uslugifoto Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Czy serwis widoczny na tym filmie to jedyna możliwość w przypadku mojego amortyzatora? Nigdzie głębiej się nie zagląda, nie dolewa / wymienia oleju itp.? https://youtu.be/9VBioljHZjA Co to za smar? Znalazłem na all... jakiś dedykowany RST, ale przeczuwam że 79 zł za tubeczkę to lekkia przesada i są jakieś zamienniki 10x tańsze Jeśli można do tego amorka zajrzeć głębiej to jaki olej się tam wlewa? Kwestia uszczelek, gumek i innych tego typu zużywających się rzeczy, gdzie to kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 W zależności od tego jaką pojemność miała znaleziona przez Ciebie tubeczka alternatywą dla dedykowanego smaru może być Slickoleum (Slick Honey), najtańszy nie jest natomiast na pewno się sprawdzi Dystrybutorem RST jest firma Velo, powinni mieć części zamienne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uslugifoto Napisano 19 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Znalazłem ten smar, o którym piszesz.... ... teraz mam problem z olejem, jaki proponujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Tu niestety nie pomogę, jaką gęstość i ilość zaleca producent? Jeśli szukasz zamienników to Motorex, zawsze można zmieszać dwa oleje o różnej gęstości i osiągnąć pożądane parametry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 19 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Motorex i Castrol mają wredną wadę - pienią się jak piwo z nalewaka i to nie jest opinia zasłyszana od znajomego który miał kolegę a który z kolei słyszał od serwisanta...Tańszą opcją jest Repsol - rewelacyjny moim zdaniem olej, ciut droższą opcją jest Silkollene. Wszystkim i wszędzie tłumaczę - olej dobieramy wg lepkości a nie gęstości lub opinii kolegi który słyszał od kolegi.Z mieszaniem olejów to też nie jest różowa sprawa. Trzeba wiedzieć jakie są proporcje i jakie oleje można ze sobą mieszać.Wiele porad już się przewijało i nie chcę tworzyć kolejnej.Jak chcesz więcej to pisz w priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 O pardon, oczywiście podstawowym parametrem jest lepkość w 40°C nie zaś gęstość, mea culpa Motorex poleciłem ponieważ producent udostępnił informacje co do proporcji potrzebnych by uzyskać zakładaną lepkość, jeśli jednak się pieni to jest to poważny minus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Czy smar w którego opisie jest: "...nadaje się do smarowania elastomerów i elementów w amortyzatorach hydraulicznych." będzie dobrym smarem do amortyzatorów? Dokładnie chodzi mi o: Park Tool PPL Polylube 1000. Może ktoś stosował taki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 możesz użyć .... ja go stosowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi