Psobol Napisano 21 Października 2015 Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Benzyna ekstrakcyjna jest pochodną ropy więc jest nieco tłusta i zostawia tłusty osad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manias92 Napisano 21 Października 2015 Udostępnij Napisano 21 Października 2015 RysStepowy a nie myślałeś o wygotowaniu klocków nastepnie wypieczeniu ich razem z tarczą w piekarniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 21 Października 2015 Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Niech sobie je jeszcze polukruje, będzie miał od razu na wielkanoc... Co to za nowa moda na wysadzanie tarcz do piekarnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RysStepowy Napisano 21 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2015 (edytowane) Tarcza po takim zabiegu mogłaby się chyba zdeformować? A klocków żywicznych chyba się nie wypala. Edytowane 21 Października 2015 przez RysStepowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 21 Października 2015 Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Jeden gdzieś przeczyta, drugi powtórzy, żaden tego nie robił albo i nie ma w ogóle hamulców tarczowych, ale rady udzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manias92 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 (edytowane) Jeden gdzieś przeczyta, drugi powtórzy, żaden tego nie robił albo i nie ma w ogóle hamulców tarczowych, ale rady udzieli "Gdzieś" to przeczytałem http://www.forumrowerowe.org/topic/154776-poradnik-hamulec-tarczowy-nie-hamuje-dlaczego/ Tarcza po takim zabiegu mogłaby się chyba zdeformować? A klocków żywicznych chyba się nie wypala. Wypiekanie to nie wypalanie Ja u siebie zastosowałem rady z linku powyżej tj gotowanie klocków (żywiczne) plus ich wypiekanie w piekarniku, przy okazji dołożyłem do piekarnika tarcze, klocki przeszlifowane papierem, tarce wodnym, następnie tarcze szprejem do tarcz hamulcowych zsamochodowego. Jest żyleta, samo odtłuszczanie tarczy nie dało takich efektów. tarcze po i przed wypiekaniem sprawdzałem w centrownicy z wskaźnikiem zegraowym, inaczej wypiekania bym nie polecał... Edytowane 22 Października 2015 przez Manias92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RysStepowy Napisano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2015 A czemu to robiłeś? piszczały Ci hamulce? Po krótkim race przód zaczyna się docierać, a tył który był na przodzie zaczał znowu piszczeć. A może wymienic płyn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manias92 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Kwiczały i słabo hamowały, tarcza miała smugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi