Looser Napisano 15 Października 2015 Napisano 15 Października 2015 Hey,macie jakiś patent jak poradzić sobie ze zdjęciem bębenka w DT swiss 350?Kupiłem używane koło i chciałem zobaczyć jak sprawa wygląda w środku, a nie mogę zdjąć bębenka, który podobno powinien gładko zejść...
Ziemko Napisano 15 Października 2015 Napisano 15 Października 2015 Doraźnie można użyć szybko zamykacza. Zahaczasz nim o dekielek bębenka (czyli musisz go krzywo włożyć), lekkie stuk o stół i powinien wyskoczyć a po jego ściągnięciu sam bębenek powinien zejść już gładko. Na marginesie to właśnie ten dekielek na osi najbardziej blokuje ściągnięcie bębenka.
tobo Napisano 15 Października 2015 Napisano 15 Października 2015 Musisz zdjac koncowke piasty. Mozliwosci sa dwie - podwazasz bebenek cienkim srubokretem w miejscu styku z korpusem piasty, metoda moze byc ciut inwazyjna jesli koncowka siedzi mocno; - cienkim narzedziem - mozna uzyc do tego szprychy, jej zagietego lba - zahaczasz koncowke piasty od srodka i sciagasz z osi - jak wyzej, sciagasz koncowke od strony tarczy a nastepnie ta sama szprycha wybijasz koncowke od strony bebenka opierajac szpryche o kolnierz koncowki.
modrzew Napisano 15 Października 2015 Napisano 15 Października 2015 Powinien gładko zejść, pociągasz mocniej i tyle powinno wystarczyć. Może przykręć na chwilę kasetę i pociągnij za nią? Zawsze większą powierzchnia do chwycenia.
dawid Napisano 15 Października 2015 Napisano 15 Października 2015 Tak jak pisze modrzew, pociagnij za kasete, spokojnie mozesz pociagnac z wieksza sila, na pewno zejdzie
Looser Napisano 15 Października 2015 Autor Napisano 15 Października 2015 Wielkie dzięki, misja zakończona - wybiłem od środka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.