AdamJedzie Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Temat dokręcania mostka był na forum http://www.forumrowerowe.org/topic/94417-mostek-sila-dokrecania-5-6-nm/ Tam jest jedna sprawa ważna. Nic na siłe. Co popieram. Jak wyglebisz, czego nie życzę. Ale co sie może zdarzyć jak sporo jeździsz. To kiera się skręci i jak będzie nie za mocno dokręcone to nic się nie stanie. Miałem tak kilka razy. A jak "dowalisz" przy przykręcaniu do będzie po rurze sterowej. Tym bardziej, że teraz jest osłabiona. Nie wiem czy jesteś "cieżki zawodnik". Ja swoje ważę, ale wszytsko dokręcam ręcznie na wyczucie. A rekę mam cięzką, bo nie takie śrubki się urywało. Malutki imbusik i z czuciem. 5Nm to może i nie wiele. Ale jak na taką małą śrubkę jak jest w mostku to sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Widelec wymieniony na nowy w ramach gwarancji oraz dodano nowy dłuższy expander. Kolejny raz bike - discount mnie nie zawiodło :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.