Ziemko Napisano 21 Października 2015 Udostępnij Napisano 21 Października 2015 IMHO to jakiś zabobon z okresu wprowadzania 29erów na (rowerowe) salony. Problem to mogą mieć osoby bardzo niskie i bardzo wysokie, a reszta przy dobrze dobranym rozmiarze ramy nie ma co się obawiać jakiegolwiek rozmiaru kół. Ten jak to nazwałeś "zabobon" większe wzięcie miał po wprowadzeniu 27.5" niż po wprowadzeniu samego 29er'a. Zauważ że dopiero gdy pojawił się średni rozmiar wielu producentów zaczęło dobierać koło do wielkości ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 21 Października 2015 Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Kup ramę pod 27.5''. Zmień widelec na 29'' o 2cm mniejszym skoku. Wstaw przenie koło 29'' Przód na 29'', tył na 27.5'' i masz zalety obu rozmiarów bez wad żadnego z nich. 279er to jest coś co mnie zawsze kręciło i jakbym miał nowy rower budować, to bym w tym kierunku poszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 21 Października 2015 Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Ten jak to nazwałeś "zabobon" większe wzięcie miał po wprowadzeniu 27.5" niż po wprowadzeniu samego 29er'a. Zauważ że dopiero gdy pojawił się średni rozmiar wielu producentów zaczęło dobierać koło do wielkości ramy. Czy ktoś tu nie umie czytać? Dla kogo są te wersje modeli 29er z mniejszymi kołami, czyżby dla niskich kobiet i bardzo niskich facetów, dla których produkuje się ten jeden najmniejszy rozmiar przy którym geometria byłaby z dużym kołem zapewne nader pokraczna i nie odzwierciedlała założeń dla całej linii danego produktu? Tak w drugą stronę idąc jakoś nie zauważyłem serii modeli 27,5” gdzie największy rozmiar ramy producent jednak okrasiłby kołem 29”. Czy jest jakiś inny przykład ścisłego dostosowania kół do wzrostu poza wyrobami dla dzieci i tego jednego wyjątku dla dorosłych? Na szosie jakiś nie ma takich dylematów, grawitacyjni mają gdzieś dużą kichę, trialowcy używają jakichś „śmiesznych” 20”, BMX też rządzi się swoimi prawami - wszyscy dobierają sobie wielkość przede wszystkim do danego zastosowania. Te 29” to może i była jakaś świeżość w MTB, ale 650b to już czysty marketing po tym jak okazało się że dużą kichą wszystkim i wszędzie nie dogodzi, choćby nawet cały sprzęt 26” nagle zapadł się pod ziemię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 21 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Rowery za +/- 4 k najczęściej będą ważyły 12 -13 kg Tyljo że ja chce kupić rower w PL, a tu za rower sobie trochę więcej liczą niż w Niemczech i za 4 tys masz +/- 13 kg w MTB i 14 kg w crossie... Średnia prędkość zależy przede wszystkim od człowieka, Pewnie że się zgodzę, ale mi chodzilo o to jak jeden i ten sam czlowiek ma dwa rowery na różnych koł, to czy widzi jakąś różnicę w średniej. Te 29” to może i była jakaś świeżość w MTB, ale 650b to już czysty marketing po tym jak okazało się że dużą kichą wszystkim i wszędzie nie dogodzi, choćby nawet cały sprzęt 26” nagle zapadł się pod ziemię No ale tzreba się pogodzić z tym że 26 zanika, a w sumie dobrze że jest jakaś alternatywa dla 29er.. I nie przesadzajmy z tymi doświadczeniami, te „tzw. górale” dobrze mówi ile te rowery miały wspólnego z MTB, prawda? Racja. Jeśli chodzi o geo rowerów MTB np z 2000 roku a 29er jest przepaść... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 21 Października 2015 Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Chyba najlepiej cały temat podsumował Sol. Nie masz niewiadomo jak wyszukanych czy sprecyzowanych wymagań, do tego co przedstawiłeś nada się każdy poprawnie wykonany rower MTB czy cross. Reszta to szukanie na siłe nie wiadomo jakich niuansów i zadawanie pytań w stylu „ale czy 29er szybciej pojedzie?” Zależy jaki 29er i przede wszystkim kto na nim jedzie No risk no fun jak omawiają Rosjanie, diecezja należy do Ciebie , a ludzie jak to ludzie w takim „wojenkowym” temacie będą w większości przekonywać do swojego. „Bo wsiadłem i to krowa straszna!” „A nie bo mam i on sam podjeżdża i zjeżdża i ją już nic nie muszę!” