aminodb Napisano 19 Października 2015 Napisano 19 Października 2015 Cześć Zabieram się z zamiarem dłuższego wypadu na wyjazd rowerowy taki na tydzien. Nic specjalnego jeśli chodzi o trudność bo jakieś 500km w tym z 200 po bieszczadach. Jednak nie wiem jaki rower powinienem mieć. Obecnie śmigam szosowym ale mam też trekinga jednak troche rozklekotanego i troche boje się nim jechać gdzieś dalej z sakwami itp. Moje pytanie co najlepiej kupić trekinga czy gorski ze znośnymi oponami. Musze kupić 2 bo drugi dla dziewczyny z którą plan jesty jechać. Dodam że poźniej rower będzie eksploatowany w mieście oraz czasem po lasach ale bez szaleństw zwykły wypad aby powdychaś świeżego powietrza.
aminodb Napisano 19 Października 2015 Autor Napisano 19 Października 2015 Sorki zapomnialem. Nie za duzo. Wydaje mi sie ze meski max 2500. Nie ma roznicy czy nowy czy uzywany. Damski max 1500. Szose mam meridy i myslałem o czymś od nich ale w sumie wszystko jest na ekstremalnie grubych oponach. Obecny treking mam firmy Carver to cos niemieckiego. Rowerek ok ale w miescie go troche sniszczylem bo w sumie nie szanowalem go myslalem ze bedzie nie do zdarcia a tu nic nie wyszło .
Mod Team Pixon Napisano 19 Października 2015 Mod Team Napisano 19 Października 2015 Rowerek ok ale w miescie go troche sniszczylem bo w sumie nie szanowalem go myslalem ze bedzie nie do zdarcia a tu nic nie wyszło . Jeżeli będziesz miał takie samo podejście z nowym sprzętem, to też go szybko zniszczysz. Jeżeli uważasz, że nie dbając można mieć coś nie do zdarcia to się mylisz. W podanym budżecie poszedłbym do sklepu poszukał rowerów np. Kross, Unibike, Merida. A następnie wynegocjował lepsze ceny, szczególnie, że sezon się skończył. Kupujesz dwa rowery, więc coś tam urwiesz z ceny. Jeżeli się znasz, to wolałbym kupić jakąś używkę, która w tym budżecie już będzie na solidnym osprzęcie. Gdybym to ja wybierał, wolałbym kupić jakiegoś Crossa i później ewentualnie go tylko doposażyć: w bagażnik rowerowy pod sakwy ~100 zł, porządne i lekkie błotniki ~100 zł.
aminodb Napisano 19 Października 2015 Autor Napisano 19 Października 2015 Pixon widzę że jesteś z Łodzi do jakich sklepów najlepiej się udać jak chce wyciągnąć jakieś interesujące rabaty? Pamiętam że jak kupowałem kolarke to dostałem tylko 300zł i zaplacilem 4000, ale byly sklepy gdzie przy mniejszych kwotach dostawałem na start po 500 ale sh*towy produkt. A na co powinienem glownie zwrocic uwage kupujac używany? Co sadzicie o rowerach tego typu: http://allegro.pl/cube-ltd-cr-full-xt-10s-super-cross-jak-nowy-54-cm-i5733738369.html http://allegro.pl/ktm-life-action-xt-10s-super-cross-56-cm-okazja-i5728546563.html Zdecydowanie lepszy osprzęt niż nowych sztuk za podobna cene.
Mod Team Pixon Napisano 19 Października 2015 Mod Team Napisano 19 Października 2015 Osprzęt Cube'a wygląda naprawdę przyzwoicie. Rower gotowy do zamontowania bagażnika i w drogę. Po wyprawie, możesz nawet skoczyć polatać po lesie. To w sumie taki 29'er z węższymi oponami. Tak jak powiedziałem gdziekolwiek pójdziesz dostaniesz rabat, mniejszy bądź większy. Nie powiem Ci gdzie konkretnie, ponieważ wszystko zależy od Twoich umiejętności w negocjacjach. Teraz są wyprzedaże, więc już na starcie bez gimnastykowania się masz dobre ceny.
aminodb Napisano 19 Października 2015 Autor Napisano 19 Października 2015 Dzięki za odpowiedź. A mógłbyś jeszcze zerknąć na ten rowerek jest damski i dosyć tani. Ujdzie w tłumie? http://allegro.pl/cross-cube-curve-rama-50cm-altus-3x8-i5733341119.html Na 164cm byłby chyba w miare ok bo to rama 50?
Eazy Napisano 19 Października 2015 Napisano 19 Października 2015 50cm to 19,5 cala. Na wzrost 164cm to moim zdaniem max. 17 cali.
aminodb Napisano 20 Października 2015 Autor Napisano 20 Października 2015 A na 188cm powinienem celowac w 54 czy 56 rame w crossie? Szose od meridy mam XL model sculpture 904
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.