Skocz do zawartości

[piasta] dt swiss 350

Looser

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hey,

macie jakiś patent jak poradzić sobie ze zdjęciem bębenka w DT swiss 350?
Kupiłem używane koło i chciałem zobaczyć jak sprawa wygląda w środku, a nie mogę zdjąć bębenka, który podobno powinien gładko zejść...

Napisano

Doraźnie można użyć szybko zamykacza. Zahaczasz nim o dekielek bębenka (czyli musisz go krzywo włożyć), lekkie stuk o stół i powinien wyskoczyć a po jego ściągnięciu sam bębenek powinien zejść już gładko. Na marginesie to właśnie ten dekielek na osi najbardziej blokuje ściągnięcie bębenka.

Napisano

Musisz zdjac koncowke piasty.

Mozliwosci sa dwie

- podwazasz bebenek cienkim srubokretem w miejscu styku z korpusem piasty, metoda moze byc ciut inwazyjna jesli koncowka siedzi mocno;

- cienkim narzedziem - mozna uzyc do tego szprychy, jej zagietego lba - zahaczasz koncowke piasty od srodka i sciagasz z osi

- jak wyzej, sciagasz koncowke od strony tarczy a nastepnie ta sama szprycha wybijasz koncowke od strony bebenka opierajac szpryche o kolnierz koncowki.

Napisano

Powinien gładko zejść, pociągasz mocniej i tyle powinno wystarczyć. Może przykręć na chwilę kasetę i pociągnij za nią? Zawsze większą powierzchnia do chwycenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...