modrzew Napisano 22 Października 2015 Napisano 22 Października 2015 Sprawdź co podaje Continental jako rozmiar ETRTO w mm dla tej konkretnej opony. Często oznaczenia calowe są zupełnie od czapy, podane w mm nieco bliższe prawdy, a ostatecznie to zależy jeszcze dodatkowo np. od szerokości obręczy. Co Cię tak ciągnie do tego rejskinga? Jak dla mnie to taka guma którą może warto się zainteresować jak masz zamiar pojechać szybki maraton po suchym i płaskim (i to nie w najtańszesz wersji jak wynika z tego co pisali przedmówcy), a nie do bujania się po górkach
talento259 Napisano 22 Października 2015 Autor Napisano 22 Października 2015 Ciągnie mnie do rejskinga bo conti ma mocno zawyżoną rozmiarówkę z tego co wiem i dlatego może być węższa niż w rzeczywistości co byłoby mi bardzo na rękę. ETRTO mówi 50-622 ale podobno mija się to z prawdą, co usłyszałem też od mechanika w serwisie.
MokryxD Napisano 22 Października 2015 Napisano 22 Października 2015 RK 2.0 na obręczy 19mm osiągał realnie 44-45mm.
talento259 Napisano 22 Października 2015 Autor Napisano 22 Października 2015 Żartujesz? To byłoby idealnie na styk. Jeszcze powiedz jaką wysokość od obręczy ma ta opona i czy ta szerokość co podałeś to jest z klockami czy bez? Tam w ogóle coś wystaje?
atizylak Napisano 23 Października 2015 Napisano 23 Października 2015 Continentala to bym za darmo nie chciał, a Ty to chcesz kupować?
talento259 Napisano 23 Października 2015 Autor Napisano 23 Października 2015 Chcę to na tył, bo tam prawdopodobnie z tych "większych opon" tylko to wejdzie.
ArtGD Napisano 23 Października 2015 Napisano 23 Października 2015 Jak byś się zdecydował na RK to przy zakupie zwróć uwagę na ścianki boczne. W zeszłym roku kupiłem chyba jakąś starszą wersję tej opony (zwijana). Oplot na ściankach wyłaził jeszcze przed pierwszą jazdą a po zalaniu mlekiem nigdy nie uszczelniła się do końca. Po 4k km przetarła się przy obręczy. Dramat. W tym roku też kupiłem RK zwijaną ale miała już inną ściankę boczną. Taką jak na tym zdjęciu: https://www.bike-components.de/de/Continental/Race-King-Performance-Faltreifen-p37272/ Póki co (odpukać) opona sprawuje się świetnie. Po 2k km ślady zużycia są minimalne (jeżdżę głównie po leśnych ścieżkach i szutrach, ciśnienie około 1,7 atm). Oplot nie wyłazi. Na mleku uszczelniła się w 5 min. Świetnie się toczy. PS RK używam na tyle.
talento259 Napisano 23 Października 2015 Autor Napisano 23 Października 2015 Też chciałem wrzucić RK na tył a na przód coś innego. Może jakiś X-King albo Saguaro. Wiem tylko tyle, że tylna opona musi być najwęższa jak się da bo u mnie w crossie nie ma za dużo miejsca.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.