Lamposz Napisano 20 Października 2015 Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Hej Ostatnio stałem się posiadaczem Specialized'a Stumpjumpera FSR Pro Carbon z 2011, w którym siedzi damper z brainem przypieczętowany logiem FOX'a i widelec Specialized Future Shock S140TA, z tego co wiem produkcji Rock Shock. Co sądzicie o tych amortyzatorach ? Bo informacje o nich w internecie są bardzo nikłe. Od razu chciałbym się Was zapytać o pewno sprawę. Mianowicie rower ten kupiłem jako nowy dwa miesiące temu, użytkowałem go zgodnie z przeznaczeniem. Jadnak odbicie dzisiaj w porównaniu do tego co było na początku jest bardzo spowolnione, zarówno z przodu jak i z tyłu. Nie jest to jakaś tragedia, ale czuć wyraźnie tą różnicę. Co może być przyczyną? Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 20 Października 2015 Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Temperatura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lamposz Napisano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2015 W sumie ostatnio jeździłem w okolicach 0 stopni . To by się zgadzało. A jakieś opinie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 21 Października 2015 Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Są tacy,co kochają "brainy" (zarówno dampery jak i tłumiki w widelcach) za to,że ograniczają marnotrastwo energii.są tacy co je wymontowują,bo twierdzą,że mocno upośledzają pracę zawieszenia. Im bardziej rower skonstruowany pod ściganie - tym większy sens stosowania "brainów". Miałem do czynienia w 2szt Epica - oba bezawaryjne,jeden używałem krótko,druga rama jeżdzi do dzisiaj po okolicy ( obawiam się,ze bez serwisu.....) Aktualna seria Stumpjumperów jest już chyba cała bez "brainów",są w każdym Epicu i może niektórych innych o małym skoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Października 2015 Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Wg mnie najlepszym osądem na temat tych amortyzatorów może być i jest Twój własny. Mieszkasz w Zakopcu tereny do testowania fulla mtb świetne. Skoro praca jest spowolniona od niskiej temperatury to pobaw się regulacją tłumienia powrotu, korzystasz z regulacji jakie posiadają widelec i damper? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lamposz Napisano 21 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Tłumenie powrotu jest ustawione na minimum :/ I zawsze też tak jeżdżę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 8 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Mam od niedawna Epica. To mój pierszy FSR. Dziś pierwsza jazda i mam jakieś takie nie do końca pozytywne odczycie. Minowicie, mam takie odczycie, że po najacheniu na przeszkodę czyję jak bym miał luz na jakimś łożysku ( a nie mam) dodatkowo, bardzo łatwo go dobić. Rower używka. Ciśnienie 150 psi, waga 77kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.