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Nie masz niewiadomo jak wyszukanych czy sprecyzowanych wymagań, do tego co przedstawiłeś nada się każdy poprawnie wykonany rower MTB czy cross Może i tak, tylko że podchodząc w taki sposób do sprawy to właściwie tracą sens rozmowy na forum... bo czym jest np wymiana opony w porównaniu do wyboru roweru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Zależy od pułapu dyskusji, że tak to ujmę. Imo rozmowa pt. lepszy 27,5 czy 29 nie ma większego sensu, bo tego nie da się przesądzić nawet tysiącem opinii z netu, podobnie jak na tej samej podstawie nie da się przesądzić czy lepszy jest fioletowy czy żółty. Co innego gdybyśmy weszli na wyższy poziom szczegółowości, np. co lepszego do FR/EN albo do bikeparku, aczkolwiek różnica sprowadziłaby się pewnie do tego, że większość optowałaby za 27,5, bo 29 są zwyczajnie na tym polu w mniejszości. Tyle że jeżeli dalej celem dyskusji miałby być wybór roweru, dalej byłaby ona bez większego sensu, bo przecież (i) wybierasz rower ty, a nie ktoś za ciebie; (ii) to że komuś coś pasuje, nie oznacza że będzie pasowało tobie. Co nie zmienia faktu, że takie tematy są zawsze żyzną glebą dla ekspertuf (celowo) i obfitują w wypowiedzi wszelakie. W tym przypadku prawda jest taka, że do omawianych zastosować oba rozmiary nadają się tak samo i żaden nie wykazuje wyraźnej przewagi nad drugim - ergo wybierz czerwony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Tak, mój głos też na czerwony ! I na pewno nie niebieski, bo za mały Poważnie , Sol ma rację . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Rozumiem że różnica między 26 a 29 jest spora ale na lekkich oponach 29 też pewnie lepiej się zbiera. O 27,5 krążą na forum opinie że różnic większych w porównaniu do 26 nie ma. Co o tym myślicie ??? 26 to już prawie historia więc chodzi mi bardziej o porównanie nowych standardów , chociaż rozumiem że trudno jest się nie odnosić do 26 Na tą chwilę porównywać 26" z 650B jest moim zdaniem bez sensu. Rozmiar pierwszy to stare konstrukcje a ten drugi to coś nowego i rozwijanego. Jakie mają być opnie jak większość przesiadła się na 29er. Skąd niby mają porównanie. Jak się komuś wydaje, że na takim XTC Gianta jeżdzi się tak samo jak na rowerach z przed 5 lat dla przykładu to ja nie mam zamiaru go przekonywać, że jest inaczej. Nie twierdze, że różnica jest kolosalna ale jest. Rower sam nie jedzie i również na 29er trzeba się namordować by podjechać i zjechać. Bzdety, że "przelatuje się" wszystko jak leci świadczą o znikomym uczestnictwie w śmiganiu w konkretnym terenie. W XC nie dość, że są 29er to jeszcze z pełną amortyzacją i wcale tak łatwo nie jest. Na tegorocznych Mistrzostwach Świata pewną, specyficzną sekcję przejechali w całości tylko o ile pamiętam zwycięscy czyli Prevot u kobiet i Nino Schurter. Umiejętności i technika a rozmiar koła na drugim planie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leoms Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 W tym roku również stałem przed wyborem nowego roweru, czy brać 29 czy 27,5". Również mam około 175 cm wzrostu. Wybrałem 27,5" bo po prostu lepiej się na nim czułem i nie żałuję. Moja rada jest taka, kup to co się Tobie rozum podpowiada, jeśli nie czujesz się dobrze na 29" to nie kupuj na siłę. Kolega Sol ma rację, wybierz to co Tobie pasuje i ciesz się jazdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Dla kogoś kto daje radę 27,5 czy 29 to nie będzie wielka różnica. Tam gdzie się zyska na jednym, na drugim się straci. Ja mam 1,70 m i myśląc o nowym rowerze nie celowałem w ogóle w 29 bo bałem się, że miałbym kierownicę wyżej niż siodełko, a to szczególnie na podjazdach nie byłaby dobra opcja. Kupiłem XTC z agresywną geo i jestem zadowolony w 100%. Schurter