chudeusz09 Napisano 21 Października 2015 Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Witam. Kupiłem latem spodenki vitesse i z racji takiej, że sprawują się super postanowiłem zakupić też zimowe. Po czterech wyjazdach spodnie wyglądają jak na załączonym obrazku: http://i.imgur.com/iBFVwrM.jpg Zaczynają się mechacić i przecierać, co ciekawe zdecydowanie bardziej z jednej strony. Napisałem maila do vitesse i otrzymałem odpowiedź: "Stopniowe mechacenie się materiałów nie jest wadą produkcyjną, a naturalnym zjawiskiem i nie podlegają gwarancji producenta." Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim w produktach vitesse? Jak na kilka wyjazdów wygląda to niezbyt ciekawie a po paru kolejnych wycieczkach raczej bedzie w nich już dziura. Spodnie, jak i reszta produktów vitesse, do tanich nie należą ale uważam, że za jakość trzeba zapłacić. Tylko tu tej jakości nie widać. Zupełnie odwrotnie jak w przypadku spodenek. Czy sprzedawca powinien uznać reklamację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 ciekawe, że to dotyczy tylko jesiennych/zimowych spodni, w krótkich przejechałem już masę km i nic miałem to samo z rogelli, walnąłem łaty (takie cienkie do przyprasowania) w newralgicznych miejscach i już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 23 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Raven, masz też spodnie z vitesse? Napisałem maila do bardziej kompetentnej kobiety w vitesse i może coś uda się z tym zrobić. Stanęło na tym, że odsyłam do nich te spodnie i ocenią co można z tym zrobić. Zaproponowałem żeby wszyli łaty z materiału takiego jak spodenki ale dostałem odpowiedź, że muszą to skonsultować z działem krawieckim. Dam znać jak się sprawa zakończy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Października 2015 Udostępnij Napisano 24 Października 2015 mam vitesse ale krótkie, tam problem nie występuje, jak i w przypadku shimano i rogelli (też krótkie) występuje natomiast w spodniach długich, w moim przypadku Rogelli, mam 2 różne modele (jesień i zima) i w obu to samo sie działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dywyn Napisano 24 Października 2015 Udostępnij Napisano 24 Października 2015 W przypadku Rogelli miałem ten sam problem. Już po jednej jeździe widoczne mechacenie.W przypadku spodnie Castelli http://www.castelli-cycling.com/Products/Men/Bottoms/Tights-%26-Knickers/SORPASSO-WIND-BIBTIGHT/p/451352115A taki problem nie występuje, ale to produkt kilkukrotnie droższy. Tańsze ale i na nieco wyższe temperatury Velocissimo też bez takich problemów http://www.castelli-cycling.com/Products/Men/Bottoms/Tights-%26-Knickers/VELOCISSIMO-2-BIBTIGHT/p/451452515A Warto było kupić coś lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.