Siwiuski Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Czy ktoś kupił, może napisać czy się nadaje do użytku, może nie zawracać nią sobie głowy, jak z rozmiarówką ?? Tutaj link http://www.aliexpress.com/item/ARSUXEO-2015-Thermal-Cycling-Jacket-Winter-Warm-Up-Bicycle-Clothing-Windproof-Waterproof-Soft-shell-Coat-MTB/32474063122.html?spm=2114.01020108.3.204.owv73P&s=p&ws_ab_test=searchweb201556_2_71_72_73_74_75,searchweb201527_2,searchweb201560_9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 22 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Października 2015 To jest to samo co w Lidlu kupisz na akcjach tematycznych: rower, góry, bieganie itp... Przynajmniej tutaj jak Ci się coś stanie z towarem, to pójdziesz zareklamujesz, dostaniesz zwrot pieniędzy i kupisz kolejną przy okazji danej promocji. I tak w kółko, do znudzenia. W Chinach zakupy są o tyle ryzykowne, że tam gwarancji tak naprawdę nie ma. Dochodzą dodatkowo koszty wysyłki, oczekiwanie. Gra niewarta złotówek oszczędności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solar21 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 W Chinach zakupy są o tyle ryzykowne, że tam gwarancji tak naprawdę nie ma. Dochodzą dodatkowo koszty wysyłki, oczekiwanie. Gra niewarta złotówek oszczędności. Akurat koszty wysyłki to 0 zł, jak to najczęściej z Chin. Bardziej zniechęcające jest to, że w nazwie kurtki są użyte wszystkie słowa kluczowe dla kurtki rowerowej. "Thermal Cycling Riding Jacket Winter Warm Up Bicycle Clothing Windproof Waterproof Soft shell Coat MTB Bike Jersey" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart666 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Czy ktoś kupił, może napisać czy się nadaje do użytku, może nie zawracać nią sobie głowy, jak z rozmiarówką ?? Tutaj link http://www.aliexpress.com/item/ARSUXEO-2015-Thermal-Cycling-Jacket-Winter-Warm-Up-Bicycle-Clothing-Windproof-Waterproof-Soft-shell-Coat-MTB/32474063122.html?spm=2114.01020108.3.204.owv73P&s=p&ws_ab_test=searchweb201556_2_71_72_73_74_75,searchweb201527_2,searchweb201560_9 Kolego zamów i zdaj relację bo sam patrze na Ali i się zastanawiam jak tam jakość niektórych produktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Z nazwy to najbardziej rowerowa z rowerowych kurtek Cena jakaś porywająca nie jest, myślę że w Decathlonie na promocji coś podobnego byś znalazł ( chociaż mogę się mylić), no i będziesz mógł przymierzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwiuski Napisano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Właśnie mnie też zastanawiają te słowa, że jest do wszystkiego Dla mnie na plus jest to, że ma kolor "widoczny" zielony, kieszonkę z przodu na tel. no i jest ocieplana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 W nazwie jest wszystko żeby wyszukiwarka "łykła". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawry Napisano 23 Października 2015 Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Arsuxeo to całkiem znana chińska firma, chociaż osobiście uważam ich raczej za średniaków. Sprzedający może nie najtańszy, ale ma całkiem dobre opinie. Jeżeli chcesz kupić lepiej dopytaj o rozmiarówkę, bo pisze US (?) ale... Co do jakości produktów bardziej znanych chińskich firm, do Lidla to bym w ogóle nie porównywał, bo to co tam oglądałem, to było jakieś dziwne ... Decathlon, obecnie nie bywam, więc się nie wypowiem, ale z tego co pamiętam, to też szału nie ma:/ Brałem już w Chinach trochę rzeczy i jeżeli się kupuje już coś w miarę konkretnego, to używają materiałów dobrej, a nawet bardzo dobrej, jakości ...czasami czepiałbym się drobnych szczegółów w wykonaniu, ale z jednej strony nie mają one wpływu na użytkowanie, z drugiej strony rzeczy z Chin oglądam duuużo dokładniej Rozmiarówka Zasadniczo używają azjatyckiej, która jest coś o rozmiar mniejsza od EU, ale najlepiej podać sprzedającemu wymiary (wzrost, szerokość w klatce, w pasie, wagę) niech doradzi, bo naprawdę różnie bywa. Poza tym ubrania są raczej na osoby szczupłe i niezbyt wysokie (kobiety to chyba nawet bardzo szczupłe). Osobiście się w tej rozmiarówce znajduję, nawet mam wrażenie, że lepiej niż w typowej europejskiej, gdzie często mam wybór, albo wiszące ciuchy, albo za krótkie rękawy Jeżeli ktoś ma na myśli jakiś konkretny zakup i potrzebuje porady, może napisać do mnie na pw ...trochę już nauczyłem się na co zwracać uwagę przy okazji własnych zakupów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 24 Października 2015 Udostępnij Napisano 24 Października 2015 chińczyk z reguły ma min 2 rozmiary mniejsze niż US/EUROPA, wiec bierz to pod uwagę , jeżeli znajdziesz produkt za nie pare groszy to możesz się spodziewać dobrej jakości kurtki, używam ALi od dłuższego czasu, tranzakcie są bezpieczne zwroty jak najbardziej możliwe, jedyny minus to oczywiście czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawry Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 chińczyk z reguły ma min 2 rozmiary mniejsze niż US/EUROPA może nie generalizujmy, bo ja noszę normalnie europejskie L i zazwyczaj biorę chińskie XL, bywało, że sprzedawca radził, żeby brać XXL, a z kolei teraz brałem kurtkę i Chinka poradziła mi L, bo rozmiarówka była europejska... Naprawdę lepiej się zapytać, bo później odsyłać... i nie trzeba się rozpisywać, podać wymiary, zapytać jaki rozmiar proponują, jak ktoś nie zna angielskiego, wystarczy translator, bo większość sprzedawców i tak chyba tylko za jego pomocą prowadzi korespondencję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 napisałem z reguły, po za tym każdy sprzedawca w opisie ma napisane czy jest to rozmiarówka US/ chińska czy inna , ale jak kolega wyżej wspomniał lepiej pomierzyć , popytać i będzie ok. nie ma co się bać tylko kupować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwiuski Napisano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Głównie chodziło mi o jakość i rozmiarówkę, nie wiedziałem czy jak Chińczyk napisze, że to kurtka to czy na pewno jest to kurtka a nie jakaś bluza Zauważyłem również, że w opisie jest podana rozmiarówka US - jest w cm, więc chyba Lka będzie jak nasza Lka. O zakupy się nie martwię bo już nie pierwszy raz będę zamawiał - do tej pory to głównie był sprzęt elektroniczny. Aha i jeszcze jedno. Nie wiem dlaczego tak jest ale ubrania oferowane u nas (głownie kurtki) mają np. zielony jaskrawy kolor "widoczny" ale już tył ma w większości wstawkę w kolorze czarnym. Nie wiem o co chodzi ale przecież bardziej powinienem być na rowerze widoczny z tyłu niż z przodu. Ta kurtka z linku, który podałem jest wg mnie jak najbardziej OK - tył jest widoczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawry Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 ...nie wiedziałem czy jak Chińczyk napisze, że to kurtka to czy na pewno jest to kurtka a nie jakaś bluza... Jak grubsze to piszą Jacket, a kurtka, czy bluza pojęcie względne, ja na podstawie tego zdjęcia bym chyba nazwał to bluza Zauważyłem również, że w opisie jest podana rozmiarówka US - jest w cm, więc chyba Lka będzie jak nasza Lka. Rozmiarówka US jest większa od EU, czyli L, to może być już nasze XL ...nie zgaduj, tylko pytaj sprzedawcę, bo z opisu naprawdę często niewiele wynika, może być, że wymiary niby ok, ale przy tym kroju to nie leży jak trzeba ...poza tym, tak naprawdę, to brakuje mi zdjęcia jak to wygląda na człowieku Nie wiem dlaczego tak jest ale ubrania oferowane u nas (głownie kurtki) mają np. zielony jaskrawy kolor "widoczny" ale już tył ma w większości wstawkę w kolorze czarnym. Ta wstawka to najczęściej panel z bardziej przewiewnego materiału, tak jak tutaj, a kolor, jaki sobie kto tam umyśli Natomiast zastanawia mnie, czy w tym przypadku te panele są dobrze rozmieszczone, bo bardzo dużo tego jest na przodzie, a to już przy jeździe na rowerze, szczególnie w niższych temperaturach, może nie być takie fajne... swoją drogą w jakimś sklepie widziałem opis, że jest to kurtka do biegania (?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.