i Ferrand-Prevot jeżdżą na 27,5 i pewnie więcej osób z czołówki XC na takich by jeździła, tylko nie każdy producent ma takie koło 29 rzeczywiście lepiej wybiera nierówności bo fizyki nikt nie oszuka, ale ma też szereg wad, które szczególnie uprzykrzają życie niskim osobom. Proszę sobie zobaczyć jak idzie koło 27,5 po kamcolach 0:26-0:30, nawet nasza Maja na 29 poszła tam wolniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Może i tak, tylko że podchodząc w taki sposób do sprawy to właściwie tracą sens rozmowy na forum...Przecież mowa o jakimś mieście pół na pół z lekkim terenem więc dyskusja jest czysto akademicka, nieprawdaż? To też tak a propos kolejnych dywagacji czy wrzucaniu filmików z zawodów xco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Najlepiej, nie koniecznie najłatwiej przetestować obydwa rozmiary. Brać ten, na którym najlepiej się człowiek czuje. Sam chciałbym przejechać się na jakimś ściganckim 27.5 i porównać to do superfly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 23 Października 2015 Udostępnij Napisano 23 Października 2015 A ja polecę... swój artykuł http://www.1enduro.pl/rozmiar-kol-do-enduro-26-27-5-29/ (w tytule jest "enduro", ale uwagi co do charakteru/wyboru sprawdzają się w każdym zastosowaniu) Dodałbym jeszcze, że do nie-ściganckich zastosowań obecnie na popularności zyskuje 27,5+. Osobiście jeszcze nie testowałem, ale podobno to mega fun i bezpieczeństwo (jeździ się na ciśnieniach ~1 bar, więc przyczepność i płynność jazdy w terenie jest ogromna). To tak w ramach ciekawostki, bo autor wspomniał o "50% betonów", gdzie 3-calowe opony średnio się sprawdzają ALE z drugiej strony: - ramy 27,5+ przyjmują bez problemu koła 29", więc można się zabezpieczyć na przyszłość (w niektórych problemem jest ośka Boost - póki co egzotyczna, ale za parę lat zastąpi 142x12 mm); - większość ram 29" przyjmuje koła 27,5+ (z oponami 2,8"), więc gdyby w przyszłości te betony jednak udało się ominąć lasem, to można się bawić i np. zakładać "balony" na zimę albo wypady w góry Rowery pod 27,5" nie dają takich możliwości. Krótko mówiąc, ja zdecydowanie jestem za 29", ale polecam artykuł, żeby zwiększyć świadomość wyboru (a jeszcze bardziej polecam jazdy próbne ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 23 Października 2015 Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Bardzo dobry tekst choć pewnie osobom wietrzącym w nowych standardach marketingowy spisek będzie solą w oku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 23 Października 2015 Udostępnij Napisano 23 Października 2015 osobom wietrzącym w nowych standardach marketingowy spisek będzie solą w oku To chyba można powiedzieć o większości mojego bloga Zresztą o tym też już pisałem http://www.1enduro.pl/nowe-standardy-czy-antystandardy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shusty Napisano 23 Października 2015 Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Po trasach typowo enduro nie jeżdżę, ale ze znajomymi którzy mają MTB objeżdżamy sporo terenów, ciężkie podjazdy, na których połowa wysiada, błoto nam nie straszne, szybkie zjazdy robimy że trzęsie jak cholera, ale raczej nie skaczemy i mam koła: 700C, dla mnie wielka frajda i się w terenie super jeździ, koledzy na typowych 27,5 29 mnie w żadnym terenie nie odstawiają, a na asfalcie, zjazdach, lekkich podjazdach z korzeniami często nawet szybciej jadę. Liczy się fun, nie ma co filozofować, tylko wsiąść na parę rowerów pojeździć i wybrać ten, który daje największy fun. Inaczej się rower wybiera jak chcesz się w zawodach ścigać a nie śmigać dla radochy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 23 Października 2015 Udostępnij Napisano 23 Października 2015 700C, dla mnie wielka frajda i się w terenie super jeździ, koledzy na typowych 27,5 29 700c = 29" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 23 Października 2015 Udostępnij Napisano 23 Października 2015 No ja bym się jednak zastanowił nad sensem wyboru (a nawet zastanawiania się nad wyborem) 27,5+ do zastosowań, o których mówi autor. No chyba, że pod kątem gwałtownego pogorszenia cyklozy w przyszłości i skrętu zainteresowań w kierunku cięższej jazdy. Zostałbym przy prostym wyborze 29 vs. 27,5, a w ramach tegoż na wyborze tego-który-podszedł-mi-najbardziej. Oczywiście nie może być niebieski, marcin_ostrów ma całkowitą rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 23 Października 2015 Udostępnij Napisano 23 Października 2015 No ja bym się jednak zastanowił nad sensem wyboru (a nawet zastanawiania się nad wyborem) 27,5+ do zastosowań, o których mówi autor. No chyba, że pod kątem gwałtownego pogorszenia cyklozy w przyszłości i skrętu zainteresowań w kierunku cięższej jazdy. To dokładnie napisałem, wspominając o 27,5+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 23 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2015 A ja polecę... swój artykuł Rozmiar kół do enduro: 26" / 27.5" / 29" - 1Enduro : 1Enduro Ciekawie i fajnie napisane. Dzisiaj bylem w Krossie i przymierzałem http://www.kross.pl/pl/2016/mtb-xc-29/level-b1, (mam 175 cm - rozmiar S - tylko taki był w 29er) jutro jadę nim pojeździć (w ciuchach roboczych to nie miało sensu...) ale po przełożeiu nogi przez ramę od razu poczułem że miejsca na klejnoty zostało tyle co kot napłakał i rama jest dość dłuuuga. Jutro będę wiedzieć więcej... Nie zmienia to faktu że zgodnie z Waszą sugestią poprzymierzam wszystkie rowery które się da i wybiorę najwygodniejszy, na którym będę się najlepiej czuć.... i cieszę się że teoretycznie 'wojenkowy' temat, okazał się być rozmowę 'na poziomie' i owocuje dużą ilością ciekawych opinii z Waszej strony Tak trzymać i proszę nie odnosić uwag tylko do mojego wyboru, ale traktować temat bardziej ogólnie, bo wielu staje obecnie przed takimi dylematami... a z mojej obserwacji sklepowej, wynika że rowary 29 er są 'wciskane' klientom, a 27,5 często nawet nie można przymierzyć... Dziwna sytuacja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 23 Października 2015 Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Bo to długi rower, 590 mm to dużo, a przekrok przy 432 mm podsiodłówki mnie nie dziwi. Jak już będziesz się przymierzał to zobacz jak będziesz miał kierę, bo może się okazać, że przy główce 110 mm będziesz miał ją wyżej niż siodło, a długa rura spowoduje, że na podjeździe nie "położysz się" dobrze na kierze i będzie podnosić koło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 23 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Długi to jest X - Caliber ... 620 mm przy 17,5 cala. Ogólnie to widzę ze większość 29 er nawet przy małych rozmiarach ma około 600mm rury górnej. Mi się to wydaje trochę dużo, bo obecnie mam około 570 i musiałem zmienić mostek ze 100 mm na 80mm bo ciepły dłonie. Wiem że to inna geo itd ale strach jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 23 Października 2015 Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Długi jak na Twój wzrost Ja mam XTC realne 15,5 cala i 575 mm górnej rury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi6 Napisano 24 Października 2015 Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Witam wszystkich. To może i ja dorzucę kilka słów od siebie.do nie dawna jeździłem na kole 26 cali,konkretnie rowerem kross Hexagon.Jazda była ok,nawet udało mi się wystartować na nim w kilku maratonach.Teraz mam Bullsa Copperhead 3 na kole 27,5 i jak ej mnie jest rewelacja!w tym roku nie udało mi się na nim wystartować w maratonie,jedynie objeździć swoje okoliczne trasy-las,piach,korzenie,kamienie i mam porównanie i dla mnie jest zdecydowanie lepiej.w kwestii koła 29 się nie wypowiem-nie miałem okazji się przejechać.dodam ze mam 170cm wzrostu i ten rozmiar koła przypadł mi do gustu.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.