Duraczek Napisano 17 Października 2015 Napisano 17 Października 2015 Witam, Ostatnio się zastanawiam czy wytoczenie nowej ośki na zwykłe nakrętki poprawiło by sztywność, mianowicie chodzi mi o to by wytoczyć nową ośke, podobną do tej co mam na szybko zamykacz tylko, że nowa ośka była by dłuższa na tyle żeby można było dobrze ją skręcić i pełna w środku. I chciałbym, żeby ktoś się wypowiedział na ten temat czy coś takiego było by sęsowne. Pozdrawiam
firefoks Napisano 17 Października 2015 Napisano 17 Października 2015 To nie ma sęsu bo takie ośki są dostępne w sprzedaży. Tak jak słowniki ortograficzne
Duraczek Napisano 17 Października 2015 Autor Napisano 17 Października 2015 Chodzi mi głównie czy jest sens zmieniać, czy coś się poprawi.
Gość Napisano 17 Października 2015 Napisano 17 Października 2015 Jeżeli dobrze rozumiem to chcesz zamienić oś drążoną piasty na pełną oś. Chyba nie ma to sensu, wydaje mi się że większym problemem w przypadku osi 9mm jest sposób mocowania do ramy. Zobacz jak to wygląda w przypadku osi 15mm lub większych. Tak swoją drogą, sądzę że jesteś "amatorem", nie poczujesz zmiany sztywności. Tak jak 90% z nas. Pozatym ktoś już Ci napisał, taką ośkę można kupić za kilka zł.
Duraczek Napisano 17 Października 2015 Autor Napisano 17 Października 2015 Ta poprosu chciałem się popytać bo lubie eksperymentować Ale dzięki za pomoc,jednak zostane przy tym co mam, topic close.
firefoks Napisano 17 Października 2015 Napisano 17 Października 2015 Jako podpowiedź mogę dodać,że pełne ośki występują w najbardziej makrokeszowatych makrokeszach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.