felt100 Napisano 24 Października 2015 Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Nie wiem czy to kwestia ramy danego producenta ale przy moich 180 cm niedawno dosiadałem Kellysa na ramie 17 i kołach 29`. Naprawdę kiepsko mi się tym jechało, miałem wrażenie prowadzenia jakieś wielkiej kobyły, a w wypożyczalni proponowali mi ramę 19 pod mój wzrost. Normalnie śmigam asfaltami crossem Felta na kołach 28 i ramie 20,5 i jeździ mi się na tym idealnie. Teraz szukam mtb i na pewno najnera odpuszczam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 24 Października 2015 Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Rower rowerowi nie równy. Ja po przesiadce z 26 na 29 ani przez moment nie czułem się jak na kobyle. Od początku czułem że to jest to. Ale to kwestia indywidualma. Spróbuj inny rower i będziesz wiedzieć więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 24 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2015 No i runda Krossem B1 z 2016 zaliczona. Rama w pierwszym momencie wydaje się długa ale w praktyce akurat, za wyjątkiem faktu że niefortunny upedek mógłby skończyć się boleśnie dla klejnotów. Pozycja na rowerze komfortowa. Minus jest taki że wpadł mi w oko B7/R7 a one mają inną geo , plus że załatwią mi te rowery na testy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 24 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Października 2015 R 7 i B 7 oraz R 8,to już sprzęty nie w kij dmuchał ( obie sztywne osie ),szkoda tylko,że nie są o 1 kg lżejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Wrzuci się lżejsze opony i rurki... 12kg się zrobi byle rama była idealna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Witam, napisze wam o moich wrażeniach przy mojej wadze 110kg miałem do dyspozycji od kolegi kross level b6 rama 21 a mój to biria pro rs rama19 amortyzator raidon 120 koło 26" mam trase po lesie gdzie zawsze musze z buta się przejść bo na mojego to za dużo piachu a na kołach 29 spokojnie przejeżdżam. Pod górkę lepiej się wspina, na kołach 29 nie miałem żadnych poślizgów. Przy jeździe po kamienistej drodze nie czuć kamieni na większych kołach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.