nich nawet nie korzystałem tylko wlewałem bezpośrednio strzykawką.
semow Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Bajera to jest jakaś specjalna strzykawka z zestawu? Mimo wszystko wolę zostać przy shraderze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.