Colonel Napisano 22 Października 2015 Autor Napisano 22 Października 2015 I dostałem odp. z mall.pl odrzucają reklamacje powód zbyt długie wyciągnięcię sztycy. Napisałem w odp., że jest to nie możliwe ponieważ moja anatomia na to nie pozwala. Dodatkowo wyliczenia: moja noga vs dł. ramienia korby + dł. rury podsiodłowej + dł. sztycy z czego wychodzi, że mojej nodze brakuje ok 10cm do przekroczenia zakresu minimalnego
Ink Napisano 22 Października 2015 Napisano 22 Października 2015 No to pisz odwołanie, że się nie zgadzasz i wnosisz o ponowne rozpatrzenie reklamacji + poinformuj rzecznika praw konsumenta. Jeśli to nie pomoże to oddaj ramę do rzeczoznawcy i z tym wezwanie do wymiany towaru. Ostatecznie sąd, ale nie sądzę by było to konieczne.
Colonel Napisano 24 Października 2015 Autor Napisano 24 Października 2015 Chyba jednak czeka mnie wizyta u rzecznika powód mall.pl leci w kolki. Brak odp. na moje odwołania dodatkowo samej ramy nawet fizycznie nie widzieli na oczy. I najlepsze, oficjalny dystrybutor piszę, "dawaj Pan ramę na gwarancję tylko wyślij za pośrednictwem sklepu mall.pl" tyle, że oni jej nie chcą przyjąć. Pomijam juz fakt, że jako sklep sprzedający towary z wielu branż nie mają zaplecza technicznego pozwalającego, na wydawanie takich opinii (z tego co udało się ustalić ich specjalistą jest handlowiec zajmujący się branża rowerową).
Colonel Napisano 8 Lutego 2016 Autor Napisano 8 Lutego 2016 Chciałem Was tylko poinformować o pozytywnym zakończeniu sprawy - wszystko dzięki dystrybutorowi firmie Aspire Sports, o ile mall się bronił rękami i nogami przed przyjęciem towaru, tak Czesi poprosili o kilka fotek potwierdzających moją teorię (tu w zasadzie wystarczyło zdjęcie sztycy). Koniec końców cała sprawa ciągnęła się dwa miesiące i wymagała rzetelnego wypełnienia kilku formularzy.
Roxorloops Napisano 8 Lutego 2016 Napisano 8 Lutego 2016 Cieszy nas to i stawia Czechów w dobrym świetle za takie podejście do sprawy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.