Xellon Napisano 26 Września 2006 Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Zaciekawił Mnie Ten Temat i Chciałbym Podać Wam Link Do Galerii Gdzie Są Lightowane-Bike Light-Bike Są Tam Foty Świetnych Rowerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mooncycle Napisano 26 Września 2006 Udostępnij Napisano 26 Września 2006 oj to jednak chyba nie czytałeś tego tematu. Jezdzilem ostatnio na Giancie XTC Composite ale tylko po asfalcie bo to oczko w glowie wujka. Nawet jak nim wyjezdzalem na droge to sie krzywo na mnie patrzyl. Coz powiedziec, zrobil wrazenie bo to pierwszy tak lekki rower, z ktorym mialem do czynienia i coraz powazniej zaczalem myslec o odchudzaniu roweru. Moze nie w tak radykalny sposob, niemniej jednak by zejsc gdzies ponizej 12kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 27 Września 2006 Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Zaciekawił Mnie Ten Temat i Chciałbym Podać Wam Link Do Galerii Gdzie Są Lightowane-Bike Light-Bike Są Tam Foty Świetnych Rowerów OT/ Czy naprawde nie ma kryteriow co zasad pisowni...? Za chwile z CapsLockiem piasac ktos bedzie. /OT A co do lekkich rowerow to bardzo cieszylbym sie gdyby ponizej 11 kg udalo mi sie zjechac na swoim... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goly33 Napisano 27 Września 2006 Udostępnij Napisano 27 Września 2006 mnie tez przedzial 10,5-11,5 kg by zadowolil, na razie mam jakies 12,5 i nie wiem z czego urwac, wszystko juz jest lekkie i trzeba by bylo zainwestowac duzo kasy zeby cos znaczaco odchudzic pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 28 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2006 skrzynia te ograniczenie wagi do 6,8 kg w kolarkach (UCI) powoduje, ze nie muszą az tak na maxa odchudzac ram W pewnym sensie jest nawet nieco inaczej, najwpierw odchudza sie koła na maxa a potem rama (i reszta) waży tyle ile zostaje resztówka Wiec musi byc lekka, ale tak by całość wazyła 6,8 kg, wiec nie musza sie z ramą starać pobijac rekordów odchudzania w przypadku ramy. Tam carbon stosuje sie chyba bardziej ze względów na inne jego właściwości, wiemy jakie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Września 2006 Udostępnij Napisano 28 Września 2006 tak - bardzo fajnie pęka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 28 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2006 w kolarstwie szosowym jeżdzą lekkie typki na asfalcie, tam by carbon pękł to musi być jakieś świeto w porównaniu do MTB przynajmniej tak mysle, bo nie kojarze z Tourów by komuś rama poszła ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 28 Września 2006 Udostępnij Napisano 28 Września 2006 A kto tam sie chwali ze rama pekla ;] , przecie producento zalamal by sie taka antyreklama i sponsor w wiekszosci zarazem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Jak mi tylne widełki pękną , to się pochwalę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozwell Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 A mnie się marzy rama stalowa cr-mo np. taki Ritchey NiTi, tłumienie ma świetne, lekka, no i prawdopodobnie byłaby to moja jedyna rama MTB w życiu W sensie jest bardzo trwała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 2 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Nie jestem maniakiem wagi, nawet w przeciwnym kierunku podążam - wytrzymałość/trwałość chodź lubię lekkie części - w tym zakresie wytrzymałości który potrzebuję szukam zawsze najlżejszych. Ostatnio nawet spodobały mi się śrubki tytanowe ale bardziej jako biżuteria niż chęć obniżenia wagi - zresztą nie wydam 700zł na ich zestaw by oszczędzi 100g. Natomiast mam pytanie odnośnie tego "zwycięskiego" Scotta jak w 1 poście. Czy może mi ktoś powiedzieć jak można poza wystawką używac kierownicy 68g, sterów 32g (plastikowe kulki czy jak) czy sztycy 105g. Wyobrażam sobie ścianki jak w puszcze do piwa, wybrodukować takie rury można ale chyba nawet jak ktoś 30kg waży to to złamie przy pierwszych dziurach :eek: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 2 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Mentos odpowiedź na to pytanie znasz : tego nie da się używać ten rower służy tylko do oglądania, przeczytałem ( chyba na forum light bike ) że sam właścieciel nie użył go ani razu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Bo to rowery do oglądania, a nie do jazdy! Faktem jest, że można zrobić bika do MTB ważącego 6 kilo, a 8 to już niewielki problem, tylko... dlaczego, jak ktoś zauważył słusznie na początku tematu, większość topowych modeli race czy do maratonów waży tak 9,5-10,5? Bo dopiero wtedy rower jest wytrzymały i nie pęknie w nim główka ramy jak nie zdążymy wybrać większego dołka, albo sztyca kiedy za mocno klepniemy na nią d***... swą osobą Dla tych, co nie chcą wydać na rower kupy kasiory ani nie są maniakami rozwiercania/szlifowania/polerowania każdej części z osobna, wynik 11,5-12 kg jest już spoko (ja założyłem mało amitnie że zejdę do 12-12,5, ale np. rama waży 1936 dokładnie a jej nie zmienię, kiera będzie