Skocz do zawartości

[Opony] Race King 2.0 rzeczywista szerokość / wysokość

talento259

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sprawdź co podaje Continental jako rozmiar ETRTO w mm dla tej konkretnej opony. Często oznaczenia calowe są zupełnie od czapy, podane w mm nieco bliższe prawdy, a ostatecznie to zależy jeszcze dodatkowo np. od szerokości obręczy.

Co Cię tak ciągnie do tego rejskinga? Jak dla mnie to taka guma którą może warto się zainteresować jak masz zamiar pojechać szybki maraton po suchym i płaskim (i to nie w najtańszesz wersji jak wynika z tego co pisali przedmówcy), a nie do bujania się po górkach ;)

Napisano

Ciągnie mnie do rejskinga bo conti ma mocno zawyżoną rozmiarówkę z tego co wiem i dlatego może być węższa niż w rzeczywistości co byłoby mi bardzo na rękę. ETRTO mówi 50-622 ale podobno mija się to z prawdą, co usłyszałem też od mechanika w serwisie.

Napisano

Żartujesz? To byłoby idealnie na styk. Jeszcze powiedz jaką wysokość od obręczy ma ta opona i czy ta szerokość co podałeś to jest z klockami czy bez? Tam w ogóle coś wystaje?

Napisano

Jak byś się zdecydował na RK to przy zakupie zwróć uwagę na ścianki boczne. W zeszłym roku kupiłem chyba jakąś starszą wersję tej opony (zwijana). Oplot na ściankach wyłaził jeszcze przed pierwszą jazdą a po zalaniu mlekiem nigdy nie uszczelniła się do końca. Po 4k km przetarła się przy obręczy. Dramat.

W tym roku też kupiłem RK zwijaną ale miała już inną ściankę boczną. Taką jak na tym zdjęciu: https://www.bike-components.de/de/Continental/Race-King-Performance-Faltreifen-p37272/

Póki co (odpukać) opona sprawuje się świetnie. Po 2k km ślady zużycia są minimalne (jeżdżę głównie po leśnych ścieżkach i szutrach, ciśnienie około 1,7 atm). Oplot nie wyłazi. Na mleku uszczelniła się w 5 min. Świetnie się toczy.

PS RK używam na tyle.

Napisano

Też chciałem wrzucić RK na tył a na przód coś innego. Może jakiś X-King albo Saguaro. Wiem tylko tyle, że tylna opona musi być najwęższa jak się da bo u mnie w crossie nie ma za dużo miejsca. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...