BLiTzPL Napisano 18 Października 2015 Napisano 18 Października 2015 Witam , w najbliższym czasie mam zamiar wymienić opony w moim rowerze ale nie wiem jak się za to zabrać , jeżdżę głównie po lasach , czasami po drogach polnych i czasami po trasie DH/FR. Aktualnie używam opon Maxxis Ardent 26 x 2,25 , dętki Continental MTB 26 1.75 - 2.5 i obręczy NS Enigma 26' [2014] , wybraną mam oponę do tyłu - zwijaną Maxxis High Roller 2 - 2.4 EXO 60a lub 2.3 EXO TR 3C i dętkę Maxxis Downhill 26' 26 x 2.50/2.70. Jako przednią oponę planuje kupić taką jak mam tylko wymienić dętkę na Maxxis Freeride 26' 26 x 2.20/2.50[proszę o pomoc w kompatybilności opony,dętki i obręczy). Głównie problem tkwi w tym ,że nie wiem czy taki build będzie opłacalny(także czy będzie pasował) gdyż oponę do tyłu głównie kupuje na trasy DH po których jeżdżę zwykle 1,2 na miesiąc , codziennie jeżdżę po lasach i czy bardziej nie będzie opłacalne wymienić tych opon+dętki które mam aktualnie na nowe i kupić ewentualnie oponę na zmianę do DH?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.