wookie Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 zostalo 2,5mm okladziny i do wywalenia ? :034: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Doszukalem sie w instrukcji od mojego hebla ze okladzina nadaje sie do wymainy jak ma 0.5mm grubośc :] 2.5 to nowe są :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oswaldini Napisano 21 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 ooo sorka zle przeczytalem manuala !!!!! 2,5mm liczac cały klocek a nie sama okladzine dobrze ze sprawdzilem bo bym kupil nowe !! Ale i tak idzie do serwisu mnie juz szlak trafia !! Odpowietrzylem - zalozylem klocki - zalozylem kolo - jade - naciskam klamke do max i klamka 0 oporu i 0 hamowania - po ponownym nacisnieciu klamki hamulec działa jako spowalniacz!! Za mało płynu ??? takl mysle bo tłoki mialem na max wsuniete bo je smarowalem i tak odsunalem :/ Aha wkoncu znalazlem adapter do marty na 180mm !!! ALE ZA PRAWIE 110zł !!!! TWOMARK W CHORZOWIE PRZESADZA TROCHU !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Adapter IS 160/180 110 zl ? Przecierz mozna takie na rowerowy.com bodaj za 60 zl kupic chyba Grimeci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oswaldini Napisano 22 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Do wszystkich hampli sa ogolnodostepne adaptery !! I sa w cenach 45-65zł ale dla magury marty graniczy z codem znalesc !! Szukalem pare miechow i znalazlem za 110zł !!! No do grimeci ale do marty pewno nie spasi !! Jakmym miał mozliwosc posprawdzac czy jakies inne adaptery pasuja to luzz a tak to niemam kasy na eksperymentowanie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Jak nie spasi ze niby czemu ? Przeciez standard IS to IS skoro pasuje ci Marta do amorka ze 160 to kupujesz adapter 160/180 i jazda , no czasem lekkie pilowanie ale to tez nie zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oswaldini Napisano 22 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 ja sdzukam adapterka z IS na PM bo szykuje zmiane amorka jak juz wspominalem i nie wiem czy wszystkie sa kompatybilne (przesiadka na enduro/ lekkie fr) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oswaldini Napisano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Jak ktos chce zobaczyc ile zaplacilem za komplet oryginalnych srubek to zobaczcie na moje allegro !!!!!!! Te srubki co zalatwil kumpel niepasowaly !! :/ Mowie wam cena was powali na kolana, MAGURE CHYBA PO.....O !!!!!! X_x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Putek Napisano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 A ja z tego i tak nic nie rozumiem, na początku piszesz że hamulce na pewno nie są zapowietrzone, potem że jednak są ale nie potrafisz tego zrobić, to o co w końcu chodzi? Pisałeś nawet że je zalałeś płynem chodziły pięknie ale po tyogdniu czy miesiącu znowu to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oswaldini Napisano 31 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Pisałeś nawet że je zalałeś płynem chodziły pięknie ale po tyogdniu czy miesiącu znowu to samo. Dokladnie tak bylo, nie wiem czego to przyczyna naprawde, odpowietrzalem hample pare razy w zyciu, magury marty to chyba najgorchy hebel do odpowietrzenia, widocznie wymaga niesamowitej cierpliwosci i uwagi. Wychopdzi na to ze im lzejszy tym gorszy do odp. Oj napsulem sie przy przednim nerwów !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 W Martach przy odpowietrzaniu trzeba ustawić zacisk w odpowiedniej pozycji - takiej jak w instrukcji (PDF jest na stronie Magury). Jeśli tego nie zrobi się jak trzeba nie ma mowy o sktutecznym odpowietrzeniu. Wystarczy robić wg instrukcji i będzie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.