Skocz do zawartości

[Opona] Szukam zamiennika pod Schwalbe 28x1.75

Nikojumper

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Tak jak w temacie szukam zamiennika pod oponę schwalbe smart sam 28"x1.75 (chyba bez drutu, bo opona strasznie łatwo schodziła zawsze z koła) ponieważ moją oponę rozdarłem o szkło (długa historia). Z tego co słyszałem to ten model jest praktycznie nie do zdobycia więc byłbym wdzięczny o podrzucenie mi jakiejś alternatywy.

Napisano

chyba bez drutu, bo opona strasznie łatwo schodziła zawsze z koła

To akurat nie ma żadnego związku.

Gdzie jeździsz? To opona przednia czy tylna? Na szybko to można polecić ten sam rozmiar np. Schwalbe Marathon, ale może chciałbyś/byłaby lepsza w innym rozmiarze?

W ciemno to można polecić wszystko co tylko wejdzie na obręcz i w widełki :yucky:

Napisano

Opona tylna i zazwyczaj jeżdżę po szutrze. Najlepiej byłoby aby opona miała ten sam rozmiar, bo będę mieć pewność że pasuje do obręczy. Dodam, że budżet na oponę to 100zł i z góry przepraszam za brak informacji ale nie znam się na takich sprawach. :P

Napisano

Ta opona mi strasznie odpowiada, bo mogłem sobię dojeżdżać do szkoły szosą i w weekendy jechać w teren bez większych problemów. Dziękuję za waszą szybką odpowiedź. Skoro jest to ta sama opona to jutro ją zamówię. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...