Nikojumper Napisano 16 Października 2015 Napisano 16 Października 2015 Witam. Tak jak w temacie szukam zamiennika pod oponę schwalbe smart sam 28"x1.75 (chyba bez drutu, bo opona strasznie łatwo schodziła zawsze z koła) ponieważ moją oponę rozdarłem o szkło (długa historia). Z tego co słyszałem to ten model jest praktycznie nie do zdobycia więc byłbym wdzięczny o podrzucenie mi jakiejś alternatywy.
seraph Napisano 16 Października 2015 Napisano 16 Października 2015 chyba bez drutu, bo opona strasznie łatwo schodziła zawsze z koła To akurat nie ma żadnego związku. Gdzie jeździsz? To opona przednia czy tylna? Na szybko to można polecić ten sam rozmiar np. Schwalbe Marathon, ale może chciałbyś/byłaby lepsza w innym rozmiarze? W ciemno to można polecić wszystko co tylko wejdzie na obręcz i w widełki
empe Napisano 16 Października 2015 Napisano 16 Października 2015 http://allegro.pl/opona-schwalbe-smart-sam-perf-29-x-1-75-reflex-i5705226229.html
Nikojumper Napisano 16 Października 2015 Autor Napisano 16 Października 2015 Opona tylna i zazwyczaj jeżdżę po szutrze. Najlepiej byłoby aby opona miała ten sam rozmiar, bo będę mieć pewność że pasuje do obręczy. Dodam, że budżet na oponę to 100zł i z góry przepraszam za brak informacji ale nie znam się na takich sprawach.
seraph Napisano 16 Października 2015 Napisano 16 Października 2015 Jeśli Smart Sam Ci odpowiadał to kolega podał linka. 29x1,75 to jest dokładnie to samo co 28x1,75 i będzie pasować. Zmienili oznaczenie chyba ze względu na modę
Nikojumper Napisano 16 Października 2015 Autor Napisano 16 Października 2015 Ta opona mi strasznie odpowiada, bo mogłem sobię dojeżdżać do szkoły szosą i w weekendy jechać w teren bez większych problemów. Dziękuję za waszą szybką odpowiedź. Skoro jest to ta sama opona to jutro ją zamówię.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.