gięta 620mm a korba to "zwykłe" Deore i to na blatach 26-36-48). PS SCHMOLKE robi fajne części - ramy z tytanu po ~1,20kg, te sztyce 110g... eh, ciekawe czy to wytrzyma takiego "wiejskiego bikera" co to golonka-piwo-wódeczka i waga 120 bez kufajki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 ja z moją nielekką d**ą bałbym się wystartować na maratonie mając ramę o cienkości ścianek puszki po piwie czy takiejże sztycy. wole mieć solidniejsze rzeczy pod sobą, a tam gdzie można odchudzić to czemu nie, np moje tylne koło waży 800g (bez kasety i opony), a że jest zrobione z odpowiednio dobranych komponentów to wytrzymuje jak na razie wszystko. a z resztą nie widze sensu w posiadaniu najlżejszego roweru do MTB na świecie skoro się nawet na nim nie jeździ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 lekkie rowerki startuja w ostrych wyscigach i dostaje po tylku ale mnie bo ich wlasciciele na ogle maja dobra technike i wybieraja dobra trase a ponadto waza np 60kg w porywach-wtedy mozna miec sprawny rowerek np 7kg co caly sezon da rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKS Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Ostatnio w Magazynie Rowerowym ukazał się ciekawy artykuł o odchudzaniu sprzętu.. Polecam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 lekkie rowerki startuja w ostrych wyscigach i dostaje po tylku ale mnie bo ich wlasciciele na ogle maja dobra technike i wybieraja dobra trase a ponadto waza np 60kg w porywach-wtedy mozna miec sprawny rowerek np 7kg co caly sezon da rade ok, jednak nie stać mnie na zmianę roweru co sezon, więc wole mieć coś solidniejszego, a poza tym ważę trochę więcej niż 60 kg. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 28 Maja 2009 Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Ja mam trekinga kosztował nnie 2300zł nowy dołożyłem 700zł i i zamierzam jeszcze 1000zł wtedy będzie ważył 9,5kg - 9,8kg ps. składam go na częsciach MTB a nie na częsciach szosowych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_l_83 Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Składał, czy przerabiał jakiś rower za 15 tys ? Bo 7-7,5 kg to mniej chyba, niż ściga się PL czołówka, przecież firmowe Orebey czy Teamowe Scotty ważą w okolicy 9-9,5 kg. Moj znajmoy ściga sie czasem na biku bez amorków (raczej niezbyt kamieniste i zjazdowe trasy/zawody), przez to jego waga to około 10 kg, mimo że dał za niego koło 2-2,5 tys. juz z przeróbkami. http://www.orbea.pl/oferta.php?group=&...id=051025154334 9,85 kg Alma Team --- Team 06 http://www.orbea.pl/image.php?src=images/0...w=457&h=297 9,95 kg Znajomy się ściga na rowerze 8,3kg na tarczach Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 panowie archeolodzy, temat jest z 2006 roku, w tej chwili na forum najlżejszy rower ma nieco powyżej 7kg --> Leichtkraft Team Carbon , a na LB są jeszcze lżejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 inna sprawa ze wytrzymalosc uzytytch tam komponentow jest dyskusyjna..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Ktore komponenty sa watpliwe? Swoja droga przechodze na tarcze a waga sie podtrzyma lub spadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianste1 Napisano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 A ja mam pytanie cz dało bysie złożyć nowy rower ważący 12 kgz za 2500zł??????? A jak nie to jaki najlżejszy nowy rower można kupić za tą cene?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_l_83 Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Kiedyś liczyłem ile może ważyć rowerek na dobrych/wytrzymałych komponentach wyniki były mniej więcej takie: - moja waga 90kg rower mi wyszedł 8,8-9,1kg na oponach do jazdy a nie do parku czyli o wadze 460gr, bo opony poniżej 400gram nadają się tylko na asfalt i ubity teren, na kamienie już nie przy takiej wadze! tylko cena wysoka była - czym biker lżejszy tym można spokojnie schodzić z wagi!!! W rowerze kolegi 8,1kg ma ograniczenie wagowe do 75kg sztycę już raz złamał ale ją wymienili na gwarancji, róg złamany i jest klejony no i ta waga 8,1 to na papierowych oponach jest na RR wynosi koło 8,4kg Dajmy przykład 1 kupi kierę 100gramową i nie będzie się bał o zęby a drugi kupi 150gram aby czuł się bezpiecznie każdy sobie musi znaleźć granicę przy której nie będzie się obawiał o zdrowie Dla mnie np. kiera to minimalna wag to 130-140gr nie mniej!, mostek koło 100gr z Ti śrubami, sztyca podsiodlowa koło 210gram minimum, koła minimum 1500 gram lżejsze są jak patyczki przy mnie, koła mavic slr podemną się gną jak zapałki podczas przyspieszania , bardzo małą sztywność boczną mają ze względu na małą liczbę szprych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Tu akurat slr nie sa dobrym wyznacznikiem waga/sztywnosc. Mozesz miec sporo lzejsze kolka i wieksza sztywnosc - w porownywalnej cenie. Sztyca 181g thomson. Rowniez nie naleze do tej lekkiej czesci bikerow W tych granicach wagowych bikera to ok 8,2kg bez zadnych obaw. Chociaz tez nie obawialbym sie zejsc nizej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.